Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
vlak_zima.jpg

Veselo in ugodno s Slovenskimi železnicami

Datum: ponedeljek, 28. november, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zimske pozdrave v teh dneh ne pošilja le zavoljo zunanjih temperatur, ampak tudi zaradi vsega o čemer skupaj s sogovorniki govorijo v oglašanjih. Rdeča nit so v zadnjih dneh bile Slovenske železnice ter z njimi povezana praznična, novoletna in druga zimska potovanja.

Pravljični december

V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji.

Slovenske železnice vsako leto poskrbijo, da je december še bolj prazničen in čaroben. Tudi letos zato za vožnje z vlakom nudijo ugodnosti. Otrokom podarjajo kar 75-odstotni popust, popust za starše v primeru velikega števila otrok, seveda pa, tako kot celo leto, tudi decembra velja družinska kartica ugodnosti. Slednja prinaša brezplačne vožnje z vlakom za otroke do 12. leta ter 40-odstotni popust za starše v vseh letnih časih. Po ugodnih cenah bo torej mogoče obiskati praznično okrašeno Ljubljano, štajersko prestolnico Maribor, si pogledati žive jaslice v Postojnski jami in vzdušje v primorskem Kopru. V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji. Obiščete ga lahko brezplačno, vendar ob predhodni prijavi.

Zabava v evropskih mestih in smučiščih

December je kot nalašč tudi za to, da se preveri, kakšno je praznično vzdušje v tujini, kako zaznamujejo adventni čas in nenazadnje, kako silvestrujejo. V Prago se je tako z vlakom mogoče odpeljati že za 39, na Dunaj in v Muenchen za 29, Beograd za 25, Beljak 20 in Gradec za 34 evrov. Ker je število teh nizkocenovnih vozovnic omejeno, Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic svetuje, da si jih zagotovite čim prej.

Z vlakom se splača na smučišča Mariborsko Pohorje, Kobla in Stari vrh, obiščete pa lahko tudi številna smučarska središča v Avstriji.

Sicer pa k vožnji z vlakom vabijo tudi slovenska smučišča, Mariborsko Pohorje, Kobla, Stari vrh, ter tudi sosednja, avstrijska. Schladming, Kitzbühl , St. Anton, Obertauern – vse to so smučarska središča, do katerih se lahko pripeljete z vlakom oz. zadnje kilometre naredite z urejenim prevozom z avtobusom. Podrobnosti najdete na spletnih straneh slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si, kjer se tudi že nahaja nov vozni red. Ta začne veljati 11. decembra. V Sloveniji bodo vlaki vozili praktično skoraj nespremenjeno, največja mednarodna novost pa je, da vlak na relaciji Budimpešta – Benetke ne bo več vozil. Obstajajo druge možnosti, in sicer preko Beljaka oziroma Gradca do Ljubljane in naprej do Kopra.

Slovenske železnice pa, tako kot decembrski dobri možje, tudi nagrajujejo. Na Facebooku poteka nagradna igra, zato kliknite na »Grem z vlakom« - morda vas sreča ulovi. Lahko pa jo ulovite vi z nakupom darilnih bonov in z njimi obdarite najbližje. Naj vam bo vsem lepo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije