Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
29summerthermalriviera-640x480.jpg

V Termah Čatež oddih in sprostitev na vsakem koraku

Datum: sreda, 25. maj, 2011
Indijanci, termalna riviera, ki praznuje 20 let, kamp odprt 365 dni v letu, gusarski zaliv in vodna doživetja za mlado in staro…vse to in še več so Terme Čatež. Kraj, kjer se je na majsko soboto ustavila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in preverila, kaj se dogaja v ter ob 12.400 m2 vodnih površin.

V družbi Term Čatež kar v štirih destinacijah

Tobogani, vodne drče, bazen z valovi, hitra reka, otroški bazen z igrali, gusarski otok in olimpijski bazen že čakajo na obiskovalce.

Čatež, Mokrice, Koper in Portorož so kraji, kjer s svojo ponudbo »domuje« blagovna znamka Terme Čatež in so kraji, kjer preživljanje prostega časa nudijo v šestih hotelih, prijetnih počitniških apartmajih in kampu s 490-imi enotami ter ADAC-ovo oceno najboljšega kampa v Sloveniji.

»Poletna in zimska termalna riviera v Termah Čatež nudijo vodno zabavo na skupaj več kot 12.400 kvadratnih metrih vodnih površin. Termalna voda je rdeča nit celotnega razvoja in ponudbe, med drugim tudi atraktivnih programov v velnes in spa centru,« je povedala Nataša Mihajlovič iz Term Čatež ter hkrati izpostavila, da v Čatežu poskrbijo za animacijo vse dni v letu. Za najmlajše organizirajo vrtec, za starejše vodno aerobiko na termalni rivieri, športne igre za majhne in velike ter večerni program za vse generacije. Poleg naštetega so tudi eden večjih ponudnikov kongresnih zmogljivosti v Sloveniji. Biser teh je hotel golf Grad Mokrice v neposredni bližini katerega je tudi golf igrišče z 18 luknjami. Ponudbo bogati tudi v mediteransko okolje ujeta Marina Portorož. Residence marina Porotorož je apartmajsko naselje s 70 apartmaji, vrhunsko kulinarično ponudbo, športnim centrom s 17-imi teniškimi igrišči in manjšim bazenom.

Vodna zabava za vse generacije

S prihodom pomladi so znova postavili indijansko vas s 25-imi šotori, lani pa so v gusarskem zalivu na jezeru zgradili še pravo gusarsko vas z 20-imi plavajočimi hiškami na vodi in teraso s pogledom na jezero.

V Termah Čatež obljubljajo, da so za letošnje poletje na poletni termalni rivieri pripravili še bogatejši animacijski program. Na ogled bodo gledališke predstave in koncerti, za zabavo bo poskrbel škrat Čatež, v klubu bodo odmevali ritmi salse, v slaščičarni Urška bodo poskrbeli za sladka razvajanja, na bazenih pa bo, tako kot vsako leto, potekala vrhunska vodna zabava za vse generacije. Tobogani, vodne drče, bazen z valovi, hitra reka, otroški bazen z igrali, gusarski otok in olimpijski bazen že čakajo na obiskovalce.

»S prihodom pomladi smo znova postavili indijansko vas s 25-imi šotori. Ti so postavljeni v petih krogih, in sicer tako, da upoštevajo indijanske zakonitosti zapisane v legendah ter njihovo spoštovanje do narave. Indijanska avantura je drugačna od vsakdana in primerna za vso družino. V šotoru lahko bivajo štiri osebe, in sicer že od 69 evrov na dan. Najem šotora za eno noč vključuje tudi dva dni kopanja na termalni rivieri,« je dejal Roman Cvetkovič iz Term Čatež. Poleg Indijancev pa so v Termah Čatež »doma« tudi gusarji. Ti so že pred leti zasidrali svojo ladjo, si leta 2002 postavili otok, lani pa si v gusarskem zalivu na jezeru zgradili še pravo gusarsko vas z 20-imi plavajočimi hiškami na vodi in teraso s pogledom na jezero. V hiškah lahko biva do pet oseb, velike pa so 25 m2. Seveda pa v Termah Čatež nudijo tudi bivanje v hotelih in apartmajih.

Več na www.terme-catez.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije