Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

V Termah Ptuj počitnice v slogu starih rimljanov

Datum: četrtek, 21. april, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je prepričana, da je sleherni dan lahko kot nalašč za nova doživetja. Tokrat, na pragu prazničnih dni, so jih poiskali v najstarejšem slovenskem mestu, natančneje v Termah Ptuj. Razloge zakaj, preberite v nadaljevanju.

Začenja se poletna sezona na Termalni rivieri

Notranje in zunanje kopališče Termalnega parka Term Ptuj nudi prava vodna doživetja. Veliko je 4200 kvadratnih metrov vodnih površin, zdravilna termalna voda pa razvaja v dvanajstih bazenih z valovi, tobogani, vodno-zračnimi masažami, počasno reko, whirlpooli. Zunanje kopališče pa prav tako navdušuje s tobogani, celo največjim v Sloveniji, z olimpijskim bazenom, bazenom z valovi in drugimi vodnimi atrakcijami.

Zunanji del Termalnega parka Term Ptuj bodo odprli 23. aprila. Ob tem velja poudariti, da je na recepciji Termalnega parka že možen nakup sezonskih vstopnic za za celotno poletje, in sicer do konca maja.

»Kot običajno bomo zunanji del Termalnega parka Term Ptuj odprli 23. aprila. Ob tem velja poudariti, da je na recepciji Termalnega parka že možen nakup sezonskih vstopnic za za celotno poletje, in sicer do konca maja po še posebej ugodni ceni - naprodaj pa bodo seveda tudi kasneje. Na poletni Termalni rivieri pa goste pričakuje tudi nova ponudba gostinskih lokalov in številni tematski dogodki,« je povedala Vilma Angel iz Term Ptuj. Dodala je še, da že zdaj velja povabilo na tradicionalne dogodke Term Ptuj. Vabijo na kresovanje, na majsko srečanje oldtimerjev, plavalni miting evropskih razsežnosti, dan mladosti ter na poletne zabave: bazen energije, balonarski praznik, tekmovanje v toboganskem spustu ter 4. rimske igre.

Terme Ptuj so idealna destinacija ne le za družine, ampak tudi za številne vrhunske športnike. Lani je med drugim na Ptuju gostovala nogometna ekipa slovite Valencie.

Odlična kulinarika in edinstvena rimska poroka

Pred vrati je tudi letošnja rimska poroka (zgodila se bo 30. aprila). Nanjo so se kandidati že prijavili, izbran pa je bil samo en par, ki bo v dar prejel celotno rimsko poroko vključno s glasbo, animacijo, gladiatorji.

V Grand hotelu Primus goste razvajajo na vsakem koraku. Ponujajo pravo rimsko vzdušje z majhnimi, a zelo pomembnimi poudarki. Eden takšnih je zagotovo razkošje Valens Augusta velnesa ter nove, povsem naravne kozmetične linije. Prav poseben poudarek pa je kulinarična ponudba. »Pri nas gostom postrežemo lahke in atraktivne jedi s poudarkom na rimski tematiki. Veliko je rib, morskih sadežev, zelenjave in sadja. Prava gurmanska specialiteta pa je sladica za dušo in srce – Primus tortica. Ta predstavlja piko na i celotni kulinarični ponudbi. Sestavljena je iz čokoladnega moussa s tekočo čokolado v sredici. Vizualno pa spominja na mogočni Rim,« je skrivnost sladice in kulinarike izdal Franci Gerdak, vodja gostinstva v GH Primus. Seveda pa je dodal tudi pomen štajerske kuhinje z recepti iz kuhinj naših babic.

Pred vrati je tudi letošnja rimska poroka (zgodila se bo 30. aprila). Nanjo so se kandidati že prijavili, izbran pa je bil samo en par, ki bo v dar prejel celotno rimsko poroko vključno s glasbo, animacijo, gladiatorji. Rimska poroka je kot bi gledal pravo gledališko predstavo. V njej lahko uživa preko 100 svatov, mladoporočenca pa prespita v ekskluzivni Primusovi suiti.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/ptuj/!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Term Ptuj? Zemljevid

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije