Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg

Vabljeni na Hrvaško

Datum: torek, 30. april, 2013

Prvomajski prazniki so tu in tudi poletje je vse bližje. Skrajni čas, da se odločite, kje boste preživeli letošnji dopust, torej! Ker večina Slovencev še vedno dopustuje na hrvaški obali, je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji.

Pestra ponudba aktivnih počitnic

Slovenske goste najbolj zanimajo aktivne počitnice in ponudba le-teh je na območju celotne  Hrvaške zelo pestra.

Glavno poslanstvo predstavništva v Ljubljani je promocija hrvaškega turizma na slovenskem trgu, ki je za hrvaški turizem eden najpomembnejših.  »Veselimo se, da se sezona počasi začenja in da se prvi slovenski gostje že pripravljajo na obisk,« je ekipi povedal Goran Blažić, direktor HTS. Dodal je še, da letos pričakujejo odlično sezono, saj so imeli v lanskem letu rekorden obisk slovenskih gostov in upajo, da bo temu tudi letos tako. »Tudi od vstopa Hrvaške v Evropsko unijo turistični delavci pričakujemo veliko, saj bo v veliki meri olajšan prehod meje, carinske kontrole ne bo več, kar nekaj stvari se bo pocenilo (npr. telefonske storitve), pa tudi varnost potrošnikov bo večja,« je še dodal Blažić.

Sicer pa slovenske goste najbolj zanimajo aktivne počitnice in ponudba le-teh je na območju celotne  Hrvaške zelo pestra; kolesarske ture, sprehajalne poti,  rafting,  pa tudi wellness ponudba je v vzponu. Na Hrvaškem torej vsak lahko najde ponudbo, ki mu je pisana na kožo.

Vabljeni na številne prireditve

Že med prvomajskimi prazniki na Hrvaškem pripravljajo številne zanimive dogodke in prireditve, v sezoni pa bo teh toliko, da jih je skoraj nemogoče našteti.

Že med prvomajskimi prazniki na Hrvaškem pripravljajo številne zanimive dogodke in prireditve, v sezoni pa bo teh toliko, da jih je skoraj nemogoče našteti. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Tanjo Petković, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer že potekajo Dnevi špargljev, v maju pa bo možno tam spremljati tudi veliko kolesarsko dirko Istria Valamar Terra Magica. Konec maja pa se obeta že tradicionalno slavje vina. Zadnjo nedeljo v maju (26.5.) bo tam dan odprtih vinskih kleti, kjer boste lahko degustirali vrhunska istrska vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  v Baški pripravljajo Slovenski teden kulture in gastronomije od 27. aprila do 1. maja, ki se bo zaključil z velikim koncertom Tonija Cetinskega (ta bo 1. maja). Pag pa 2. maja prireja 1. Festival znanega paškega sira, ki bo odlična izbira za vse gurmane.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje. Irena Soban, vodja marketinga pri Kompasu je povedala, da so prvomajske počitnice čas, ko organizirajo prve Kompasove klube, kjer poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Letos smo z nami v Poreč povabili pevko Tanjo Žagar, v Rovinju, na Crvenem otok, pa bomo za zabavo poskrbeli skupaj s Sebastianom. Poskrbeli smo tudi za cene, ki so res ugodne,« je dodala.

Več na spletni strani Hrvaške turistične skupnosti in na www.kompas.si

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije