Savinjska

Dogodki:

kunigunda.jpg

Festival mladih kultur Kunigunda

Datum: torek, 21. avgust, 2018

Festival mladih kultur Kunigunda je devetdnevni mednarodni kulturni festival z dvajsetletno tradicijo, ki se v drugi polovici avgusta zgodi na različnih lokacijah v mestu Velenje. Njegovo ime izvira iz lokalne legende..

Na Velenjskem gradu naj bi namreč živela prelepa mladenka z imenom Kunigunda, grajska služabnica, ki so jo obtožili čarovništva ter jo za kazen vrgli v vodnjak na gradu. Vse od takrat, naj bi Kunigunda strašila po grajskih sobanah.

Festival, ki ga lokalni mladi v njenem imenu organiziramo že od leta 1998, pa ni nič kaj strašen. Po krivem obdolženi mladenki se želimo pokloniti z mlado kulturo, ki je velikokrat prav tako po krivem obtožena, da ni dovolj kulturna.

Tudi alternativna kultura išče svoj prostor pod soncem, tako kot ga je iskala Kunigunda. Mi je ne obsojamo in ji dajemo možnost da se razcveti v vsem svojem šarmu, mladostnem zagonu, se razvija in plemeniti, prav tako pa tekom festivala dajemo možnost obiskovalcem, da se z njo spoznajo, spoprijateljijo in v njej uživajo.

Festival se bo odvijal med 24.8 in 1.9

Za več informaicij kliknite tukaj>>

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije