Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranjska_gora1-1.jpg

Veselo v Kranjsko Goro

Datum: ponedeljek, 21. oktober, 2013

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedno znova ugotavlja, da ima vsak kraj svoj čar v vsakem od letnih časov. Tako se je prejšnji teden odpravila v Kranjsko Goro, kjer je jeseni še posebej veselo. Tam namreč že vrsto let pripravljajo srečanje narodno zabavnih ansamblov »Veselo v Kranjsko Goro«, obljubljajo pestre krompirjeve počitnice, hkrati pa se intenzivno pripravljajo tudi že na zimsko sezono.

Veselo bo vse do zime

Pestro dogajanje se bo nadaljevalo vse do zime in še dlje. Konec oktobra namreč KUD Josip Lavtižar pripravlja Lavtižarjeve dneve s pestrim kulturnim programom, 29. novembra pa bodo Kranjsko Goro znova obiskali parkeljni treh dežel.

Kranjska Gora je res vredna obiska v vseh letnih časih, ta konec tedna pa je bilo še posebej veselo, saj so že šestič zapored pripravili prireditev »Veselo v Kranjsko Goro«. Alpski kvintet je na srečanju že stalnica, tokrat pa so sodelovali še drugi ansambli, med njimi tudi tuji iz Avstrije in Nemčije. 

»Pestro dogajanje se bo nadaljevalo vse do zime in še dlje. Konec oktobra namreč KUD Josip Lavtižar pripravlja Lavtižarjeve dneve s pestrim kulturnim programom, 29. novembra pa bodo Kranjsko Goro znova obiskali parkeljni treh dežel. Gre za ognjeni spektakel, vreden ogleda, saj se na enem mestu zbere več kot 150 parkeljnov iz Slovenije, Italije in Avstrije«, je povedal Blaž Veber iz LTO Kranjska Gora.

Ugodno na počitnice

Za jesen so v Kranjskogorskih hotelih pripravili pestro in ugodno ponudbo krompirjevih počitnic. Tako si mini počitnice lahko privoščite za manj kot 100 evrov. »Lepo vabljene so predvsem družine, saj smo pripravili bogate dodatne animacijske programe ter gratis bivanje za prvega otroka. Namestitve so možne v vseh hotelih; Larix, Prisank, Kompas in Špik,« je dejala Maša Franc iz hotelov Hit holidays Kranjska Gora ter izpostavila, da je več informacij mogoče dobiti na spletni strani www.hitholidays-kg.si ter na modri številki 080 88 30.

Letos uvajajo v Kranjski Gori novost v slovenskem prostoru in sicer pakete »Smučam brezplačno«. 

Smučam brezplačno

Letos uvajajo v Kranjski Gori novost v slovenskem prostoru in sicer pakete »Smučam brezplačno«.  V akcijo se je vključilo več kot 20 lokalnih ponudnikov, gre pa za to, da si z rezervacijo lahko poleg namestitve zagotovite tudi brezplačno smučarsko vozovnico v času od 29. novembra do 14. decembra 2013. Ker je možnosti namestitve več, vabljeni, da si ponudbo ogledate na www.kranjska-gora.si.

»Pripravili smo tudi druge zanimive smučarske programe, med njimi tudi program Tri dežele, ki omogočajo smučanje v vseh treh deželah (Sloveniji, Italiji in Avstriji),« je še dodala Maša Franc in obiskovalce povabila tudi na obisk wellness centrov v hotelih Špik, Larix in Alpina.

 

 

 

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije