Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
jabolko.png

Dopust od žetve do uživanja

Datum: ponedeljek, 26. september, 2016

Kaj imajo skupnega jabolčni balazamični kis, žganje iz jerebike in bučno olje? Njihove osnovne sestavine se pridelajo na avstrijskem Štajerskem in ko zeleno srce Štajerske objame jesenska barvitost, jih požanjejo, obdelajo in oplemenitijo. Jesenski gostje na avstrijskem Štajerskem pa lahko pri tem aktivno sodeluje, spoznavajo kmetovalce, izvedo, od kod prihajajo živila in kako nastajajo.

 Bodisi pri obiranju jabolk, peki kruha, na seminarju o zeliščih ali kozmetiki ali na kuharskih tečajih. Pod motom 'Od žetve do uživanja' smo v zelenem srcu Avstrije razvili dopustniško idejo z najrazličnejšimi ponudbami.

 

Favoriti za ustvarjanje apetita  

Od žita do moke 

Tu izveste vse, kar je potrebno vedeti o žitih, in na ogledu s sodelovanjem prejmete 'mlinarsko diplomo'. Po vpeljavi v poznavanje žit obiskovalci sami poprimejo za delo in biološko ajdo zmeljejo v ajdovo moko. Ostale sestavine skupaj priskrbijo na kmečki tržnici v Hartbergu in zatem skuhajo štajerske ajdove žgance.

Priprava zavitka z babico

Če narediš sam, najbolje tekne. Babica Orthofer v gostišču Orthofer v St. Jakobu v regiji Walde svojim gostom zaupa kuharske skrivnosti. Skupaj z njimi pripravi različne zavitke – od pikantnih do sladkih. Pokušina je seveda povsem samoumevna.

Mike & The Muse: Seminarji o zdravilstvu in zeliščih

Potopite se v skrivnosti poln zdravilni svet divjih in zdravilnih zelišč. Dopustniški gostje se naučijo, katera zelišča lahko zaužijemo, zbiramo in konzerviramo in kako z nekaj prijemi lahko sami pripravimo zdravilno tinkturo ali mazilo. Na programu so tudi zeliščni pohodi, kuhanje z nabranimi zelišči, kuhanje mazila in hišna lekarna.

Z žitnega polja v pivski kozarec

Spremljanje primarne surovine žito do končnega proizvoda piva. Gostu se približa pivo z vseh svojih plati. Od ročne proizvodnje do različnih vrst piv ter senzorike in pivske kulture. Goste v umetnost varjenja piva vpelje pravi pivski mojster. Seveda je vključena tudi pokušina piva in obisk varilnice ter vrelne kleti.

 

Vse počitniške ponudbe in aktivnosti 'Od žetve do užitkov' najdete na: www.steiermark.com/herbst

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije