Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
smarjeske.jpg

Vodna doživetja v Termah Krka

Datum: petek, 31. maj, 2013

Če redno spremljate aktivnosti ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija,  že dobro veste, da je slabo vreme ne ustavi. Še več, tokrat se je na čisto nič poletno soboto odpravila odkrivat kar dve kopališči, ki delujeta pod okriljem Term Krka. Tako Šmarješke kot Dolenjske Toplice svojim obiskovalcem ponujata zanimive možnosti za rekreacijo in užitke v neokrnjeni naravi.  

V Šmarješke Toplice na nordijsko hojo

Šmarješke Toplice se nahajajo v osrčju Dolenjske, le 50 minut oddaljene tako od Ljubljane, kot tudi od Zagreba. »Gostje nas z lahkoto najdejo, ko pa  so enkrat pri nas, pa se počutijo kot za devetimi gorami, kajti okoli nas je sama zelena narava, gozdovi tako, da so gostje zares odmaknjeni od norega sveta,« je ekipi povedal Andrej Božič, vodja Term Šmarješke Toplice. Dodal je še, da pri njih dajejo velik poudarek tako na kurativi, kot tudi na preventivi  in na ohranjanju zdravja. »Veliko športnih aktivnosti se je pri nas  možno udeležiti vsak dan, npr.  vodne aerobike, kolesarjenja, pohodništva, plavanja in nordijske hoje. Pri nas je bil prvi nordijski center v Sloveniji in še vedno je možno 2-3 krat dnevno na nordijsko hojo. Vsi naši inštruktorji imajo licence in veliko vlagamo v njihovo znanje, saj smo ugotovili, da nordijska hoja dobro dene našim gostom. V okolici je 9 označenih poti, ki jih gostje lahko prehodijo sami – s pomočjo posebne zloženke – ali pa se udeležijo organizirane hoje z inštruktorjem, ki traja uro do uro in pol.«

V Termah Šmarješke Toplice zadnje čase dajejo velik poudarek na Medico wellness programe.

Goste Šmarjeških Toplic bi v grobem lahko razdelili v 4 skupine. »Prva so tisti, ki k nam prihajajo na zdravljenje bolezni srca in ožilja ali rehabilitacijo športnih poškodb, druga so tisti, ki prihajajo na preventivne programe (programi ohranjanja zdravja, managerski programi, preventivna rekreacija), tretja skupina so wellness gostje, četrta skupina pa počitniški gostje, ki pridejo k nam zaradi lepe narave in možnosti aktivnega oddiha,« je še razkril Božič.

V Termah Šmarješke Toplice zadnje čase dajejo velik poudarek na Medico wellness programe. Več o teh je ekipi zaupala prehranska svetovalka Janja Strašek. »Naš wellness, ki smo ga poimenovali Vitarium Spa & Cilinque, je bil prvi medicinski wellness v tem delu Evrope. Najbolj popularna programa pri nas sta Slim Fit – program hujšanja in Vita Detox – program razstrupljanja. Oba programa imata dva ključna elementa – to sta športna aktivnost in zdrava prehrana. »Programa  temeljita na izobraževanju ter spreminjanju navad in miselnosti dolgoročno in ne samo na kratek čas. Vsakega gosta najprej pregleda zdravnik, nato pa se skupaj s prehranskim svetovalcem odloči za režim prehrane pri nas. Gosta ves čas spremljamo in mu dieto prilagajamo,« je še poudarila Straškova.

Na razvajanje v Dolenjske Toplice

Osnova prijetnega počutja je termalna voda, ki je v Termah Dolenske Toplice res nekaj posebnega, saj ima telesno temperaturo.

»Prav pri nas je na zelo majhnem kraju zbrano vse, kar je dobro za dušo in telo. Osnova prijetnega počutja je termalna voda, ki je pri nas res nekaj posebnega, saj ima telesno temperaturo. V njej se gostje lahko kopajo v termalnem kopališču, za tiste, ki si želijo bolj razgibanega plavanja pa je na voljo malce hladnejša voda v Wellness centru Balnea, kjer je temperatura 32 stopinj,« je povedal Jani Kramar, turistični animator v Termah Dolenjske Toplice.

Vesna Jankovič, vodja term pa je poudarila, da se pri njih lahko razvajate tako v termalnih bazenih kot v savnah, posebnost pa je japonska kopel s temperaturo vode 40 stopinj. »Po tej priporočamo sproščanje v Zen sobi na naših vodnih posteljah ali pa katero od številnih masaž ali neg obraza,« je še dodala.

Seveda tudi Dolenjske Toplice ponujajo številne možnosti rekreacije. »Tudi pri nas je možna nordijska hoja, kolesarjenje in sprehodi po okoliških poteh. Imamo gozdno učno pot Rožek in arheološko pot, gostje pa se lahko odpravijo še na malo daljši ogled do gradu Soteska. Tam je skrivnostni Hudičev turn, vabi pa tudi zelena reka Krka in njena dolina, ki ji pravimo tudi dolina gradov, ter je primerna tudi za čolnarjenje. Gostje se lahko odpravijo tudi na potep v čisto pravi pragozd, kjer bodo lahko občudovali mogočna drevesa in objeli najdebelejšo jelko v Sloveniji,« je na potep po okolici povabila Jankovičeva.

Več na www.terme-krka.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije