Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
celovec_bozic.png

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

Datum: petek, 10. november, 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Najjužnejša avstrijska deželna prestolnica praznuje adventni in božični čas med čudovitim renesančnim mestnim središčem in Vrbskim jezerom, ki dobi v zimskem času nežno in spokojno podobo. Vzdušje adventnega časa se lahko različno občuti na različnih mestih:

Zgodbe na Novem trgu/Neuer Platz

Neposredno pred Mestno hišo se na osrednjem Novem trgu odvija pisana božična tržnica – to je največji adventni sejem na Koroškem z več kot 50 razstavljavci in gostinskimi ponudniki . »Novi božič« boste lahko letos doživeli skozi zabavne zgodbe o pečenicah, pletenih kapah, kadilih itd. najbolj znanega pripovedovalca pravljic – Folkeja Tegetthofferja. Tri nenavadno velike knjige vabijo k sodelovanju – ob pritisku na gumb lahko poslušate zgodbe in glasbo, s seboj odnesete koledarje z odtrgovalnimi listi, Instagram in Facebook pa povezujeta staro in novo. Skozi sejem vas popeljejo osvetljene table v naravni velikosti z zgodbami. Tegetthoff je napisal tudi zgodbe za 20 trgovin v središču mesta, ki jih je na oknih, vratih in ogledalih oplemenitila graška umetnica zapisovanja Petra Pretorius, z drugim imenom Una Kritzolina, in jih lahko najdete v izvirni obliki tudi na razglednicah v trgovinah.

»Stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz

Nekaj sto metrov stran – sprehodite se po ulici Karfreitstraße – vas bo na Stolnem trgu pričakal »stari božič«. Spomini iz otroštva bodo ponovno oživeli ob pečenih jabolkih, slamnatih zvezdah in ročno pihanih božičnih okraskih. Tukaj pred katedralo se advent praznuje nekoliko mirnejše kot v središču mesta. Toda zato stolničarji in glasbeniki popeljejo obiskovalce v koroški božič. Kar obiskovalci tukaj slišijo, vonjajo in okušajo, ima čar »starega božiča«, ki se prenaša iz roda v rod že vrsto generacij.

celovec_bozic2.jpg»Spokojni advent« na dvorišču Deželne hiše/Landhaushof

Arkade ene najstarejših zgradb v mestu – Deželne hiše, na sedežu koroškega deželnega zbora – tvorijo okolje za »spokojni advent«. Najboljši koroški pevski zbori ob petkih zvečer na tem mestu skupaj z izjemnimi glasbeniki pričarajo praznično adventno vzdušje. V nobeni zvezni državi v Avstriji se advent ne praznuje ob takšni glasbeni spremljavi in doživeti tradiciji kot na Koroškem.

Adventni cirkus na Vrbskem jezeru/Wörthersee

Premierno se bo letos predstavil tudi adventni cirkus v slikovitem vzhodnem zalivu Vrbskega jezera – neposredno v pristanišču. Umetniki, akrobati, žonglerji, vrvohodci in zračni akrobati bodo kot božični škratje poskrbeli za božično okrasitev hiše in pri tem zganjali vse mogoče vragolije. Mednarodni umetniki zagotavljajo eno uro najboljše akrobatike. Vstop je mogoč s kombinirano vstopnico za Minimundus ali karto za vožnjo z ladjico. Obe ustanovi sta za adventni čas 2017 pripravili nekaj posebnega. Minimundus je pripravil bogat program za družine, ki ga bo mogoče doživeti skoraj vsak dan z lutkovnimi gledališči in pravljičnimi urami. Na vožnjo z ladjo po Vrbskem jezeru, ki bo povezala božične sejme v Porečah/Pörtschach, Vrbi/Velden in Otoku/Maria Wörth oz. razgledni stolp Pyramidenkogel v Celovcu se boste lahko podali vsako soboto in nedeljo v petih različnih terminih.

City Guide Klagenfurt kot adventna aplikacija

Turistična regija Celovec se predstavlja v novi digitalni obliki in nudi gostom in domačinom praktično aplikacijo za odkrivanje mesta v predbožičnem času. Aplikacija City Guide Klagenfurt je na voljo brezplačno za telefone Android in iOS kot večpredstavnostni vodič in spremljevalec – od 18. novembra pa kot adventna aplikacija. Izbirali boste lahko med zgodbami, videoposnetki in nakupovalnimi namigi in si ogledali predbožični prireditveni program.

Odpiralni časi »novega božiča« na božičnem sejmu na Novem trgu/Neuer Platz:

Od 18. novembra do 24. decembra, nato do 31. decembra. Silvestrski sejem vsak dan od 9.–20. ure, gostinska ponudba do 23. ure.

Odpiralni časi za »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz:

od 30. novembra do 17. decembra, ČE–NE, 11.00–18.30.

»Spokojni advent na dvorišču Deželne hiše/Landhaushof«:

8., 15. in 22. decembra ob 18. uri.
8. december: prepevanje ljudskih pesmi s pevskim zborom Feldkirchen in oktetom Suha.
15. december: obmejni pevski zbor Arnoldstein in »Da 8-Gsong«.
22. december: MGV Almrose Radenthein in »Klang Quadrat«.

Adventni cirkus v vzhodnem zalivu na Vrbskem jezeru:

2. in 3., 9. in 10. ter 16. in 17. decembra vedno ob 14. in 16. uri.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije