Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
panorama-1.jpg

V Termah Snovik prisegajo na eko turizem

Datum: torek, 21. junij, 2011
Sredi toplih junijskih dni se je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" odpravila v terme, kjer je vedno prijetno, kjer imajo dovolj bazenskih kapacitet, krasne apartmaje in odlično hrano. Pa še marsikaj drugega premorejo Terme Snovik, najvišje ležeče terme pri nas. Kaj točno, so v radijskih oglašanjih povedali sogovorniki omenjene ekipe.

Po sledeh eko turizma

V Termah Snovik so se smernice eko turizma kazale že na samem začetku izgradnje term pred dobrim desetletjem. Terme so namreč zgrajene iz okolju prijaznih materialov. Osnovo z eko predznakom so nato v letih delovanja samo še nadgrajevali.

Vsako soboto bodo v Termah Snovik potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi.

»Zdaj eko turizem živimo vsak dan. Premislimo, kaj nujno potrebuje pranje, kaj tiskamo in kaj ne, na eko način razmišljanja pa privajamo tudi naše goste,« je povedal Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter dodatno pojasnil, da so gostom pri eko obnašanju v pomoč tudi t. i. pametne sobe in apartmaji. V slednjih brez kartice ne gori nobena luč in, razen hladilnika, nobena naprava. Klimatska naprava deluje le, če so zaprta vsa okna in vrata, enako velja za prezračevalni sistem. Ogrevanje v mrzlih mesecih poteka na lesno biomaso.

Kmalu 10 let Term Snovik

S poslovanjem v letošnjem letu so v najvišje ležečih slovenskih termah zadovoljni. Še več pa pričakujejo od druge polovice leta 2011. Računajo, da se bo rast iz prvih mesecev nadaljevala in še povečala. Za vroče mesece so namreč pripravili zanimive programe tako za domače kot za tuje goste.

Potem ko se gostje namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

Po besedah Konde bodo vsako soboto potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi. Ko bodo sklenili letošnje poslovno leto, pa bo januarja 2012 sledilo praznovanje ob 10. letnici term. Ob tej priložnosti bodo med drugim izdali zbornik s pregledom delovanja in razvoja omenjenih term.

Palček Snoviček vas pričakuje

Potem ko se gostje v Termah Snovik namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

»Naš Snoviček zagotovo popestri počitniške dni, saj poskrbi, da otroci postanejo navihani, izvedo nove stvari o ekologiji ter se včlanijo v klub Palčka Snovička. Slednji prinaša številne ugodnosti,« je dejala Karmen Žura, vodja prodaje v Termah Snovik in dodala, da gre za ugodnosti namenjene otrokom do 14. leta starosti, in sicer ugodno kopanje ob sobotah in nedeljah, brezplačno kopanje vsako prvo soboto v mesecu, darilo za rojstni dan ter 20% popust za rojstnodnevno zabavo s prijatelji.

Podrobnosti najdete na www.terme-snovik.si ali po telefonu 01/8344 100.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Snovik na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije