Savinjska

Dogodki:

btc_ms_otroci.jpg

Otroci tečejo za otroke

Datum: petek, 24. avgust, 2018

Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Velenjsko podjetje Skaza organizira tek že tretjič. V dosedanjih dveh so zbrali in podarili že 12.300 evrov, lani za plavalno skupino otrok z Downovim sindromom Delfinčki 7.200 evrov, predlani pa Medobčinski zvezi prijateljev mladine 5.100 evrov.

Letos zbrana sredstva bodo namenjena Društvu rejnic celjske regije za letovanje rejniških otrok. Teh je v celjski regiji okoli 150, marsikateri med njimi še nikoli ni bil na morju. Tečejo otroci do vključno 14. leta starosti, vabljeni otroci in starši iz vse Slovenije. Prireditev je družinskega značaja, za zabavo in igro bo poskrbljeno. Sobota, 22. september, mestni stadion Velenje.

Sedaj že tradicionalni, 3. Dobrodelni tek Otrok otroku je darilo, ki ga otroci podarjajo drugim otrokom, saj gredo letos zbrana sredstva tistim najmlajšim, ki živijo v stiskah ali odrinjeni na rob, pa kljub vsemu v varnem in ljubečem zavetju rejniških družin. Pomoč je namreč namenjena za njihovo letovanje, prejemnik donacije pa je Društvo rejnic celjske regije, ki skrbijo kar za okoli 150 otrok, ki so se v domačih družinah znašli v nemogočih razmerah - https://www.drustvo-rejnic.si/

Tek je namenjen otrokom do vključno 14. leta starosti, otroci pa si lahko sami izberejo dolžino proge, ki bo 400, 750 ali 2.000 metrov. Lahko tečejo v paru ali sami, novost letošnjega tega bo tek staršev z otroškimi vozički. Startnina za tek znaša 5 evrov, zbrana sredstva pa bodo v podjetju Skaza podvojili. Vsem tekačem bo za pretečeno progo namenjena medalja, ki je priznanje za srčnost, prijateljstvo in razumevanje družbenih dogajanj, ki se jim tako pridružujejo tudi otroci sami.

Dogodek, ki bo v soboto, 22. Septembra, je družinskega značaja in bo trajal od 9h do 12h. V času tekov bodo otroci in družine deležni različnih animacij, zabave, pesmi in iger, zato organizatorji iz podjetja Skaza vabijo vse slovenske otroke in njihove starše, da se dogodka udeležijo v čim večjem številu ter tako prispevajo k čim višjemu zbranemu znesku, ki ga bodo v podjetju Skaza podvojili.

Za več informacij kliknite tukaj<

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije