Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
vma1.JPG

V Vodnem mestu Atlantis je kupec kralj

Datum: torek, 4. oktober, 2011
Medtem ko nas jesensko sonce iz dneva v dan razvaja, so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« izbrali kraj, kjer je mogoče uživati tako na soncu, na prostem ter se, ko pade mrak, užitkom prepustiti v notranjih prostorih. Odpravili so se v Vodno mesto Atlantis, mesto, kateremu temelj dajejo Svet doživetij, Dežela savn in Termalni tempelj. Mestu, ki je in bo poskrbelo za posebne vrste doživetja slehernega obiskovalca.

Atlantis tudi letos naj kopališče

Vodno mesto Atlantis je tudi v letošnji akciji »Naj kopališče« stopilo na najvišjo stopničko v kategoriji pokritih bazenov. Vnovične nagrade so bili veseli, saj je dokaz, da delajo dobro, da so na pravi poti in da so prav zadovoljni obiskovalci tisti, ki o njih širijo naokrog dober glas.»Zavedamo se, da je kupec kralj. Že dolgo samo voda v bazenih in vroč zrak v savnah ni dovolj. V Atlantisu to osnovno ponudbo oplemenitimo z različnimi animacijami in programi za vse generacije,« je povedal Miha Rakar, direktor Vodnega mesta Atlantis. V slednjem so sicer zelo veselo podaljšanjega indijanskega poletja in tako s splošno oceno poslovanja v poletju 2011. To je bilo uspešnejše kot lansko.

V času krompirjevih počitnic bo počitniški program potekal vsak dan, tudi ob prazničnih dneh, in sicer od 7. do 17. ure, vključuje pa igre v in ob vodi, delavnice na suhem, učenje plavanja, dva obroka in številne druge aktivnosti.

Rekreacija za vse

Seznam športno rekreativnih aktivnosti v Vodnem mestu Atlantis je dolg in primeren za slehernega obiskovalca. Dopoldanski termin od 10. do 11. ure je rezerviran za seniorje, ki prisegajo na vadbo v vodi z daljšim ogrevanjem, aktivnim osrednjim delom ter daljšim sproščanjem in raztezanjem ob koncu vadbe. »Popoldanske vadbe pa delimo na aerobne za vzdrževanje kondicije in povečanje vzdržljivosti ter anaerobne s ciljem krepitve telesa. Dosedanjim programom aerobike v vodi, individualnim vadbam, smo dodali še vroče novosti: fitnes v vodi, aqua cycling in aqua jogging,« je dejal animator Vodnega mesta Atlantis Luka Bevc ter izpostavil, da ima vadba v vodi številne pozitivne učinke.  Zaradi vzgona vode so obremenitve na kosti, sklepe manjše, intenzivneje deluje kardio-vaskularni sistem, učinki vadbe pa so boljši in hitrejši. To velja tudi za otroke, ki se šele učijo prvih plavalnih zamahov ali pa se v plavalni tehniki izpopolnjujejo. V Vodnem mestu Atlantis organizirajo plavalne tečaje za vse starostne skupine od 3. leta dalje. Pomemben je namreč prvi stik z vodo, ki mora biti pravilno usmerjen. Takšno učenje je tudi najlažje, saj preko igre poteka na nezavedni ravni. V individualne in skupinske tečaje se lahko vključijo tudi odrasli, najbolj optimalni pa so nadstandardni tečaji, v katere so vključeni trije tečajniki in en učitelj.  

Rok Guna, Atlantisov animator je ob tej priložnosti povabil še na krompirjeve počitnice v Vodno mesto Atlantis. Gre za celosten program, ki bo potekal vsak dan, tudi ob prazničnih dneh, in sicer od 7. do 17. ure, vključuje pa igre v in ob vodi, delavnice na suhem, učenje plavanja, dva obroka in številne druge aktivnosti.

Dosedanjo ponudbo so s 1. oktobrom še obogatili. Dodali so kitajsko, indijsko masažo, azijske programe za nosečnice, azijsko nego za obraz, masažo z vročimi vulkanskimi kamni. Za stranke azijskih masaž pa je novost tudi brezplačno plavanje v Termalnem templju.

Nore rojstnodnevne zabave in mistične azijske masaže

Ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je prišlo na uho, da se v Atlantisu dogajajo najbolj nore rojstnodnevne zabave. Te so polne dogodivščin, dobre hrane, slastne torte in nore zabave. Zanimanje zanje je, po besedah Iztoka Frica, vodje programa rojstnodnevne animacije in Centra azijskih masaž, veliko. Na dan imajo v povprečju šest rojstnodnevnih zabav in vse so nepozabne.

Popolno nasprotje otroške razigranosti predstavljajo mistične in še kako koristne azijske masaže. »Dosedanjo ponudbo smo s 1. oktobrom še obogatili. Dodali smo kitajsko, indijsko masažo, azijske programe za nosečnice, azijsko nego za obraz, masažo z vročimi vulkanskimi kamni. Za stranke azijskih masaž pa je novost tudi brezplačno plavanje v Termalnem templju, brezplačna uporaba infrasavne in gratis vsaka deseta masaža,« je še povedal Fric iz Vodnega mesta Atlantis ter namignil, da so Atlantisovi darilni boni kot nalašč za razvajanja in prijetna presenečenja – lahko za rojstni dan ali pa kar tako.

Več na www.atlantis-vodnomesto.si.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Foto:

www.atlantis-vodnomesto.si

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije