Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

V Termah Ptuj vam en dan podarijo

Datum: ponedeljek, 2. avgust, 2010

V vročih poletnih dneh tu in tam zapiha kakšen vetrič in tudi ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponese v določeno smer. Tokrat je to proti vzhodu, kjer so nebo v zgodnjem jutru že okrasili baloni pisanih barv. Na Ptuju je namreč potekal tradicionalni balonarski festival. Da pa članom omenjene ekipe ne bi bilo prevroče, so, tako kot že Rimljani, zavili tudi v tamkajšnje terme.

Še vedno imajo največjega

Termalni park Term Ptuj obsega 4.200 m2 vodnih površin. Imajo 13 bazenov s termalno vodo, od tega 6 pokritih in 7 zunanjih, vključno z olimpijskim bazenom, bazenom s tobogani, največjim toboganom v Sloveniji, hitro reko, bazenom s podvodnimi masažami, z valovi in bazenskim del za otroke in njihova majhna razvajanja.

»V Termah Ptuj smo z julijskim obiskom zadovoljni. Podobno si želimo tudi za mesec avgust. Gostje lahko izbirajo med hotelsko namestitvijo, apartmaji, bungalovi in kampom. Naš moto letošnjega poletja pa je »En dan vam podarimo«, in sicer ob bivanju več kot 4 dni,« je dejala Milena Mojzeš, direktorica Grand hotela Primus ter dodala, da imajo posebne popuste za otroke. Prvi otrok do 12. leta biva brezplačno, ter vsi otroci do 6 let ob dveh odraslih osebah.

Terme Ptuj so prava izbira tudi ob slabem vremenu in tudi zavoljo kulinaričnih doživetij, ponudbe Valens Augusta Wellnessa, zabavnih poletnih programov na terasi Grand hotela Primus ter možnosti za športne aktivnosti. Da je temu res tako potrjujejo vrhunski športniki, denimo nogometaši slovite Valencie, ruski plavalni reprezentanti in seveda slovenski Kekovi izbranci. Pa tudi bodoči plavalci, ki se veščin v vodi šele učijo, in sicer s pomočjo strokovnjakov Plavalnega kluba Terme Ptuj.


Bližajo se 3. Rimske igre

Tudi avgusta bo v Termah Ptuj zabavno in polno zanimivih dogodkov. Med vsemi velja, kot je pojasnil Peter Šimenko, vodja prodaje v Termah Ptuj, izpostaviti tradicionalne Rimske igre. Te bodo tretjič po vrsti, potekale pa bodo od 19. do 23. avgusta. Več kot 1000 nastopajočih bo oblečenih v Rimljane, postavljen bo star rimski tabor, pilo in jedlo se bo kot v Starem Rimu. Drugi večji avgustovski dogodek pa bo državno prvenstvo v toboganskem spustu. 28. avgusta bo potekalo tekmovanje v hitrostnem spuščanju za posameznike in skupine, 29. avgusta pa se bodo v spustih pomerili predstavniki sedme sile.

Več na www.terme-ptuj.si !


Pripravila:
Tina HUREMOVIČKako do Term Ptuj? ZemljevidOglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije