Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
snovik.jpg

V Termah Snovik upihnili deseto svečko

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na zadnjo januarsko soboto odpravila v idilično dolino, najvišje ležečim slovenskim termam naproti. Tako so prispeli v Terme Snovik in jim, takoj za pozdravom, voščili še vse najboljše. V teh dneh namreč praznujejo 10-letnico svojega obstoja. O okroglem jubileju, razvoju in seveda ponudbi danes, so spregovorili z Matjažem Kondo, direktorjem Term Snovik.

Razvoj skoraj z nadzvočno hitrostjo

Zgodbe o zdravilni vodi so po Tuhinjski dolini krožile že od nekdaj. Prvi uradni zapis o snoviški »dobri« vodi sega v leto 1957. Sledila je izgradnja pilotnega bazena in pred desetimi leti tudi pokritje obstoječega zunanjega bazena. Tako so letno kopališče spremenili v prave terme.

Iz term vsak dan odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj.

»Razvoj se je nato nadaljeval skoraj z nadzvočno hitrostjo,« pripoveduje Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter našteva, da so pokritemu delu nato dodali 500 m2 zunanjih površin, zgradili osem hiš na robu gozda z apartmaji in 2-posteljnimi sobami s skupaj 371 ležišči. 26. januarja so proslavili 10-obletnico, praznovanje pa razširili na več dni, saj svoje stalne obiskovalce razveseljujejo s kosi praznične torte. 10. obletnico bodo zaznamovali tudi novi wellness programi in druge storitve. Z njimi bodo razveseljevali februarja. Sicer pa v Termah Snovik letos pričakujejo 1.5 milijontega obiskovalca, odkar imajo prenočitvene kapacitete pa vsako leto naštejejo okrog 30 tisoč nočitev.

Iz term na smučanje na Krvavec

Od sredine decembra mnogi gostje Term Snovik užitke v vodi kombinirajo z užitki na snegu. Iz term vsak dan namreč odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj. V okviru SKI – paketa imajo gostje term tudi možnost nakupa smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah. Poleg Krvavca pa s svojimi zasneženimi vrhovi vabijo tudi Velika planina in drugi vršaci. Pohodniške poti so urejene, pri odkrivanju hribovja, ki obdaja Terme Snovik pa pomaga tudi povsem nov zemljevid po Tuhinjski dolini. V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Pregrešna Valentinova ponudba

V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Čeprav je lahko valentinovo vsak dan, pa je praznik zaljubljencev tisti, ki nas spomni, da si naši najdražji zaslužijo kakšno pozornost.

»Naša pregrešna ponudba je zagotovo Rajska soba. Mogoče jo je najeti za nekaj ur ali dan, dva in več. Vodna postelja, jakuzzi, savna, odprt kamin, penina … vse to je tisto, kar zagotovo prepriča. Vrtincu ljubezni pa se lahko prepustite na nočnem kopanju od 20. do 22. ure. Postregli vam bomo s penino in sladko-sadnimi razvadami,« je o valentinovi ponudbi razkril prvi mož Term Snovik, Matjaž Konda. Vse našteto je namenjeno prav vsem gostom, tudi seniorjem, ki sicer za kopanje s kosilom odštejejo 15 evrov, do 15. februarja pa lahko 4-posteljni apartma najamejo za samo 18 evrov na osebo na dan.

Zgradili bomo nov hotel

V Snoviku slavijo 10. obletnico, ob tej so prenovili tudi spletno stran, in hkrati že gledajo naprej. Načrtov jim namreč še ni zmanjkalo. Z občino Kamnik načrtujejo izgradnjo nogometnega igrišča, želijo so olimpijskega plavalnega bazena. V knjigi načrtov pa je tudi nov hotel z dodatnimi ležišči, vodnimi površinami, toplim prehodnim tunelom do vseh obstoječih površin, nov wellness, masaže.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije