Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

V Termah Banovci vselej sončno razpoloženje

Datum: četrtek, 8. november, 2012

V okviru izbora “Naj kopališče 2012” je konec oktobra potekala razglasitev najboljših slovenskih kopališč v minuli kopalni sezoni. Obiskovalke in obiskovalci kopališč ste od maja do začetka oktobra glasove oddali kar 100 različnim kopališčem. Skupaj se je tako glasov zbralo rekordnih 70.000. Med nagrajenci so tudi terme v katerih je potekala slavnostna 22. razglasitev “Naj kopališče” po vrsti in kjer se je na obisku ustavila ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija”. Gre za Terme Banovci, med drugim z enim od najvišjih priznanj nagrajene terme.

Vedno dovolj sonca

V akciji "Naj kopališče" so se Terme Banovci letos uvrstile na visoko drugo mesto v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč.

V Termah Banovci pravijo, da imajo sonca vedno dovolj. Če ta ne sije z neba, pa ga pričarajo v hotelskem naselju Zeleni gaj, kampu Sončni gaj ter na termalnem kopališču. Sončno, z nasmehi na obrazih je bilo tudi ob podelitvi najvišjih priznanj v akciji “Naj kopališče 2012”. Terme Banovci so se namreč uvrstile na visoko drugo mesto v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč. To priznanje, kot pravijo, predstavlja potrditev dobrega dela zaposlenih in je lovorika, na kateri pa, zagotavljajo, ne bodo spali. Tudi v prihodnje se bodo trudili, da bo sleherni gost zadovoljen zapustil Prlekijo ter njihove terme. Sicer so svoje namestitvene kapacitete v času krompirjevih počitnic povsem napolnili. Stacionarnim gostom pa so se pridružili še enodnevni, ki so si privoščili kopanje s kosilom ter razvajanje v wellnessu in savnah. V slednjih vsak dan presenečajo z različnimi programi: s cimetom, citrusi, čokolado, jogurtom. Odlično prijajo tudi masaže z vseh kontinentov: kitajska, afriška, indijska masaža glave …

Vonj po domačem

Skupaj s Turističnim društvom Banovci ter občino Vržej bodo letos že 13. leto zapored pripravili Banovsko božično vas z razstavo, ocenjevanjem in izborom najlepših jaslic.

Ne le zabava z gusarji za otroke in odrasle, ampak tudi kulinarika navdušuje staro in mlado. V Termah Banovci vselej diši po domačem. Prleška tünka, zaseka, ajdovi žganci z ocvirki, ajdov krapec, gibanica pečena v krušni peči, domač ržen kruh … to je le nekaj nadvse okusnih prleških jedi.

Do konca leta čarobno in lepo

V dneh, ko se pripravljajo na veselo martinovanje, ki bo potekalo na martinovo soboto, pa potekajo tudi že priprave na čaroben in lep decembrski čas. Skupaj s Turističnim društvom Banovci ter občino Vržej bodo letos že 13. leto zapored pripravili Banovsko božično vas z razstavo, ocenjevanjem in izborom najlepših jaslic.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/sl/banovci

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg


Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije