Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
panorama-1.jpg

V Termah Snovik prisegajo na eko turizem

Datum: torek, 21. junij, 2011
Sredi toplih junijskih dni se je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" odpravila v terme, kjer je vedno prijetno, kjer imajo dovolj bazenskih kapacitet, krasne apartmaje in odlično hrano. Pa še marsikaj drugega premorejo Terme Snovik, najvišje ležeče terme pri nas. Kaj točno, so v radijskih oglašanjih povedali sogovorniki omenjene ekipe.

Po sledeh eko turizma

V Termah Snovik so se smernice eko turizma kazale že na samem začetku izgradnje term pred dobrim desetletjem. Terme so namreč zgrajene iz okolju prijaznih materialov. Osnovo z eko predznakom so nato v letih delovanja samo še nadgrajevali.

Vsako soboto bodo v Termah Snovik potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi.

»Zdaj eko turizem živimo vsak dan. Premislimo, kaj nujno potrebuje pranje, kaj tiskamo in kaj ne, na eko način razmišljanja pa privajamo tudi naše goste,« je povedal Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter dodatno pojasnil, da so gostom pri eko obnašanju v pomoč tudi t. i. pametne sobe in apartmaji. V slednjih brez kartice ne gori nobena luč in, razen hladilnika, nobena naprava. Klimatska naprava deluje le, če so zaprta vsa okna in vrata, enako velja za prezračevalni sistem. Ogrevanje v mrzlih mesecih poteka na lesno biomaso.

Kmalu 10 let Term Snovik

S poslovanjem v letošnjem letu so v najvišje ležečih slovenskih termah zadovoljni. Še več pa pričakujejo od druge polovice leta 2011. Računajo, da se bo rast iz prvih mesecev nadaljevala in še povečala. Za vroče mesece so namreč pripravili zanimive programe tako za domače kot za tuje goste.

Potem ko se gostje namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

Po besedah Konde bodo vsako soboto potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi. Ko bodo sklenili letošnje poslovno leto, pa bo januarja 2012 sledilo praznovanje ob 10. letnici term. Ob tej priložnosti bodo med drugim izdali zbornik s pregledom delovanja in razvoja omenjenih term.

Palček Snoviček vas pričakuje

Potem ko se gostje v Termah Snovik namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

»Naš Snoviček zagotovo popestri počitniške dni, saj poskrbi, da otroci postanejo navihani, izvedo nove stvari o ekologiji ter se včlanijo v klub Palčka Snovička. Slednji prinaša številne ugodnosti,« je dejala Karmen Žura, vodja prodaje v Termah Snovik in dodala, da gre za ugodnosti namenjene otrokom do 14. leta starosti, in sicer ugodno kopanje ob sobotah in nedeljah, brezplačno kopanje vsako prvo soboto v mesecu, darilo za rojstni dan ter 20% popust za rojstnodnevno zabavo s prijatelji.

Podrobnosti najdete na www.terme-snovik.si ali po telefonu 01/8344 100.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Snovik na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije