Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

V Terme Ptuj prihaja Tajfun

Datum: sreda, 22. junij, 2011
Potem ko se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ustavila v Termah Snovik, so se konec tedna znova podali na pot in svoj mobilni studio postavili v Termah Ptuj. V teh je poletna sezona že v polnem pogonu in v polni pripravljenosti na njen vrhunec, ki bo julija in avgusta. Kaj to pomeni v praksi pa v nadaljevanju.

Mogočen največji tobogan

Čeprav so se Terme Ptuj doslej ponašale z največjim toboganom v Sloveniji, so prekosili same sebe in največjemu dodali še večjega. Poimenovali so ga Tajfun, po njem pa se bo mogoče popeljati od 24. junija dalje.

Največji tobogan je speljan z večnadstropnega stolpa in je edinstven s svojo dinamiko, saj se kopalci po njem lahko spuščajo tudi v trojnem obroču do pet oseb naenkrat.

»Tajfun izgleda fenomenalno. Je mogočen, udarne, poletne oranžne barve,« se je pohvalila Milena Mojzeš, direktorica Grand hotela Primus.

Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj pa je dodal:»Največji tobogan je speljan z večnadstropnega stolpa in je edinstven s svojo dinamiko, saj se kopalci po njem lahko spuščajo tudi v trojnem obroču do pet oseb naenkrat. Po prvih 70 metrih zavojev sledi velik plato, na katerem večkrat spremenijo smer in se ponovno usmerijo v tobogansko cev z več zavoji.«

Tajfun ni adrenalinski tobogan in je namenjen tudi družinam. Sicer pa Tajfun ni edina letošnja novost Term Ptuj. Stavijo namreč tudi na bogatejšo in pestrejšo ponudbo ter na ugodne počitniške pakete. Po besedah Mojzeševe prvi otrok do 12. leta ob spremstvu staršev v Grand hotelu Primus, naj hotelu v letu 2010, biva brezplačno, enako velja za vse otroke do 6. leta starosti. Ti brezplačno bivajo in se tudi spuščajo po toboganih. Privlačni so tudi velnes paketi z naravno kozmetiko, nege telesa z zeleno kavo, nega obraza s kaviarjem in  seveda različne možnosti bivanja, od hotela, namestitve v bungalovih, apartmajih ter počitniških hišicah v kampu.

Poletje prežeto z zabavo in rekreacijo

Zabavno bo predvsem ob vikendih, pa na tradicionalnih prireditvah. Med njimi velja izpostaviti: odbojko na mivki, skok z 90-metrskega žerjava, 4. rimske igre in tekmovanje v toboganskem spustu.

Že pred uradnim začetkom poletja se je v Termah Ptuj zaključil filmski festival, na koledarju prireditev pa je očitno, da bo poletje prežeto z animacijo, številnimi dogodki in koncerti. Zabavno bo predvsem ob vikendih, pa na tradicionalnih prireditvah. Med njimi je Anita Hozjan, vodja prodaje v Termah Ptuj izpostavila odbojko na mivki, skok z 90-metrskega žerjava, 4. rimske igre, ki bodo potekale predzadnji avgustovski vikend in tekmovanje v toboganskem spustu, ki bo sledilo teden dni kasneje.

Več na www.terme-ptuj.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Ptuj na zemljevidu 


Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije