Savinjska

Dogodki:

Velenje escape room

V Velenju soba pobega

Datum: četrtek, 27. avgust, 2020

Najnovejša pridobitev Vzorčnega mesta Velenje je avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), ki je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb. Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

Vzorčno mesto je v šolskem letu 2019/20 obiskovalcem ponudilo postavitev "Underconstruction", ki je namenjena promociji deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti ter bo na ogled tudi v prihajajočem šolskem letu. Učenci in dijaki se lahko preizkusijo pri obnovi stanovanja in v virtualnih simulacijah kot vzdrževalci in upravljalci robotske proizvodne linije, tapetniki ali negovalci v domu starejših. Srednješolcem ponujajo delavnice o digitalni in medijski pismenosti s področja filmske industrije, video mappinga in 3D-risanja. Pripravljajo tudi intenzivne delavnice s področja robotike za osnovnošolce in srednješolce, s ciljem udeležbe na WRO državnem prvenstvu iz robotike, ki bo potekalo v letu 2021.

V sklopu razpisov Erasmus+ in LAS je Vzorčno mesto Velenje uspešno prijavilo nekaj novih projektov, ki jih bodo v kratkem začeli izvajati. Sodelovanje z Občino Ljubno ob Savinji so še poglobili s projektom Prva pametna podeželska učilnica za OŠ Ljubno ob Savinji. Projekt Muzej flosarstva na Ljubnem se preveša v drugo polovico izvedbe. Veselijo pa se novega partnerstva s Fakulteto za polimere iz Slovenj Gradca, saj bodo kmalu začeli izvajati Erasmus+ projekt PolyFlip.

Septembra bo Vzorčno mesto Velenje pričelo z izvajanjem norveškega mehanizma (EEA Grants) s projektom Smer: Zaposlitev. Projekt je namenjen brezposelnim mladim, ki bodo s pomočjo pridobljenih digitalnih kompetenc povečali svoje možnosti za zaposlitev.

Prijave za obisk vzorčnega mesta oz. sobe pobega zbirajo na elektronskem naslovu: info@pattern.city (vsaj en dan prej). Cena obiska sobe pobega na skupino je 60 evrov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije