Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranjska_gora.jpg

Živahna doživetja v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 25. oktober, 2012

Vas mikajo živahna doživetja, aktivno preživljanje počitnic, vikenda ali zgolj enega samega dne. Morda pa vas bolj kot zanima naravna in kulturna dediščina, odkrivanje skrivnosti dobrega počutja ter obisk katerega od wellness centrov? No, za vse našteto vam ni treba iti na različne destinacije. Dovolj je le, da se odpeljete proti Kranjski Gori. Prav tja se je v minulih dneh odpeljala tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

Jesenska živahnost

Pred dnevi so v Kranjski Gori na svoj račun prišli ljubitelji narodnozabavne glasbe. Potekalo je namreč tradicionalno, že 5. srečanje narodnozabavnih ansamblov iz Avstrije, Italije in Slovenije. S tem pa živahnega jesenskega utripa v Kranjski Gori še zdaleč ni konec.

Od 26. do 28. oktobra bodo v Kranjski Gori potekali 15. Lavtižarjevi dnevi, nestrpno pa pričakujejo tudi krompirjeve počitnice in čarovniški 31. oktober, ko bodo na trgu pred cerkvijo od 16. ure dalje dobrodošle čarovnice vseh starosti in velikosti.

»Od 26. do 28. oktobra bodo potekali 15. Lavtižarjevi dnevi z bogatim kulturnim in potopisnim programom. V petek bomo z jadrnico prepotovali svet. V soboto bo na ogled komedija, v nedeljo dopoldan pa otroška glasbena drama Anica in zvečer še glasba Ane Soklič s prijatelji,« je o programu tradicionalnih Lavtižarjevih dneh povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora. Dodal je še, da so sicer tudi že v pričakovanju krompirjevih počitnic in čarovniškega 31. oktobra, ko bodo na trgu pred cerkvijo od 16. ure dalje dobrodošle čarovnice vseh starosti in velikosti.

Da boste lahko v celoti doživeli kranjskogrosko živahnost, si privoščite večdnevno bivanje. V hotelski verigi Hit holidays svetujejo, da ga preživite v njihovi družbi. Po besedah Polone Bačnar iz Hit Alpinea so za krompirjeve počitnice pripravili posebne pakete z bogatim animacijskim programom za vso družino. »Mini disko, mini klub, ustvarjalne delavnice, pohod z baklami, čarovniški ples, izrezovanje buč ... to je le nekaj iz dolgega seznama aktivnosti,« je pojasnila Bačnarjeva ter poudarila, da pri pripravi paketov niso mislili le na bogat program, ampak tudi na ugodne vikend in večdnevne počitniške pakete.

Ponudba seveda ni na voljo zgolj in samo počitnikarjem. V Kranjski Gori mislijo tudi na ljubiteljem wellnessa, pa aktivnega odddiha kot tudi na tiste denimo v tretjem življenjskem obdobju. Hoteli Hit Holidays razvajajo z bogato wellness ponudbo: bazeni, savnami, masažami, lepotnimi negami ... Bližnja okolica pa privlači ljubitelje kolesarjenja, pohodništva ali zgolj uživanja na sončnih hotelskih terasah.

Več na www.hitholidays-kg.si!

Pred vrati je zima

Medtem ko je v Kranjski Gori jesenska živahnost v polnem razmahu, pa malo tudi že diši po zimi. Priprave turističnih delavcev so v polnem zamahu. Začela se je letošnja največja naložba. Gre za ureditev dodatnega zasneževanja tekaške proge za hotelom Kompas ter ureditev umetne razsvetljave ob progi. To pomeni, da bo mogoče tekati na smučeh tudi v poznih večernih urah. V predprodaji so že naprodaj smučarske vozovnice ter smučarski paketi po posebej ugodnih cenah.

Več na www.kr-gora.si!

 

Pripravila:

Tina Huremovič

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije