Savinjska

Dogodki:

kosarka.jpg

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

Datum: četrtek, 13. februar, 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

 »V Hood Burgerju se zavzemamo za manj kavča in manj ekranov ter več športa in druženja v živo. Ulična košarka  omogoča oboje, a igrišča so zvečer temna in igra na njih ni mogoča,« sta razlog za izbiro namena dobrodelne akcije pojasnila soustanovitelja Hood Bugerja Klemen Ptičak in Til Pleterski.

Košarka je eden od ključnih elementov uspeha zgodbe o Hood Burgerju, saj sta se fanta prav na košarkarskem igrišču kot mulca spoznala. Športu in košarkarskim treningom pripisujeta tudi zahvalo, da sta razvila delovno etiko in skupinski duh, ki sta ju nato prenesla tudi v Hood Burger in ju danes prenašata naprej med zaposlene. »Dobro nama je znano, kako pomembno vlogo lahko šport igra v življenju mladega človeka, zato želiva čim večjemu številu mladih omogočiti, da svoj čas preživljajo na igrišču in ne ob igranju računalniških igric,« je poudaril Klemen Ptičak, Til Pleterski pa je dodal: »Zato smo v Hood Burgerju že lani podprli državno prvenstvo v Košarki 3x3, ki letos postaja olimpijska disciplina, s podporo ulični košarki pa nadaljujemo tudi letos in tako še bolj povezujemo kakovostno ulično kulinariko z drugimi elementi uličnega življenja.« Poleg ulične kulinarike in uličnega športa so v Hood Burgerju svojo »street life« filozofijo tokrat nadgradili še z ulično umetnostjo, saj je podobo štirih Hood Burger super junakov oblikoval priznani ilustrator, ulični umetnik ter vsestranski vizualni ustvarjalec Natan Esku.

Za prižig luči na uličnih košarkarskih igriščih se bodo do 11. marca v akciji Hood Heroes borili:

- De La Boca, argentinski sendvič z rezinami uležanega govejega stejka, mladim sirom in omako čimičuri (od 11. do 18. februarja),

- Fatboy Slim goveji burger s posebno omako iz arašidovega masla in kraško panceto (od 19. do 25. februarja)

- El Gringo z dvema tanjšima govejima polpetama, na žaru pečeno papriko in jalapeñom (od 26. februarja do 3. marca) in

- John Goat goveji burger s kozjim sirom, rukolo in jabolčno-gorčičnim čatnijem (od 4. do 11. marca).

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije