Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Olimia

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Datum: sreda, 30. junij, 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

V teh dneh kljub Covidu v Termah Olimia vlada pravo poletno vzdušje. Vsi tisti, ki še ne veste kam in kako v vročih poletnih dneh, boste v spodnjih vrsticah zagotovo našli primeren predlog zase, saj imajo v Podčetrtku in Termah Olimia  v vsakem letnem času vedno veliko za pokazati in ponuditi. Že sam kraj z vasico Olimje navdušuje s svojo podobo.  Na svoj račun pridejo tudi športniki, pohodniki, kolesarji, ki lahko raziskujejo kraj, saj se tukaj najde veliko urejenih kolesarskih in pešpoti. Poleg tega pa je tukaj tudi dovolj drugih možnosti rekreacije - urejena so teniška igrišča, možnost igranja košarke, odbojke na mivki.

Popolna ponudba za vodne užitkarje, ljubitelje narave in športne navdušence

S sproščanjem ukrepov je čas, da se sprostimo tudi ljudje. "Vidimo, da je želja gostov po sprostitvi velika, zato se za sezono ne bojimo, če bodo le epidemiološke razmere ostale v podobnih okvirih, kot so trenutno. Pri nas vedno stremimo k raznoliki ponudbi, tako da vsak najde nekaj zase. Ljubitelji vode in adrenalina lahko uživajo v naših bazenskih kapacitetah v termalnem parku Aqualuna, ki velja za pravo poletno zabavišče, saj se tam lahko zabavajo na 16-ih toboganih, bazenu z valovi in mnogimi animacijami. Tistim, ki imajo raje malo bolj mirno preživljanje prostega časa priporočamo obisk centra Termalija ali malo bolj prestižnega velnes centra Orhidelia.  Za popolno sprostitev so na voljo tudi vrhunske storitve savna in wellness centra." je ekipi povadal Vasja Čretnik, vodja prodaje in marketinga ter dodal, da je med tednom je kopališče odprto od 9:00 do 20:00, med vikendi pa odprejo celo uro prej. Urejeno je tudi za parkiranje, tako da se na pot lahko odpravite brez skrbi.

Terme Olimia so torej prava destinacija tako za dnevni obisk, kot tudi za preživljanje krajših ali daljših počitnic. Prav tako, kot je raznolika njihova ponudba storitev, nudijo tudi različne možnosti nastanitvenih kapacitet. Družinam z malimi otroci priporočajo predvsem bivanje v apartmajih v apart hotelu Rosa, za vse, ki si želijo popolnega udobja pa sodoben hotel Sotelia.

Za vse, ki radi raziskujejo, obiskujejo lepo in neokrnjeno naravo so idealne urejene kolesarske in pešpoti Podčetrtka, skoraj obvezen je tudi obisk vasi Olimje,  s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, znamenitim samostanom in čokoladnico. Priporočamo pa tudi ogled farme jelenov – Jelenov greben.  

Aqua Safari in počitnice polne doživetij

V Termah Olima za otroke ponujajo posebno atrakcijo, ki ji rečejo tudi živalsko dobra zabava, saj se ni potrebno odpraviti na safari v Afriko, dovolj je, da se obiskovalci pripeljejo v Podčetrtek, kjer lahko spoznajo preko 100 živali razstavljenih v naravni velikosti in pravega videza. Obiskovalci lahko vidijo kako velik je v resnici afriški slon, kako visoke so žirafe, kako dolgi so krokodili, spoznajo kače, leve, nilske konje, ... vse živali, ki jih je dejansko moč srečati na pravem safariju. Ob vseh živalih pa so postavljene tudi informativne table na katerih so zanimive inforamcije – v katerem delu sveta te živali živijo, kaj jedo, koliko mladičev imajo, kako dolgo živijo ipd. Pripravili so tudi posebne pakete z imenom "Stari, gremo na safari", ki so tako cenovno kot tudi vsebinsko vsebinsko zanimivi - preverite na  www.terme-olimia.com

 

 

 


Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije