Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
panonika_harmonika-4.JPG

Zaigrale bodo harmonike

Datum: četrtek, 18. avgust, 2011
V prekrasnem okolju v Gaju pri letališču Cerklje ob Krki pri Brežicah se bo zadnji vikend avgusta, od petka, 26.8. do nedelje, 28.8.2011 odvijal že drugi mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha, poimenovan Panonika Harmonika. O programu in predvsem podiranju Guinnessovega rekorda so se člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pogovarjali z organizatorji in glavnimi krivci za festival našega inštrumenta – harmonike.

Festival Panonika harmonika

Prvi dan festivala bodo med drugim nastopili: D'palinka, Neda Ukraden, Miroslav Škoro, Magnifico in Kok band. Sobota bo v znamenju koncerta Severine in otroškega zabavnega programa z Alenko Kolman. Nedelja, 28. avgust, pa bo t.i. narodnozabavni dan.

Druženje, glasba in zabava je osnovni namen 2. festivala Panonika harmonika.

»Znova bomo združili vse generacije, saj je harmonika inštrument, ki ga imamo doma, v srcih. Primeren je tako za otroke kot starejše ter za različne zvrsti glasbe,« je o festivalu, ki bo potekal zadnji avgustovski vikend v Gaju pri letališču Cerklje ob Krki, povedala predstavnica organizatorja, Marjanca Trščinar Antić. Harmonika torej že od nekdaj zaznamuje naš prostor oziroma prostor panonske nižine in to se nadaljuje. Po zagotovilih Trščinar Antićeve bo letošnje festivalsko dogajanje še bogatejše od lanskega. Prvi dan, petek 26. avgusta, bodo med drugim nastopili: Neda Ukraden, Miroslav Škoro, Magnifico in Kok band. Sobota, 27. avgust, bo v znamenju koncerta Severine, otroškega zabavnega programa z Alenko Kolman, kuhanja golaža, druženja na pohodu po vinski cesti. Nedelja, 28. avgust, bo t.i. narodnozabavni dan z glasbenimi nastopi ansambla Franca Miheliča, Tanje Žagar, Navihank, ansambla Igor in zlati zvoki ter drugih. Vrhunec pa bo podiranje Guinnessovega rekorda, in sicer z največjo povorko harmonik.

Podrli bodo Guinnessov rekord

Podiranje svetovnega Guinnessovega rekorda z najdaljšo povorko harmonikarjev na svetu se bo začelo z zbiranjem harmonikarjev od blizu in daleč ob 12. uri. Po trenutno predhodno zbranih prijavah naj bi se zbralo približno 1.500 harmonikarjev, ki bodo raztegnili svoje mehe in zaigrali Avsenikovo »Golico« ter Slakovo »V dolini Tihi«.

Druženje, glasba in zabava je osnovni namen 2. festivala Panonika harmonika, vrhunec pa bo podiranje Guinnessovega rekorda, in sicer z največjo povorko harmonik.

»To bo pravi spektakel na odličnem, ravnem kot panonska nižina prizorišču,« je prepričan Jože Umek, ki je dodal, da prijave še vedno sprejemajo po elektronski pošti ali telefonu 041 414 941.

Prav tako si je že mogoče zagotoviti vstopnice. Naprodaj so na prodajnih mestih Eventima, na poštah, Petrolovih bencinskih servisih, trgovinah Big Bang, Študentskih servisih in še kje. Z nakupom vstopnice obiskovalci sodelujejo tudi v nagradnem žrebanju, katerega glavna nagrada je avtomobil Opel Corsa, med udeleženci povorke pa bodo izžrebali novega lastnika harmonike znamke Munda.

Podrobnosti na www.panonika-harmonika.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Foto:

arhiv organizatorja

 

Poišči Cerklje ob Krki na zemljevidu 

Dogodki in novice iz Posavske regije >>

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije