Savinjska

Dogodki:

Golte

Na Golteh odpirajo novo apartmajsko naselje

Datum: torek, 17. december, 2019

Golte letos praznujejo 50 let odkar je prva nihalka pripeljala smučarje na edino veliko savinjsko smučišče. Ta pomembni jubilej so obeležili z zaključeno investicijo v apartmajske hiše. 4 milijone evrov vredna investicija v 32 apartmajev na smučišču je hkrati tudi največja investicija v zimski turizem v Sloveniji v tej sezoni. Svojo kulinarično ponudbo so obogatili še z Ajdnikom, čajem iz zelišč iz Golt in craft pivom Goutar.

4 milijone evrov vredna naložba se je začela že leta 2010, vendar je podjetju zaradi denarnih težav prej ni uspelo končati. Letos zaključena investicija v 32 novih apartmajev na smučišču pomeni več kot podvojitev nastanitvenih kapacitet na Golteh. Apartmaji so velikosti od 44 m2 do 210 m2 in so namenjeni za bivanje od 4 do 12 oseb. Tako bo lahko na Golteh bivalo dodatnih 208 oseb, kar bo pomembno povečalo obisk Golt.

Apartmaji se nahajajo na smučišču in tik ob hotelu in tako lahko gostje koristijo vse hotelske storitve. Smučišče Golte ima 12 km prog, najdaljšo nihalko v Sloveniji, 3 sedežnice, 2 vlečnici in otroški trak. Smučišče je primerno tako za družine kot za zahtevnejše smučarje. Smučišče je opremljeno s sistemov tehničinega zasneževanja in tako v povprečju obratuje 120 dni. V zimi 2018/19 je bilo, kot mnogokrat prej, ponovno s strani smučarjev izbrano za najboljše srednje veliko smučišče.

Smučišče načrtuje nove investicije v 2 sedežnici in sistem zasneževanja. Novost je skupna sezonska vozovnica s Celjsko kočo in možnost 5 kratenega koriščenja sezonske vozovnice na Cerknem in Kopah. Kot se za pravo savinjsko smučišče spodobi, na Golteh ne manjka bogate kulinarične ponudbe na kočah in v hotelu. Najbolj tipičen je gotovo savinjski želodec, narejen pri kmetih na planoti.

Novost letošnje sezone je ajdnik, ki je tipična savinjska potica iz ajdove moke, orehov in meda. Nič pa ni bolj tipičnega savinjskega kot njihovo pivo. Slovenija proizvede največ hmelja na prebivalca na svetu in je 6 največji proizvajalec hmelja na svetu. Ves se proizvede v Savinjski dolini. Samo na Golteh lahko poskusite Goutarja – 100 % Savinjčana iz savinjskega hmelja, savinjske vode, zvarjenega v Savinjski pivovarni, ki ga popijete s pogledom na Savinjske Alpe ali Savinjsko dolino. Golte je kraška planota, ki je svoje ime dobilo po kraškem pojavu goltanja vode. Iz goltanja izhaja tudi ime za lastno pivo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije