Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Wellness Orhidelia

Z vlakom v Naj wellness v Termah Olimia

Datum: četrtek, 26. april, 2012

Tisti, ki so redna družba ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedo, da ta praktično nikoli ne počiva. Pred dnevi so s sezono 2011/2012 dokončno opravili z izboroma »Naj wellness« in »Naj smučišče«, v popolni pripravljenosti pa že napovedujejo začetek akcij »Naj kopališče« in »Naj kamp«. Omenjeni akciji sta na nek način napovedali tudi aprilski obisk. Z vlakom Slovenskih železnic so se odpeljali iz prestolnice proti vzhodu in se ustavili v Termah Olimia.

Praznične dni v Termah Olimia

V Termah Olimia so se sredi aprila znova razveselili visokega priznanja »Naj wellness« za Wellness Orhidelia. Prejeli so ga tako po ocenah obiskovalcev, kot tudi po oceni strokovne komisije.

Lani začeto zgodbo aquasafarija bodo letos nadaljevali in dopolnili z novim toboganom v obliki kobre. Razširili pa bodo tudi ponudbo za najmlajše, in sicer z novim otroškim zabaviščem s štirimi stolpi in več kot 70 efekti.

»Naš wellness Orhidelia je še vedno najprestižnejši wellness center v Sloveniji. Nekaj posebnega je tako zavoljo svoje arhitekturne zasnove, kot tudi zaradi pestre ponudbe bazenov, savn, savna programov ... Obiskovalci so preprosto navdušeni. Veliko med njimi je stalnih, v prazničnih dneh pa jih bo zagotovo še več,« navdušena ugotavlja Mojca Korpar iz marketinga Term Olimia. Omenjene terme se namreč nahajajo v neokrnjeni naravi na vzhodnem koncu Slovenije. So, kot zatrjuje Korparjeva, idealna točka za počitnice malo drugače. Za sproščanje v termah in za raziskovanje okolice s kolesom ali peš. Vse našteto je več kot primerno tako za starejše, za zaljubljene pare, za družine in za mlade. Poleg wellnessa Orhidelia je namreč z bazeni, toboganom in mini klubom privlačna tudi Termalija in seveda Aqualuna.

»Letos Aqualuna svoja vrata odpira že v času prvomajskih praznikov. Najbolj pogumni in najbolj drzni se bodo tako že v prazničnih dneh lahko spustili po toboganih, zaplavali v valovih in nadvse uživali,« je še povedala Mojca Korpar in hkrati napovedala novosti, ki bodo letos navduševale v Aqualuni:»Lani začeto zgodbo aquasafarija bomo letos nadaljevali in dopolnili z novim toboganom v obliki kobre. Razširili pa bomo tudi ponudbo za najmlajše, in sicer z novim otroškim zabaviščem s štirimi stolpi in več kot 70 efekti.«

Več na www.terme-olimia.com ali na FB strani Term Olimia!

Po železni cesti na izlet ali počitnice

Nepozabne počitnice ali prvomajski izlet si je mogoče privoščiti tudi z vožnjo po železni cesti. Umirjeno, brez zastojev in ugodno vas do lepih krajev, na izlet ali celo malo daljše potovanje popeljejo vlaki Slovenskih železnic.

Od 1. maja do 31. avgusta lahko seniorji na pot z vlakom povabijo 5 sorodnikov, znancev, prijateljev in za vozovnice odštetejo le polovico celotne cene, medtem ko sami imetniki kartice potujejo brezplačno.

»Predlagamo obisk slovenskih term. V njih boste z železniško vozovnico deležni dodatnih popustov pri nakupu vstopnice, in sicer v Termah Olimia v višini 30, v Thermani Laško v višini 20 in v ljubljanskem Atlantisu v višini 25 odstotkov. K obisku pa seveda vabijo tudi: obala, pa Postojnska jama, Bled in Bohinj,« je nekaj idej za počitnice in izlete ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« »natrosila« Alenka Babič iz Slovenskih železnic. Slednje tudi sicer skozi vse leto s karticami ugodnosti ponujajo številne popuste. Ob koncih tednah in v prazničnih dneh se je z vlaki mogoče popeljati 30 odstotkov ceneje. Poleg tega pa otroci do 6. leta potujejo brezplačno, od 6. do 12. leta pa imajo 50 odstotni popust. Mladim do 26. leta je namenjena SŽ Ej kartica ugodnosti, družinam pa družinska z brezplačnimi vozovnicami za otroke do 12. leta in 40 odstotkov ugodnejšimi vozovnicami za ostale družinske člane. Pri Slovenskih železnicah mislijo tudi na seniorje, torej na upokojence in starejše od 60. let. Ti lahko med tednom potujejo 30 odstotkov ugodneje, med vikendi so vozovnice zanje na voljo po polovični ceni, v tujini pa zanje odštejejo 25 odstotkov manj denarja. Povsem nova pa je ponudba SENIOR +5. Od 1. maja do 31. avgusta lahko seniorji na pot z vlakom povabijo 5 sorodnikov, znancev, prijateljev in za vozovnice odštetejo le polovico celotne cene, medtem ko sami imetniki kartice potujejo brezplačno.

Podrobnosti na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

TINA HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije