Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Olimia

V Terme Olimia na živalsko dobro zabavo

Datum: torek, 12. julij, 2011
Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke Sot odrasle.

Popolna ponudba za vodne užitkarje, ljubitelje narave in športne navdušence

V teh dneh vlada pravo poletno vzdušje. Vsi tisti, ki še ne veste kam in kako v vročih poletnih dneh, boste v spodnjih vrsticah zagotovo našli primeren predlog zase, saj imajo v Podčetrtku in Termah Olimia  v vsakem letnem času vedno veliko za pokazati in ponuditi. Že sam kraj z vasico Olimje, ki je leta 2009 postala najlepša evropska vas, navdušuje s svojo podobo.  Na svoj račun pridejo tudi športniki, pohodniki, kolesarji, ki lahko raziskujejo kraj, saj se tukaj najde veliko urejenih kolesarskih in pešpoti. Poleg tega pa je tukaj tudi dovolj drugih možnosti rekreacije - urejena so teniška igrišča, možnost igranja košarke, odbojke na mivki.

V Aqualuni lahko obiščete tudi Aqua safari, kjer si lahko ogledate preko 100 živali v naravni velikosti, za družine pa so pripravili paket „družinska pustolovščina“ s katero družina dobi kar največ za svoj denar.

Kaj vse lahko pričakujete v tem poletju v Termah Olimia pa nam je zaupala Mojca Korpar iz marketinga Term Olimia: „V Termah Olimia vedno stremimo k raznoliki ponudbi, tako da vsak najde nekaj zase. Za vse, ki radi raziskujejo, obiskujejo lepo in neokrnjeno naravo so idealne urejene kolesarske in pešpoti Podčetrtka, skoraj obvezen je tudi obisk vasi Olimje,  s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, znamenitim samostanom in čokoladnico. Priporočamo pa tudi ogled farme jelenov – Jelenov greben.  Ljubitelji vode in adrenalina lahko uživajo v naših bazenskih kapacitetah v termalnem parku Aqualuna, ki velja za pravo poletno zabavišče, saj se tam lahko zabavajo na 16-ih toboganih, bazenu z valovi in mnogimi animacijami. Tistim, ki imajo raje malo bolj mirno preživljanje prostega časa priporočamo obisk centra Termalija ali malo bolj prestižnega velnes centra Orhidelia.  Za popolno sprostitev so na voljo tudi vrhunske storitve savna in velnes centra.“

Terme Olimia so torej prava destinacija tako za dnevni obisk, kot tudi za preživljanje krajših ali daljših počitnic. Prav tako, kot je raznolika njihova ponudba storitev, nudijo tudi različne možnosti nastanitvenih kapacitet. Družinam z malimi otroci priporočajo predvsem bivanje v apartmajih v apart hotelu Rosa, za vse, ki si želijo popolnega udobja pa sodoben hotel Sotelia.

Aqua Safari in počitnice polne doživetij

Poskrbljeno je tako za varnost v vodi, kot pred soncem, saj so Terme Olimia ene redkih, kjer vam ob nakupu vstopnice pripadajo tudi brezplačni ležalniki in senčniki.

Letošnjo največjo pridobitev Term Olimia bi lahko poimenovali tudi živalsko dobra zabava, saj se ni potrebno odpraviti na safari v Afriko, dovolj je, da se obiskovalci pripeljejo v Podčetrtek, kjer lahko spoznajo preko 100 živali razstavljenih v naravni velikosti in pravega videza. Obiskovalci lahko vidijo kako velik je v resnici afriški slon, kako visoke so žirafe, kako dolgi so krokodili, spoznajo kače, leve, nilske konje, ... vse živali, ki jih je dejansko moč srečati na pravem safariju. Ob vseh živalih pa so postavljene tudi informativne table na katerih so zanimive inforamcije – v katerem delu sveta te živali živijo, kaj jedo, koliko mladičev imajo, kako dolgo živijo ipd.

Sabina Stipčič, vodja kopališča in velnes centra: „Poleg Aqua Safarija je letošnja novost  tudi paket "družinska pustolovščina" s katerim dobijo družine kar največ za svoj denar. Vstopnica zaobjema kopanje za celotno družino, hrano in pijačo, vsi otroci pa prejmejo "živalsko dobro" majico z motivi živali, ki jih vidijo v samem termalnem parku Aqualuna. Poleg kopanja se lahko zabavajo na 16-ih toboganih, vse bolj priljubljenemu bazenu z valovi ter se udeležujejo vseh animacijskih iger, ki jih v letošnji sezoni res ne manjka.“

Dobro je torej poskrbljeno je tudi za animacijo in dopolnilne dejavnosti, te so še posebej obogatene v času vikendov ter počitnic. Gostje se lahko udeležijo različnih kreativnih delavnic, iger v in ob bazenih, v zadnjem času zelo priljubljenega hitrostnega spušnaja po toboganih ipd. Poskrbljeno je tudi za varnost, ne samo v vodi ampak tudi pred soncem, saj so, poleg ležalnikov, v ceno vstopnice všteti tudi senčniki. Ob večerih pa si lahko privoščite zabavo ob živi glasbi v restavraciji Lipa, ali ples ob zvokih moderne glasbe v nočnem klubu Žafran.

Več na www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Barbara Boh

 

Poišči Terme Olimia na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije