Savinjska

Dogodki:

velenjska plaža

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

Datum: torek, 30. junij, 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

Velenje - mesto ob vodi

Velenje večina Slovencev pozna le po premogovniku in po tovarni Gorenje, vedno več obiskovalcev pa pritegne Velenjska plaža, ki je v izboru Naj kopališče lani v svoji kategoriji zmagala že drugo leto zapored.

Kot je ekipi zaupal direktor Zavoda za turizem šaleške doline Franci Lenart je Velenjska plaža tranzitnim gostom kar malce skrita, saj se nahaja na robu Velenjskega jezera. To je eno največjih v Sloveniji in plaža obsega le južni del jezera. Temperature vode je, kot v vseh naravnih kopališčih,  odvisna od vremena, se pa od vročih poletnih dneh dvigne tudi do 27 stopinj celzija.

Plaža obratuje deveto leto in vsa leta skrbno spremljajo odzive kopalcev in ponudbo prilagajajo njihovemu okusu. Zadnja leta tako jezero obiskuje cca. 25% domačinov, ostalo pa so gostje od drugod – tudi tujcev je vsako leto več.

Na plaži pa ne gre le za kopanje in sončenje, plaža gostom ponuja marsikaj. Za najmlajše je pripravljen vodni parki, ki trenutno žal zaradi zdravstvenih omejitev ne obratuje, sicer pa je to zelo atraktiven vodni park. Otroci z veseljem uporabljajo tudi splave, za odrasle pa so na voljo odbojka na mivki, košarka, nogomet, vožnja s pletnami, SUPi, vedno bolj se vrača surfanje, ribolov, v okolici je konjeniški center in številne kolesarske poti, tako da je elementov za preživljanje prostega časa ogromno.

 

Vrača se živle’je v Vele’je

Žal letos tako atraktivnega otvoritvenega dogodka kot so ga bili vajeni zadnja leta (pljusk v poletje) zaradi znanih omejitev ne morejo organizirati, bo pa skozi celo sezono organiziranih več manjših dogodkov in koncertov – kolikor bo zakonodaja pač dopuščala.

Na Velenjski plaži se sicer tudi odlično je, saj veliko ponudnikov ponuja dobrote z žara in druge kulinarične specialitete. Pridite in se prepričajte!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije