Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
29summerthermalriviera-640x480.jpg

V Termah Čatež oddih in sprostitev na vsakem koraku

Datum: sreda, 25. maj, 2011
Indijanci, termalna riviera, ki praznuje 20 let, kamp odprt 365 dni v letu, gusarski zaliv in vodna doživetja za mlado in staro…vse to in še več so Terme Čatež. Kraj, kjer se je na majsko soboto ustavila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in preverila, kaj se dogaja v ter ob 12.400 m2 vodnih površin.

V družbi Term Čatež kar v štirih destinacijah

Tobogani, vodne drče, bazen z valovi, hitra reka, otroški bazen z igrali, gusarski otok in olimpijski bazen že čakajo na obiskovalce.

Čatež, Mokrice, Koper in Portorož so kraji, kjer s svojo ponudbo »domuje« blagovna znamka Terme Čatež in so kraji, kjer preživljanje prostega časa nudijo v šestih hotelih, prijetnih počitniških apartmajih in kampu s 490-imi enotami ter ADAC-ovo oceno najboljšega kampa v Sloveniji.

»Poletna in zimska termalna riviera v Termah Čatež nudijo vodno zabavo na skupaj več kot 12.400 kvadratnih metrih vodnih površin. Termalna voda je rdeča nit celotnega razvoja in ponudbe, med drugim tudi atraktivnih programov v velnes in spa centru,« je povedala Nataša Mihajlovič iz Term Čatež ter hkrati izpostavila, da v Čatežu poskrbijo za animacijo vse dni v letu. Za najmlajše organizirajo vrtec, za starejše vodno aerobiko na termalni rivieri, športne igre za majhne in velike ter večerni program za vse generacije. Poleg naštetega so tudi eden večjih ponudnikov kongresnih zmogljivosti v Sloveniji. Biser teh je hotel golf Grad Mokrice v neposredni bližini katerega je tudi golf igrišče z 18 luknjami. Ponudbo bogati tudi v mediteransko okolje ujeta Marina Portorož. Residence marina Porotorož je apartmajsko naselje s 70 apartmaji, vrhunsko kulinarično ponudbo, športnim centrom s 17-imi teniškimi igrišči in manjšim bazenom.

Vodna zabava za vse generacije

S prihodom pomladi so znova postavili indijansko vas s 25-imi šotori, lani pa so v gusarskem zalivu na jezeru zgradili še pravo gusarsko vas z 20-imi plavajočimi hiškami na vodi in teraso s pogledom na jezero.

V Termah Čatež obljubljajo, da so za letošnje poletje na poletni termalni rivieri pripravili še bogatejši animacijski program. Na ogled bodo gledališke predstave in koncerti, za zabavo bo poskrbel škrat Čatež, v klubu bodo odmevali ritmi salse, v slaščičarni Urška bodo poskrbeli za sladka razvajanja, na bazenih pa bo, tako kot vsako leto, potekala vrhunska vodna zabava za vse generacije. Tobogani, vodne drče, bazen z valovi, hitra reka, otroški bazen z igrali, gusarski otok in olimpijski bazen že čakajo na obiskovalce.

»S prihodom pomladi smo znova postavili indijansko vas s 25-imi šotori. Ti so postavljeni v petih krogih, in sicer tako, da upoštevajo indijanske zakonitosti zapisane v legendah ter njihovo spoštovanje do narave. Indijanska avantura je drugačna od vsakdana in primerna za vso družino. V šotoru lahko bivajo štiri osebe, in sicer že od 69 evrov na dan. Najem šotora za eno noč vključuje tudi dva dni kopanja na termalni rivieri,« je dejal Roman Cvetkovič iz Term Čatež. Poleg Indijancev pa so v Termah Čatež »doma« tudi gusarji. Ti so že pred leti zasidrali svojo ladjo, si leta 2002 postavili otok, lani pa si v gusarskem zalivu na jezeru zgradili še pravo gusarsko vas z 20-imi plavajočimi hiškami na vodi in teraso s pogledom na jezero. V hiškah lahko biva do pet oseb, velike pa so 25 m2. Seveda pa v Termah Čatež nudijo tudi bivanje v hotelih in apartmajih.

Več na www.terme-catez.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije