Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Topolšica

Vonj po poletju v Termah Topolšica

Datum: petek, 17. maj, 2013

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je v soboto znova odpravila raziskovat ponudbo slovenskih kopališč. Tokrat so se odpeljali v Terme Topolšica; oazo miru, zelenja, ptičjega petja in zdravilne termalne vode. Na lastne oči so se prepričali, da so omenjene terme odlična izbira tako za poletni oddih kot za pomladne dni polne rekreacije ter doživetij v naravi.

Različne možnosti nastanitve

Hotel Vesna ima 180 lepo urejenih sob, restavracijo s samopostrežnimi obroki ter lepo urejen notranje-zunanji bazenski kompleks, na voljo pa je tudi 27 enot apartmajev, ki so bili odprti pred dvema letoma in so med gosti zelo priljubljeni.

Terme Topolšica se nahajajo v prelepi zeleni dolini in so le 10 km oddaljene od Velenja, nudijo pa visokokakovostno hotelsko ponudbo. Kot je ekipi povedala Maja Medved je njihov glavni hotel Hotel Vesna, ki ima 180 lepo urejenih sob, restavracijo s samopostrežnimi obroki ter lepo urejen notranje-zunanji bazenski kompleks. »Ponudbo dopolnjuje Hotel Mladika, ki je namenjen predvsem osebam na zdravljenju multiple skleroze, imamo pa tudi 27 enot apartmajev, ki so bili odprti pred dvema letoma in so med gosti zelo priljubljeni. Čez poletje bo na apartmajskem naselju potekala tudi kmečka tržnica – zjutraj lokalni ponudniki postavijo stojnice, kjer lahko kupite kar potrebujete,« je še dodala.

Edinstveno razvajanje v Wellnessu Zala

Kljub temu, da so Terme Topolšica blizu skoraj vsem Slovencem,  se boste v njihovem wellness centru Zala počutili, kot da ste svetlobna leta oddaljeni od ponorelega in stresnega sveta. Kot je ekipi razkrila Andreja Černevšek, vodja trženja v Termah Topolšica, tam za goste resnično poskrbijo od glave do pet, saj ponujajo zelo pestro izbiro programov za vse, ki želijo poskrbeti zase. »Poleg številnih masaž in neg je gostom na voljo tudi zelo lep svet savn z dvema ogromnima terasama (na eni je omogočeno tudi FKK sončenje), ter vrhunsko opremljen fitnes center,« je še dodala Černevškova.

Poudarila je tudi možnost najema zasebnih prostorov, ki jih gostje lahko najamejo za tri ure in si tako priskrbijo maksimalno udobje ter diskretnost. Na voljo je pet prostorov, v vsakem pa se nahajajo finska in parna savna, jakuzzi, velik prostor za sprostitev ter poln mini bar, goste pa pričakajo tudi sadje, oreščki in suho sadje.

O tem in ostali ponudbi  na www.terme-topolsica.si!

Odprt tudi vodni park Zora

Dogajanje ob bazenu bodo popestrili tudi s številnimi prireditvami.

Največ obiskovalcev v terme seveda prihaja na kopanje. Kot je ekipi povedal Andrej Skok iz trženja, so trenutno odprti vsi notranji in zunanji bazeni. V notranjem delu je kopalcem na voljo pol-olimpijski plavalni bazen, namenjen predvsem rekreativnim plavalcem, notranje-zunanji bazen pa je nekoliko toplejši in namenjen počivanju in relaksaciji. Vodni park Zora je odprt v poletnem času, v njem pa se nahajata dva večja in en manjši, prelivajoči se bazen, pa tudi 100m tobogan, ki je zelo priljubljen pri najmlajših obiskovalcih.

Dogajanje ob bazenu bodo popestrili tudi s številnimi prireditvami. »Poletje začnemo s Pozdravom poletju, ki se bo zgodil 22. junija. Dogodek je namenjen šolarjem in njim bomo tudi brezplačno delili sladoled. Konec julija pa pripravljamo humanitarni tek, kjer bomo zbirali denarna sredstva za otroke obolele z rakom. Zaključek teka bo v vodnem parku Zora in tam sledi zabava za obiskovalce vseh starosti,« je še dodal Skok.

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije