Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrija.jpg

Dolina Defereggental na Vzhodnem Tirolskem v zimi 2011

Datum: ponedeljek, 21. februar, 2011
Dolina Defereggental je sinonim za družino in wellness. Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem. Obdajata vas svoboda in neskončna daljava.

S soncem obsijana pobočja in najbolje pripravljena mreža 52 kilometrov smučarskih prog je prava oaza za vse rekreativne smučarje in družine. V otroškem smučarskem vrtcu usposobljeni smučarski učitelji vašim malčkom pokažejo pravilne zavoje na snegu, tako da se že v zelo kratkem času lahko po prograh spustijo kot pravi smučarski dirkači. V zadnjih letih je dolina Defereggental postala priljubljena točka tudi za deskarje na Vzhodnem Tirolskem. Snežni park smučarskega središča St. Jakob ima vse, kar si smučar v prostem slogu lahko zaželi: grbine, valove, rejle in druge super priprave za skoke.

Velika noč na Vzhodnem Tirolskem: v St. Jakobu dobro vedo, kam »velikonočni zajec« taco moli

avstrija2.jpgV vzhodnotirolskem smučarskem središču St. Jakob v dolini Defereggental se bo tudi velikonočni zajec podal na smuči: na sončnem jugu se namreč proge ponašajo s sijočo belino, nebo s sinjo modrino in družine z vrhunsko formo. Zahvaljujoč višinski legi smučišča vse do nadmorske višine 2.500 metrov je tu maksimalna kakovost snega zagotovljena. In tudi cene so ostale čisto spodaj, v dolini: smučarska vozovnica za male dirkače do šest let je tako na voljo brezplačno, za mlade do 18 let pa velja otroška tarifa. Vse proge smučišča z 52 kilometri so modre ali rdeče in tako odlično primerne za otroke. Najmlajši snežni palčki se najraje podijo po smučarskem otroškem vrtcu ob dolinski postaji. S pomočjo smučarskih strokovnjakov iz dveh tradicionalnih smučarskih šol je za vse mlade začetnike kar najbolje poskrbljeno. Ker v St. Jakobu ne poznajo čakalnih vrst pred žičniškimi napravami in tudi ne masovnega obiska, so proge nadvse pregledne.

St. Jakob v dolini Defereggental pa je nenazadnje tudi pravi „skrivni namig" za poznavalce deskarske in freestyle scene. Snežni park Brunnalm <www.stjakob-ski.at/das-skigebiet/snowpark-brunnalm/> se ponaša s stilsko dovršenim arealom za prosti slog, številnimi preprekami in odličnimi možnostmi za freeride. V parku Backyardpark lahko deskarji po mili volji izvajajo svoje vragolije ter na parti lokaciji „Top Spot" prediskutirajo vse vrhunce in trike dneva. Vzhodnotirolska gostoljubnost pa je prisotna tudi v gastronomiji in hotelirstvu St. Jakoba. Tu je moč najti prijetno prenočišče za vsako družinsko denarnico, od kmečkih turizmov pa vse do wellness hotela****. Do konca aprila tu prevladujejo zagotovljen sneg in zajamčeno najboljše cene.

Tek na smučeh do konca aprila

avstrija1.jpgLjubitelji teka na smučeh, turne smuke in sončnih žarkov svoj raj vse do zgodnje pomladi najdejo na Staller Sattel. Višinske tekaške proge se namreč nahajajo na nadmorski višini 2000 m, kjer je sneg zagotovljen. V celotni dolini Defereggental je tako tekačem skupno na voljo okoli 70 kilometrov pripravljenih prog. Med najlepše sodita osvetljena tekaška proga v St. Jakobu in sončna proga skozi St. Veit. Smučarski tekaški raj kot iz slikanice se razprostira okoli kraja Hopfgarten, znanega tudi kot vrata v dolino Defereggental. Romantična mreža zimskih pohodniških poti obsega 15 kilometrov, proge pa so dnevno očiščene.

Namigi za zabavo ob progah

Žareče oči, rdeča lička, pod nogami pa škripajoči sneg: da bi doživeli pravo zimo v dolini Defereggental, ni potrebno, da ste smučar. Uživate lahko v vožnji s sanmi na konjsko vprego skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino, se odpravite na sankaško zabavo za vso družino in se ob večerih ogrejte ob dobrem kozarčku vina. Za zabavo je v vsakem pogledu poskrbljeno – bodisi na drsališču, med zabavnim kegljanjem na ledu ob vročem čaju »Jagatee« ali v pristni gorski koči ob pravi gorski malici na deski. Tukaj vam bo postalo jasno: človek za srečo ne potrebuje veliko.

Po sledeh skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino Narodnega parka Visoke Ture/Hohe Tauern se lahko vsi ljubitelji krpljanja podate v spremstvu gozdnega čuvaja narodnega parka od božiča do marca. Nadvse razburljivo doživetje je tako nočni pohod z lanternami kot tudi dnevni pohod skozi zasnežene gozdove, lesketajoče se travnike in zaledenele potoke ob iskanju sledi v snegu. Fascinacija spokojnosti in nočnega miru ob snežnem pohodu s krpljami v soju mesečine vas bo povsem prevzela. Igra sence in svetlobe je namreč čisti užitek.

Wellness in slastni užitki

Regija dobrega počutja Defereggental slovi po svojih prvovrstnih namestitvah z bogato ponudbo wellnessa. To pomeni, da se po smučanju potopite v prijetno topli svet dobrega počutja, odplavate krog v prijetno ogretem notranjem bazenu ali se podate v zdravo zeliščno, parno ali finsko savno. Počitniška regija Defereggental je top naslov za kulinarične sladokusce. Zahvaljujoč dvema vrhunskima restavracijama in ohranjeni tirolski gostilniški kulturi ima dolina Defereggental ključno vlogo pri kulinaričnih doživetjih. S slastnimi dobrotami in vzhodnotirolskimi specialitetami kot žlinkrofi, različni cmoki in jagnječje jedi vam postrežejo celo v številnih udobnih smučarskih kočah in gostiščih.

Dolina Defereggental je s snegom najbolj zagotovljena dolina na Vzhodnem Tirolskem, kjer zimski športi potekajo vse do konca aprila. Vstopite v majhno, skrito dolino južno od Alp: kdor jo vidi, jo preizkusi. Kdor jo preizkusi, tu ostane. Kdor ostane, se vedno znova vrača. Pri njih je za vašo družino kar najbolje poskrbljeno!

Informacije:

POČITNIŠKA REGIJA DEFEREGGENTAL, Unterrotte 44, A-9963 St. Jakob im Defereggental
Tel.: +43 (0)50 212 600, faks: +43 (0)50 212 600-2
defereggental@osttirol.com, www.defereggental.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije