Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
europapark.jpg

Europa-Park – dežela zimskih pravljic

Datum: četrtek, 24. december, 2015

Europa-Park, največji in najbolj priljubljen tematski park v Nemčiji ter drugi v Evropi, na 95 hektarjih površin blizu Rusta v Baden-Württembergu obiskovalcem nudi več kot sto zabavnih atrakcij, prijetne nastanitvene možnosti, odlično gastronomsko ponudbo in kar 13 evropskih tematskih vasi.

Vsako leto pa v zimski sezoni obiskovalce navdušuje tudi z odlično praznično ponudbo. Zimska pravljica v Europa Parku se je to leto pričela 28. novembra, navduševala pa vse do 10. januarja 2016 z več kot 2.500 okrašenimi božičnimi drevesci in drugo praznično dekoracijo. Potopite se z vašo družino v zimsko idilo zabaviščnega parka in se sprehodite npr. skozi praznični pravljični vrt bratov Grimm ali med stojnicami božičnega sejma na ulici Deutsche Allee, se z drsalkami pozabavajte na velikem drsališču v Historami ali pa se z vašimi najmlajšimi zapeljite s sanmi »Snowflake«.

Skupaj si lahko ogledate tudi odlično predstavo na ledu »Surpr'Ice - The Lost Penguin«, parado lučk »Winter Starlight«, čisto nov božični muzikal »A Musical Christmas Market« v teatru Globe, zimske dogodivščine Euromiške in njenih prijateljev pa v 4D-predstavi »The Time Carousel«.

Lahko pa seveda obiščite tudi druge priljubljene atrakcije parka, med katere sodita 55 m veliko kolo z gondolami »Bellevue« in lesen vlakec smrti »Wodan-Timburcoaster« oz. se udeležite tudi preostalih večernih prireditev, muzikalov za otroke ali lutkovnih predstav. Kot vidite, možnosti je neskončno in vaši najmlajši bodo navdušeni! Za malce sprostitve po praznikih času pa Europa Park od 11. januarja 2016 naprej že pripravlja tudi priljubljene tedne dobrega počutja »Feel Good Weeks«, v času katerih bodo hoteli v zabaviščnem parku navduševali s svojo odlično wellness in kulinarično ponudbo ter velike in male goste razvajali na tisoč in en način. Obiščite zimski Europa-Park, ki letos praznuje tudi svoje 40. jubilejno leto, in doživite vašo zimsko pravljico tokrat v Nemčiji.

 

Foto: Copyrights: Panoramski pogled na Europa-Park © Europa-Park

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije