Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Literarna potovanja z vlakom

Z vlakom na informativni dan, pustni karneval in valentinovo doživetje

Datum: četrtek, 9. februar, 2012

Piše se februar, mesec informativnih dni, kulture, pusta in valentinovega. Vse našteto zaznamuje februarski vsakdan in vse našteto je lahko polno lepih trenutkov ter nepozabnih doživetij. Predvsem bodo zanje poskrbeli na Slovenskih železnicah. Kako in kdaj pa so zaupali ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki je povedano strnila v naslednjih vrsticah.

Z vlakom in s šemami preženite zimo

Pust je čas, ko se sprostimo, prelevimo v pravljične, zgodovinske, živalske in druge junake ter si privoščimo norčava rajanja. Ta imajo svoj čar. Kar nekaj jih je vredno obiskati. Na Slovenskih železnicah priporočajo obisk Benetk, Opatije, Reke, Beljaka in seveda slovenskega Ptuja. In vse to s posebnimi, karnevalskimi vlaki.

Na Slovenskih železnicah priporočajo obisk Benetk, Opatije, Reke, Beljaka in seveda slovenskega Ptuja. In vse to s posebnimi, karnevalskimi vlaki.

»V Benetke bo na pustno soboto vlak ob 4. utri zjutraj iz Ljubljane odpeljal proti beneški laguni. Povratek v Slovenijo bo ob 21.10 uri. Cena povratne vozovnice s spremljavo na karnevalskem vlaku in presenečenjem znaša 39 evrov. Število mest je omejeno, zato je treba pohiteti,« je povedala Alenka Babič iz Slovenskih železnic ter hkrati povabila še na karneval v Opatijo za 22,40 evrov ter Reko za 24 evrov. Ogleda vreden je tudi stoletni karneval v Beljaku, kamor vas bo vlak z vozovnico Citystar odpeljal za 13 evrov. Otroci do 15. leta potujejo brezplačno, skupine mladih (6 oseb in več), pa imajo v Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem kar 70 odstotni popust. Seveda pa ne gre zamudite tradicionalnega kurentovanja na Ptuju. Vedno atraktivna in prava paša za oči bo tudi letos povorka, ki bo na pot po ptujskih ulicah krenila 19. februarja. Na vlak lahko sedete v Ljubljani ob 8.50, v Mariboru pa ob 12. 25 uri. Tudi na Ptuj se je mogoče popeljati s cenejšimi vozovnicami. Starejšim tradicionalno ob sobotah, nedeljah in praznikih priznamo 50 odstotni popust, mladim pa kartica SŽEj prinaša 30 odstotni popust. Otroci do 6. leta v družbi staršev potujejo brezplačno, do 12. leta pa plačajo le polovico celotne cene. Spomniti velja še na Turist vikend kartico ugodnosti s 30 odstotki popusta za povratno vozovnico ter na družinsko K17 kartico s 40 odstotnim popustom za potnike nad 12 let in brezplačnim prevozom za otroke do 12. leta.

Na informativni dan in »zajtrk dobrodošlice« s Slovenskimi železnicami

Iz Celja in iz Litije bosta na informativni dan odpeljala posebna vlaka, v prestolnici pa bodo bodoče dijake in študente pričakali z »zajtrkom dobrodošlice«.

Februar vselej, poleg pusta, zaznamuje tudi valentinovo in informativni dnevi. Glavni informativni dan, ko bodo, predvsem Ljubljano, preplavili bodoči dijaki in študentje bo 10. februarja. Iz Celja (ob 7.12 uri) in iz Litije (ob 7.50 uri) bosta v Ljubljano odpeljala posebna vlaka. Ker bo zagotovo gneča, Alenka Babič s Slovenskih železnic priporoča nakup vozovnic v predprodaji. Za Intercity vlak je obvezna tudi rezervacija sedežev. V prestolnici bodo bodoče dijake in študente na železniški postaji pričakali z »zajtrkom dobrodošlice«. Pripravljajo ga v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami, Žitom in Delom.

Nekaj dni za informativnim dnevom sledi praznik zaljubljencev. To je priložnost, da s pozornostjo presenetimo tiste, ki jih imamo radi. Vožnja z vlakom do Thermane Laško ali Term Olimia, razvajanje v bazenih, savnah, užitki ob masaži in okusni večerji. Vse to danes ni več nedosegljivo. Ugodne cene vozovnic za vožnje z vlakom ter popusti, ki jih te vozovnice prinašajo v termah, je tisto, kar vas bo zagotovo prepričalo in polepšalo skupne trenutke z vam najdražjim. Valentinovo lahko, z ugodnostmi, ki jih prinaša vozovnica za vlak, preživite tudi v Vodnem parku in Eko hotelu Bohinj, Vodnem mestu Atlantis, Hotelu Park v Ljubljani in Hotelu Brežice. Na Facebooku pa poteka valentinova nagradna igra z bogatimi nagradami.

Novost ABOŠ 25 & 50 na katerikoli relaciji ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času počitnic, lastnikom prinaša 50 odstotni popust pri nakupu vozovnice za vlak.

Novost je ABOŠ 25 & 50

Zadnja novost, ki so jo pripravili na Slovenskih železnicah se imenuje ABOŠ 25 & 50. Luč sveta je ugledala 1. februarja, namenjena pa je lastnikom abonentskih in šolskih vozovnic za obdobje enega meseca, pol leta ali celo leto.

»Ta novost na katerikoli relaciji ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času počitnic, lastnikom prinaša 50 odstotni popust pri nakupu vozovnice za vlak. Za tujino pa je z njo mogoče pridobiti Rail plus kartico za 25 odstotkov ugodneje,« je še o novosti povedala Alenka Babič ter povabila k obisku spletne strani www.slo-zeleznice.si ter Facebook profila Slovenskih železnic.

 

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije