Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
jabolko.png

Dopust od žetve do uživanja

Datum: ponedeljek, 26. september, 2016

Kaj imajo skupnega jabolčni balazamični kis, žganje iz jerebike in bučno olje? Njihove osnovne sestavine se pridelajo na avstrijskem Štajerskem in ko zeleno srce Štajerske objame jesenska barvitost, jih požanjejo, obdelajo in oplemenitijo. Jesenski gostje na avstrijskem Štajerskem pa lahko pri tem aktivno sodeluje, spoznavajo kmetovalce, izvedo, od kod prihajajo živila in kako nastajajo.

 Bodisi pri obiranju jabolk, peki kruha, na seminarju o zeliščih ali kozmetiki ali na kuharskih tečajih. Pod motom 'Od žetve do uživanja' smo v zelenem srcu Avstrije razvili dopustniško idejo z najrazličnejšimi ponudbami.

 

Favoriti za ustvarjanje apetita  

Od žita do moke 

Tu izveste vse, kar je potrebno vedeti o žitih, in na ogledu s sodelovanjem prejmete 'mlinarsko diplomo'. Po vpeljavi v poznavanje žit obiskovalci sami poprimejo za delo in biološko ajdo zmeljejo v ajdovo moko. Ostale sestavine skupaj priskrbijo na kmečki tržnici v Hartbergu in zatem skuhajo štajerske ajdove žgance.

Priprava zavitka z babico

Če narediš sam, najbolje tekne. Babica Orthofer v gostišču Orthofer v St. Jakobu v regiji Walde svojim gostom zaupa kuharske skrivnosti. Skupaj z njimi pripravi različne zavitke – od pikantnih do sladkih. Pokušina je seveda povsem samoumevna.

Mike & The Muse: Seminarji o zdravilstvu in zeliščih

Potopite se v skrivnosti poln zdravilni svet divjih in zdravilnih zelišč. Dopustniški gostje se naučijo, katera zelišča lahko zaužijemo, zbiramo in konzerviramo in kako z nekaj prijemi lahko sami pripravimo zdravilno tinkturo ali mazilo. Na programu so tudi zeliščni pohodi, kuhanje z nabranimi zelišči, kuhanje mazila in hišna lekarna.

Z žitnega polja v pivski kozarec

Spremljanje primarne surovine žito do končnega proizvoda piva. Gostu se približa pivo z vseh svojih plati. Od ročne proizvodnje do različnih vrst piv ter senzorike in pivske kulture. Goste v umetnost varjenja piva vpelje pravi pivski mojster. Seveda je vključena tudi pokušina piva in obisk varilnice ter vrelne kleti.

 

Vse počitniške ponudbe in aktivnosti 'Od žetve do užitkov' najdete na: www.steiermark.com/herbst

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije