Savinjska

Dogodki:

flosarski_bal.jpg

Flosarski bal

Kdaj: sobota, 18. julij 2020 - nedelja, 2. avgust 2020

18. JULIJ – 2. AVGUST 2020, LJUBNO OB SAVINJI – ena najstarejših prireditev v Sloveniji, ki že od l. 1961 ohranja spomin na tradicijo splavljenja lesa po reki Savinji.

Otvoritev prireditve, ki poteka v obdobju dveh tednov, navadno zaznamuje prihod starodobnikov. Dogodek se zaključi s prikazom spravila lesa po leseni drči, splavilom splava (flosa) v reko Savinjo in krstom mladega flosarja, ki naj prenaša flosarsko znanje in običaje iz roda v rod. Ne bodite presenečeni, če boste slišali tudi kakšno besedo, ki pripada flosarskemu žargonu: kardej (začni), vardahej (pazi, nevarnost), ubavh (prekini), johi (razumem). Prireditev privabi več kot 20.000 obiskovalcev.

Flosfest, velika glasbena zabava (24. 7. -25. 7. 2020)

Festival vsako leto spremlja tudi nora zabava s priznanimi glasbenimi skupinami iz Slovenije in tujine. Organizira ga Klub Zgornjesavinjskih študentov, ki je v preteklih letih gostil znana glasbena imena kot so S.A.R.S., sarajevski Plavi orkestar, udeležence pa so zabavali tudi Severina, Siddharta, Tabu, Big Foot Mama in skupino Mi2.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije