Savinjska

Dogodki:

flosarski_bal.jpg

Flosarski bal

Kdaj: ponedeljek, 31. julij 2017 - nedelja, 6. avgust 2017

Flosarski bal, ki poteka na Ljubnem ob Savinji, sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Obiskovalci imajo med 22. julijem in 6. avgustom priložnost obiskati in se udeležiti več kot 40 različnih dogodkov, ki jih skupaj z različnimi društvi in posamezniki organizira Turistično društvo Naš kraj.

Program tradicionalne prireditve bo tudi letošnje poletje zelo pester in raznolik. Obiskovalci si bodo lahko v času 16-dnevnega festivala ogledali in preizkusili številne aktivnosti. Mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil, priprava kope za "kuhanje" oglja, likovne delavnice, športni dogodki in turnirji, predvsem pa zabavni večeri so le določeni izpostavljeni dogodki letošnjega Flosarskega bala.  

Severina, Modrijani v preteklih letih, letos Čuki in pestra nedelja
V ospredju seveda tudi letos ostaja zadnji vikend Flosarskega bala, ki bo potekal v soboto, 5., in v nedeljo, 6. avgusta, na prireditvenem prostoru Vrbje. Tam se bodo lahko v soboto obiskovalci sprostili v družbi skupine ČUKI, v nedeljo pa vse zbrane čaka tradicionalno flosarsko dogajanje. Na ogled bo prikaz spravila lesa iz hribov do žage in flosa, udiranje in spust flosa po Savinji, flosarski krst s Flosarskim društvom Ljubno ob Savinji, večer pa bo v noč pospremil nastop ansambla ALPSKI KVINTET.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije