Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
tekaerntenwerbung_-zupanc-640x480.jpg

Avstrijska Koroška: Zima in sanjski razgledi

Datum: ponedeljek, 19. december, 2011

Avstrijska Koroška smučarske navdušence razveseljuje z izvrstnimi progami, zagotovljenim snegom ter obilico sonca. Drugače kot na severni strani Alp se tukaj ponuja bolj odprt razgled, ki potuje bolj v daljavo in je intenzivnejše obarvan – skratka prava zimska radost z razgledom.

Izstopajoči gorski vrhi, mehki gorski grebeni in občudovanja vredne panorame v najjužnejši zvezni deželi Avstrije ponujajo vedno nove perspektive. Avstrijska Koroška v hladnem letnem času privlači s sončnimi razgledi južne strani Alp. V kateri drugi zvezni deželi Avstrije seže horizont od najvišjega hriba države do Jadrana? Kje drugje bi lahko uživali izvrstno kulinariko za sladokusce na 1.500 m ali se obdali z vonjem po svežih piškotih na najvišjem božičnem sejmu Avstrije?

tkaerntenwerbung_groeger640x480.jpgBlizu nebes

Smučarji in deskarji bodo v najjužnejši zvezni deželi Avstrije našli idealne pogoje za sanjske počitnice. Pestra zabava na več kot 1.000 kilometrih smučarskih prog – od prijetnih strmin do črnih prog, prog svetovnega pokala, zabaviščnih parkov ter grbastih prog. Najsmučišča med smučišči Heiligenblut, Katschberg in Nassfeld (Mokrine), od Bad Kleinkirchheima do Beljaških smučišč obljubljajo smučarsko zabavo z zagotovljenim snegom in obilo sonca.

Osupljiva 360 stopinjska panorama na več kot 200 tritisočakov navdušuje obiskovalce Nacionalnega parka Visoke Ture, kjer se z gorami Großglockner (Veliki Klek), ledenikom Mölltaler ter Ankogel nahajajo tri najvišje hribovske postaje Avstrijske Koroške. Ledenik Mölltaler celo leto vabi na vijuganje v višine okoli 3.000 m in ponuja krasna »freeride« območja za karverje in deskarje. Od letošnje sezone nova štirisedežnica „Alteck“ omogoča 40 odstotkov več zabave na progah. Enotna smučarska vozovnica Topskipass Kärnten-Osttirol velja za vseh 32 smučišč na Avstrijskem Koroškem in vzhodnem Tirolskem ter obsega več kot 1.040 kilometrov smučarskih in tekaških prog ter 283 vlečnic. Vozovnica je na razpolago od 1,5 do 14 dni. Šestdnevna karta za odrasle stane od 184 evrov, za otroke do 14 let pa od 92 evrov. Več informacij lahko najdete na spletni strani www.topski.at.

Soncu nasproti

Športni hrib Goldeck velja za najbolj sončno smučišče Avstrijske Koroške. Na njegovih terasah se odpira osupljiva panorama na globoko zasnežene strmine in Miljsko jezero (Millstätter See). Medtem ko se na severni strani Alp sonce skrije za vrhovi, se Mokrine (Nassfeld) v koroški naravni areni lahko razveselijo še s 100 dodatnimi urami sonca. Največje smučišče na južni strani Alp neposredno meji z Italijo in na severu odpira pogled na Visoke Ture (Hohe Tauern), Ziljske Alpe (Gailtaler Alpen) in Julijske Alpe ter še naprej do Dolomitov na jugu. Pri jasnem vremenu lahko celo vidimo Jadran. Prvič v letošnji zimi gostje lahko uživajo hribovsko panoramo na novih razglednih terasah, kjer si lahko privoščijo počitek in relaksacijo in kjer lahko s »pametnim telefonom« (Smartphone) izvejo vse zanimivosti o okoljskih vrhovih.

tevillacher-skiberge-dobratsch-640x480.jpg

Voda in led

Na vznožju teh mogočnih hribov pogumne plezalce pričakuje najboljše območje za ledno plezanje v Avstriji. Dolina Lieser-/Maltatal s svojimi neštetimi slapovi je poznana tudi kot „dolina padajočih voda“ in nudi plezalne možnosti tako za začetnike kot tudi za
profesionalce. Po uspešnim vzponom lahko plezalci uživajo v čudovitem pogledu na zaledeneli slap in okoljsko zimsko pokrajino. Tisti, ki pa imajo raje toplo termalno vodo kot tihi led, bodo v Bad Kleinkirchheimu v gorovju Nockberge našli dve termi za velike in majhne ljubitelje vode. Terme Römerbad so dosegljive neposredno od proge in celo nudijo nemoten pogled na progo za svetovni pokal Franz Klammer.

tbildarchivwoertherseetourismusgmbh_blickaufportschach640x480.jpg

Izjemen užitek za brbončice

Vsi kulturni prostori regije Alpe-Jadran na Avstrijskem Koroškem niso opazni samo v blagi klimi, vendar tudi v kulinariki in občutenju življenja. Izvrstni kulinarični užitek iz prostora Alpe-Jadran boste našli v Mokrinah (Nassfeld) v naravni areni Koroške. V petindvajsetih pristnih kočah na smučiščih svoje lačne gostje razveselijo z regionalnimi jedmi z ziljsko slanino, planinskim sirom in bio lososom. Tu se nahaja tudi najvišja restavracija z vrhunsko kulinariko in 3 havbicami: Restavracija Arnold Pucher v hotelu Wulfenia je obvezna za sladokusce in s svojimi tremi havbicami in dvema Michelinovima zvezdicama zagotovi najvišji gurmanski užitek.

Novost: Tridnevni smučarski tečaj z zagotovljenim uspehom

Vseh 22 smučarskih šol nudi na vseh koroških smučiščih tridnevne smučarske tečaje za privlačno, enotno ceno, pri čemer je uspeh zagotovljen. V primeru nedoseganja učnega cilja se denar povrne. Tečaj smučanja oz. deskanja vključno z opremo se ponuja za začetnike (od 6 leta dalje) in tiste, ki bi radi obnovili svoje znanje, od začetka sezone do 22.12.2011, in od 10.3.2012 do konca sezone. Cena tečaja je okoli 99 EUR oz. 129 EUR (odvisno od termina). Tečaj se lahko rezervira kot zimski paket v koroških regijah in je pogosto že vključen v počitniških aranžmajih.

www.koroska.info

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije