Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Z vlaki slovenskih železnic do pravih študijskih informacij

Datum: sreda, 9. februar, 2011
Dober namig ob pravem času je vselej dobrodošel. Zato se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ustavila na železniški postaji v Ljubljani. Preverila je, kaj je novega v ponudbi Slovenskih železnic, kako najhitreje in najugodneje na informativni dan in kako svoji ljubezni zagotoviti nepozabno valentinovo.Na informativni dan z vlakom

Drugi mesec v letu je med drugim tudi mesec odločanja. Odločanja o tem, kje in kako po srednji šoli nadaljevati svoje šolanje. Odločanje ni lahko, zato je vsaka informacija še kako dobrodošla. Največ jih je seveda mogoče dobiti na informativnih dnevih. Ti bodo v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novi Gorici in drugod potekali v petek, 11. in soboto, 12. februarja. »Na Slovenskih železnicah tudi letos priporočamo varno in udobno pot do pravih informacij. Naročili smo podaljšane vlakovne garniture in izredne vlake. Tako bo denimo iz Celja v petek, 11. februarja, ob 7.08 uri proti Ljubljani odpeljal poseben vlak. Ob 7.50 uri bo vlak odpeljal tudi iz Litije. Dovolj prostora na vlakih bo tudi v soboto, 12. februarja, proti Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novi Gorici,« je povedal Robert Žnidaršič iz Slovenskih železnic. Dodal je še priporočilo – predčasen nakup vozovnic in opozoril da je za ICS vlake obvezna rezervacija sedežev.

Na Slovenskih železnicah tudi letos priporočajo varno in udobno pot do pravih informacij. Naročili so podaljšane vlakovne garniture in izredne vlake.


V Ljubljani ekspres informativni disko

Bodoče študente bo v Mariboru pričakala info točka, v Ljubljani pa pravi ekspres informativni disko na prostem. DJ Collegium, MC Colegium, GO GO plesalke Atlantis, ZaVarovanje Vzajemna in plesalci SŽ-Ej!Kartica bodo dokazali, da je potovati z vlakom zabavno, na stojnicah pa bodo na voljo uporabne informacije. Po besedah Tanje Rotovnik pa bo prihodnji konec tedna, natančneje 12. in 13. februarja, v znamenju poljubljanja, objemanja, zaljubljenosti… S Slovenskimi železnicami je namreč potovanje v paru za polovico cenejše. Zato svetujejo, da z vlakom zapeljite svoje najdražje in uživajte v zaljubljenem vikendu z vlakom. Pridružite se lahko tudi posebni Facebook nagradni igri. Najbolj izvirna zaljubljena fotografija na vlaku ali železniški postaji bo nagrajena z romantičnim potovanjem z vlakom v terme, razvajanjem s kopanjem, zgoščenkami ter majicami skupine Tide.

Poceni v tujino

Kamorkoli že! Z vlakom udobno in poceni. To velja tako za Slovenijo, kot tudi za tujino. Pri Slovenskih železnicah opozarjajo na nizkocenovne ponudbe vozovnic od 15 do 50 evrov.

Do Salzburga se je denimo z vlakom mogoče zapeljati že za 28, do Dunaja za 38 ter do Beograda za 28,20 evrov.

Kamorkoli že! Z vlakom udobno in poceni. To velja tako za Slovenijo, kot tudi za tujino. Pri Slovenskih železnicah opozarjajo na nizkocenovne ponudbe vozovnic od 15 do 50 evrov. Gre za omejeno število vozovnic za pot do evropskih mest in prestolnic z natančno določenim vlakom in datumom. Za skupine velja poseben, tudi do 70 odstotni popust, vozovnice City Star, ki veljajo v Avstriji, BiH, Makedoniji, Grčiji, Nemčiji, Srbiji, na Češkem, Hrvaškem in Slovaškem, pa so primerne za pare ali skupine do pet oseb. Polna cena velja le za prvega potnika, vsak naslednji pa že prejme popust, in sicer največ do 50 odstotkov. Dobro poznana in uveljavljena je že Inter Rail vozovnica, ki velja v 30-ih različnih državah. Na voljo je v dveh izvedbah: global pass velja za vse države, one country pass pa, kot že ime pove, za eno državo. Regio As je vozovnica, ki popuste prinaša v Avstriji in na Hrvaškem, za mlade do 20. leta starosti pa so na voljo posebno ugodne vozovnice. Do Salzburga se je denimo z vlakom mogoče zapeljati že za 28, do Dunaja za 38 ter do Beograda za 28,20 evrov.

Več informacij je na voljo na železniških postajah, na e-mail naslovu: potnik.info@slo-zeleznice.si, spletni strani www.slo-zeleznice.si ter na telefonski številki 01/29913332.

Pripravila:
Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije