Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
inline_gal_1.otvoritev_termalne.formule.jpg

V Termah Čatež dve novi atrakciji

Datum: sreda, 20. junij, 2012

Prvi pravi poletni vikend je tudi ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« spodbudil, da dan izkoristi za vodna doživetja, za norčije in vragolije na prostem, ob ter v vodi. Nič niso oklevali, izbrali so preizkušeno destinacijo – to so Terme Čatež. Nič se niso ušteli. Da je temu res tako, potrjujejo tudi spodnje vrstice.

Poletje v Termah Čatež na štirih lokacijah

Sončen in živahen utrip je v teh dneh na kar štirih lokacijah, kjer delujejo in goste razveseljujejo Terme Čatež. Mokrice, Koper, Portorož in Čatež skupaj ponujajo bivanje v šestih različnih hotelih, apartmajih, kampu s petimi zvezdicami, 500 kamp parcelami in dvema prestižnima nazivoma po mnenju ADAC-a in akcije Naj kamp. Mokrice s hotelom Golf grad Mokrice so biser poslovnega turizma ter raj za ljubitelje golfa. Ti uživajo v igri na edinstvenem golf igrišču z 18-imi luknjami. »V Marini Portorož je mogoče privezati svojo barko ali si to izposoditi. Prenočiti pa je mogoče tudi v luksuznih apartmajih, uživati v izbrani kulinariki ter se pomeriti v belem športu na enem od 17-ih teniških igrišč,« je o ponudbi Term Čatež v Portorožu povedala Nataša Mihajlovič iz marketinga Term Čatež. V Kopru in Čatežu pa ponujajo doživljajske počitnice, ki jim daleč naokrog ni para.

Doživetja v Čatežu

Prva adrenalinska novost je termalna formula, druga atrakcija pa je, skladno z letošnjim olimpijskim vzdušjem, Čatež eye.

V Čatežu si je mogoče privoščiti klasično bivanje v hotelu, apartmajih ali v kampu, ter vedno bolj priljubljeno bivanje na jezeru v gusarskem zalivu v 20-ih plavajočih hiškah ali v bližnji indijanski vasi v 25-ih pravih indijanskih šotorih. Več kot 12.400 m2 vodnih površin pa je garancija za vodno zabavo za vse generacije. »To pa še ni vse. Ponudba animacijskih programov je iz leta v leto bogatejša. Tako vabimo na prireditve in koncerte, na tečaje deskanja na zimski termalni rivieri, na košarkarski tabor Matjaža Smodiša, na igrišče na mivki na odbojko in rokomet, po novem pa tudi na gusarske družinske igre na poletni termalni rivieri, poletno šolo angleščine in plesna tekmovanja,« je o animacijskih programih še dejala Mihajlovičeva.

Dve novi atrakciji – termalna formula in Čatež eye

Čeprav so v Termah Čatež že lani postregli s številnimi novostmi, pa letos presenečajo z dvema povsem novima, norima vodnima atrakcijama. Prva adrenalinska novost je termalna formula. »Gre za prave dirke. Po treh enako dolgih prograh se bo mogoče spuščati posamezno ali v paru. Izbirali bomo celo najhitrejše tekmovalce v različnih kategorijah. Za najboljše bomo v začetku septembra pripravili veliko tekmovanje z glavno nagrado – 365-imi vstopnicami za termalno riviero,« je o prvi novosti povedala Nevenka Petan iz marketinga Term Čatež. Druga atrakcija pa je, skladno z letošnjim olimpijskim vzdušjem, Čatež eye. Z njim se bo mogoče popeljati 35 metrov visoko in si z višine pogledati okolico ter same terme. Pozornost pa si zaslužijo tudi kavbojci, ki so se pridružili gusarjem in indijancem. Ljubitelji westernov si lahko, v bližini indijanske vasi, privoščijo bivanje v kavbojskem vozu s štirimi ležišči, kuhinjo in hladilnikom. V neposredni bližini je tudi lokostrelsko strelišče s 3D tarčami.

Več informacij na www.terme-catez.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije