Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
europapark.jpg

Europa-Park – dežela zimskih pravljic

Datum: četrtek, 24. december, 2015

Europa-Park, največji in najbolj priljubljen tematski park v Nemčiji ter drugi v Evropi, na 95 hektarjih površin blizu Rusta v Baden-Württembergu obiskovalcem nudi več kot sto zabavnih atrakcij, prijetne nastanitvene možnosti, odlično gastronomsko ponudbo in kar 13 evropskih tematskih vasi.

Vsako leto pa v zimski sezoni obiskovalce navdušuje tudi z odlično praznično ponudbo. Zimska pravljica v Europa Parku se je to leto pričela 28. novembra, navduševala pa vse do 10. januarja 2016 z več kot 2.500 okrašenimi božičnimi drevesci in drugo praznično dekoracijo. Potopite se z vašo družino v zimsko idilo zabaviščnega parka in se sprehodite npr. skozi praznični pravljični vrt bratov Grimm ali med stojnicami božičnega sejma na ulici Deutsche Allee, se z drsalkami pozabavajte na velikem drsališču v Historami ali pa se z vašimi najmlajšimi zapeljite s sanmi »Snowflake«.

Skupaj si lahko ogledate tudi odlično predstavo na ledu »Surpr'Ice - The Lost Penguin«, parado lučk »Winter Starlight«, čisto nov božični muzikal »A Musical Christmas Market« v teatru Globe, zimske dogodivščine Euromiške in njenih prijateljev pa v 4D-predstavi »The Time Carousel«.

Lahko pa seveda obiščite tudi druge priljubljene atrakcije parka, med katere sodita 55 m veliko kolo z gondolami »Bellevue« in lesen vlakec smrti »Wodan-Timburcoaster« oz. se udeležite tudi preostalih večernih prireditev, muzikalov za otroke ali lutkovnih predstav. Kot vidite, možnosti je neskončno in vaši najmlajši bodo navdušeni! Za malce sprostitve po praznikih času pa Europa Park od 11. januarja 2016 naprej že pripravlja tudi priljubljene tedne dobrega počutja »Feel Good Weeks«, v času katerih bodo hoteli v zabaviščnem parku navduševali s svojo odlično wellness in kulinarično ponudbo ter velike in male goste razvajali na tisoč in en način. Obiščite zimski Europa-Park, ki letos praznuje tudi svoje 40. jubilejno leto, in doživite vašo zimsko pravljico tokrat v Nemčiji.

 

Foto: Copyrights: Panoramski pogled na Europa-Park © Europa-Park

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije