Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
tekaerntenwerbung_-zupanc-640x480.jpg

Avstrijska Koroška: Zima in sanjski razgledi

Datum: ponedeljek, 19. december, 2011

Avstrijska Koroška smučarske navdušence razveseljuje z izvrstnimi progami, zagotovljenim snegom ter obilico sonca. Drugače kot na severni strani Alp se tukaj ponuja bolj odprt razgled, ki potuje bolj v daljavo in je intenzivnejše obarvan – skratka prava zimska radost z razgledom.

Izstopajoči gorski vrhi, mehki gorski grebeni in občudovanja vredne panorame v najjužnejši zvezni deželi Avstrije ponujajo vedno nove perspektive. Avstrijska Koroška v hladnem letnem času privlači s sončnimi razgledi južne strani Alp. V kateri drugi zvezni deželi Avstrije seže horizont od najvišjega hriba države do Jadrana? Kje drugje bi lahko uživali izvrstno kulinariko za sladokusce na 1.500 m ali se obdali z vonjem po svežih piškotih na najvišjem božičnem sejmu Avstrije?

tkaerntenwerbung_groeger640x480.jpgBlizu nebes

Smučarji in deskarji bodo v najjužnejši zvezni deželi Avstrije našli idealne pogoje za sanjske počitnice. Pestra zabava na več kot 1.000 kilometrih smučarskih prog – od prijetnih strmin do črnih prog, prog svetovnega pokala, zabaviščnih parkov ter grbastih prog. Najsmučišča med smučišči Heiligenblut, Katschberg in Nassfeld (Mokrine), od Bad Kleinkirchheima do Beljaških smučišč obljubljajo smučarsko zabavo z zagotovljenim snegom in obilo sonca.

Osupljiva 360 stopinjska panorama na več kot 200 tritisočakov navdušuje obiskovalce Nacionalnega parka Visoke Ture, kjer se z gorami Großglockner (Veliki Klek), ledenikom Mölltaler ter Ankogel nahajajo tri najvišje hribovske postaje Avstrijske Koroške. Ledenik Mölltaler celo leto vabi na vijuganje v višine okoli 3.000 m in ponuja krasna »freeride« območja za karverje in deskarje. Od letošnje sezone nova štirisedežnica „Alteck“ omogoča 40 odstotkov več zabave na progah. Enotna smučarska vozovnica Topskipass Kärnten-Osttirol velja za vseh 32 smučišč na Avstrijskem Koroškem in vzhodnem Tirolskem ter obsega več kot 1.040 kilometrov smučarskih in tekaških prog ter 283 vlečnic. Vozovnica je na razpolago od 1,5 do 14 dni. Šestdnevna karta za odrasle stane od 184 evrov, za otroke do 14 let pa od 92 evrov. Več informacij lahko najdete na spletni strani www.topski.at.

Soncu nasproti

Športni hrib Goldeck velja za najbolj sončno smučišče Avstrijske Koroške. Na njegovih terasah se odpira osupljiva panorama na globoko zasnežene strmine in Miljsko jezero (Millstätter See). Medtem ko se na severni strani Alp sonce skrije za vrhovi, se Mokrine (Nassfeld) v koroški naravni areni lahko razveselijo še s 100 dodatnimi urami sonca. Največje smučišče na južni strani Alp neposredno meji z Italijo in na severu odpira pogled na Visoke Ture (Hohe Tauern), Ziljske Alpe (Gailtaler Alpen) in Julijske Alpe ter še naprej do Dolomitov na jugu. Pri jasnem vremenu lahko celo vidimo Jadran. Prvič v letošnji zimi gostje lahko uživajo hribovsko panoramo na novih razglednih terasah, kjer si lahko privoščijo počitek in relaksacijo in kjer lahko s »pametnim telefonom« (Smartphone) izvejo vse zanimivosti o okoljskih vrhovih.

tevillacher-skiberge-dobratsch-640x480.jpg

Voda in led

Na vznožju teh mogočnih hribov pogumne plezalce pričakuje najboljše območje za ledno plezanje v Avstriji. Dolina Lieser-/Maltatal s svojimi neštetimi slapovi je poznana tudi kot „dolina padajočih voda“ in nudi plezalne možnosti tako za začetnike kot tudi za
profesionalce. Po uspešnim vzponom lahko plezalci uživajo v čudovitem pogledu na zaledeneli slap in okoljsko zimsko pokrajino. Tisti, ki pa imajo raje toplo termalno vodo kot tihi led, bodo v Bad Kleinkirchheimu v gorovju Nockberge našli dve termi za velike in majhne ljubitelje vode. Terme Römerbad so dosegljive neposredno od proge in celo nudijo nemoten pogled na progo za svetovni pokal Franz Klammer.

tbildarchivwoertherseetourismusgmbh_blickaufportschach640x480.jpg

Izjemen užitek za brbončice

Vsi kulturni prostori regije Alpe-Jadran na Avstrijskem Koroškem niso opazni samo v blagi klimi, vendar tudi v kulinariki in občutenju življenja. Izvrstni kulinarični užitek iz prostora Alpe-Jadran boste našli v Mokrinah (Nassfeld) v naravni areni Koroške. V petindvajsetih pristnih kočah na smučiščih svoje lačne gostje razveselijo z regionalnimi jedmi z ziljsko slanino, planinskim sirom in bio lososom. Tu se nahaja tudi najvišja restavracija z vrhunsko kulinariko in 3 havbicami: Restavracija Arnold Pucher v hotelu Wulfenia je obvezna za sladokusce in s svojimi tremi havbicami in dvema Michelinovima zvezdicama zagotovi najvišji gurmanski užitek.

Novost: Tridnevni smučarski tečaj z zagotovljenim uspehom

Vseh 22 smučarskih šol nudi na vseh koroških smučiščih tridnevne smučarske tečaje za privlačno, enotno ceno, pri čemer je uspeh zagotovljen. V primeru nedoseganja učnega cilja se denar povrne. Tečaj smučanja oz. deskanja vključno z opremo se ponuja za začetnike (od 6 leta dalje) in tiste, ki bi radi obnovili svoje znanje, od začetka sezone do 22.12.2011, in od 10.3.2012 do konca sezone. Cena tečaja je okoli 99 EUR oz. 129 EUR (odvisno od termina). Tečaj se lahko rezervira kot zimski paket v koroških regijah in je pogosto že vključen v počitniških aranžmajih.

www.koroska.info

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije