Skok v tujino

Podpisan sporazum o partnerstvu pri IPA projektu 365 DNI RIVIERE

podpis_pogodbe.jpg
četrtek, 28. julij 2011

Prejšnji teden je v Opatiji potekal svečani podpis sporazuma o partnerstvu pri IPA projektu 365 DNI RIVIERE. Sporazum za pol milijona evrov vreden projekt so poleg Turističnega združenja Portorož podpisali še Občina Opatija, Občina Piran in Turistična skupnost mesta Opatija.

Študenti VSGT Maribor osvojili zlato medaljo na tekmovanju v Parizu

vsgt_maribor.JPG
petek, 22. julij 2011

Mednarodno združenje vodilnih evropskih hotelirsko-turističnih šol EURHODIP združuje 150 šol in univerz iz 35-ih držav, je že desetič zapored razpisalo tekmovanje za najboljši evropski študentski inovacijski projekt na področju turizma.

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na Bavarskem

sreda, 20. julij 2011

Slovenija bo kot partner prihodnje leto sodelovala na osrednjem turističnem sejmu na Bavarskem z naslovom Free 2012. „Tedaj bo predstavljena celotna slovenska turistična ponudba, poudarek pa bo na dejstvu, da ima Slovenija Bavarcem najbližjo mediteransko obalo,“ je povedala Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva Slovenske Turistične Organizacije v Nemčiji.

Slovenski turizem se je predstavil v Tokiju

tokio_julij.jpg
sreda, 13. julij 2011

Slovenska turistična organizacija se je v soboto 9.7. predstavila na sejmu Let's go kaigai, ki ga organizira Antor. Sejem namenjen splošni publiki se je odvijal na ugledni lokaciji v Midtown nakupovalnem središču v centru Tokija, sejem pa je obiskalo več kot 10000 obiskovalcev.

Svetovi znanja in zabave

Europa park 3
torek, 21. junij 2011

Kakovostno preživljanje časa z otroki je v the stresnih časih vedno težje, a nujno potrebno. Otroci se morajo družiti s strarši, starši pa tudi potrebujejo izklop iz vsakdana. Kako to bolje doseči kot z obiskom enega izmed nemških zabaviščnih parkov.

V Londonu o Sloveniji na veliki sceni

london_predin.jpg
petek, 17. junij 2011

Včeraj sta veleposlaništvo v Londonu v sodelovanju z britansko parlamentarno skupino za Slovenijo ter pisarna Slovenske turistične organizacije v Londonu uspešna izpeljala dva večja dogodka, s katerima sta obeležila dvajseto obletnico naše osamosvojitve. Oba dogodka sta prispevala k promociji Slovenije v Veliki Britaniji.

Odkrijte tisočero novih svetov v EUROPA PARKU - znan nagrajenec nagradne igre

sreda, 15. junij 2011

Med vsemi sodelujočimi v nagradni igri smo izžrebali nagrajenca, ki prejme brezplačen dvodnevni obisk parka za 2 odrasli osebi in 2 otroka ter 2 nočitvi v 4* hotelu po izbiri!

Po informacije o Hrvaški v Hrvaško turistično skupnost v Ljubljani

mediterannean_croatia_split_0001.jpg
sreda, 15. junij 2011

Junij se piše in še malo pa bo zadnji šolski dan ter z njim tudi začetek dopustniškega obdobja. Zdaj je torej skrajni čas za načrte, kje in kako jih boste preživeli. Ker večina Slovencev še vedno dopustuje na hrvaški obali, je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preverila, kako lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost, ki deluje tudi v Sloveniji.

Obeležitev samostojnosti Slovenije v Pragi in Berlinu

tta_berlin.JPG
petek, 10. junij 2011

V ponedeljek, 6. junija in v torej, 7. junija je v okviru osebnih dogodkov v Pragi in Berlinu bila slavnostno obeležena 20-letnica samostojnosti Slovenije.

Turistični ponudniki destinacije Dežela Celjska se predstavljajo v Trstu na prireditvi Trieste Mosaico Di Cultura

dsc02227-640x480.JPG
petek, 3. junij 2011

Zavod Celeia Celje obvešča, da se na prireditvi TRIESTE MOSAICO DI CULTURA, ki se odvija v centru Trsta (na ulicah Dante Alighieri in XXX. Ottobre) od 1. do 5. junija 2011, v okviru turistične ponudbe različnih evropskih držav predstavlja tudi turistična destinacija Dežela Celjska.Turistični ponudniki destinacije Dežela Celjska, ki zajema območje 21. občin Savinjske regije, od Osrednje Celjskega, Spodnjesavinjskega, Kozjanskega & Obsotelja do Dravinjskega območja, se tako predstavljajo v kar dveh razstaviščnih šotorih.

Hrvaška je originalna

hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg
sreda, 1. junij 2011

V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Ko pravljice oživijo

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Med več kot 150 nemškimi tematskimi potmi najdemo Nemško pravljično cesto, ki nas pelje po sledeh pravljic, pripovedk in legend bratov Grimm.

Tunizija – mnogo več kot le lepe plaže

Tunizija1
sreda, 25. maj 2011

Tunizija, ki v času po Jasminovi revoluciji doživlja kar 70 odstotni upad obiska turistov, ostaja varna in zanimiva destinacija. V to smo se pretekli teden lahko prepričali slovenski novinarji, ki smo se pod okriljem Oasis toursa podali na raziskovanje njenih znamenitosti.

Nemčija – počitniška dežela za vse okuse

Nemčija - pravljična dežela
torek, 24. maj 2011

Nemčija se vse bolj uveljavlja kot zanimiva turistična dežela, ki nudi različne oblike počitnic ter doživetij. Primerna je za ljubitelje kulture in tradicije, metropol in zanimivih mestec, dobrih vin in kulinarike ter raznih doživetij.

Predstavitev Slovenije v Dubaju

atm-1.jpg
sreda, 18. maj 2011

Od 2. do 5. maja 2011 je v Dubaju potekala turistična borza Arabian Travel Market (ATM) 2011, kjer je Panoramic Travel Group, ob sodelovanju Slovenske turistične organizacije in partnerjev združenih pod blagovno znamko Medical Tourism DMC predstavljal nov produkt medicinskega turizma, ter ponudbo medicinskih in zdravju blagodejnih storitev v Sloveniji.

Svetovno prvenstvo v ženskem nogometu FIFA 2011 – športni dogodek leta

jubel_deutschland_brasilien_3-640x480.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

Nemčija je seveda znana tudi kot dežela nogometa in letos bodo številni domačini in obiskovalci iz vsega sveta ponovno deležni vrhunske nogometne predstave, svetovnega prvenstva v nogometu za ženske. Piščalka bo prvič zažvižgala 26. junija, ko se bo pričelo prvenstvo s tekmama v Sinsheimu in Berlinu, zaključilo se bo s finalnim dvobojem 17. julija v Frankfurtu ob Majni.

Jutri se v Zagrebu začenjajo Dnevi slovenskega turizma

zagreb-2.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

V torek, 17.5., in sredo, 18.5., bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali Dnevi slovenskega turizma.

Brezmejno pohodništvo & kolesarjenje

kolesarjenje1.jpg
petek, 13. maj 2011

Nekoč je avstrijsko Štajersko in Slovenijo delila dobro zastražena meja, danes pa se to območje na področju turizma vedno bolj zbližuje in narava nam nazorno pokaže, da ne pozna meja.

Doživite skrivno pravljično deželo: Saška Švica

saska_svica.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Pokrajina Saška Švica (Sächsische Schweiz) leži jugovzhodno od Dresdna, med reko Labo in češko pokrajino. Pokrajino zaznamujejo reka Laba, po katere se je mogoče pripeljati s parniki in mogočne skale iz peščenjaka, ki so raj za plezalce.

Novi Vinodolski – Otoček San Marino obogatil svojo ponudbo

novi_vinodolski.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Znana kvarnerska turistična destinacija Novi Vinodolski bo letošnjo sezono goste dočakala z novo atraktivno turistično ponudbo. V planu je ureditev otočka San Marino, ki je od mestne plaže Novega Vinodolskega oddaljen le 200 metrov.

Najnovejše v tej rubriki

Obertauern z izredno dolgo zimsko sezono 2013/14

obertauern_winter_-48.jpg
petek, 4. oktober 2013

Polni program od sredine novembra do začetka maja

Poletna nagradna igra: Kako dobro poznate Nemčijo?

nemcija_nagradna_igra.jpg
sreda, 4. september 2013

Odgovorite na zastavljena vprašanja in zadenite 4-dnevno potovanje za 2 osebi ter prevoz z nemškimi železnicami – Deutsche Bahn na Bavarsko. 

Začnite letošnje poletje v Dalmaciji, na Murterju, na eni od najlepših plaž na Jadranu!

torek, 11. junij 2013

Kristalno čisto morje, stabilno toplo vreme, odlična hrana in prijazno osebje vas pričakuje.

Lošinj - destinacija doživetij

losinj1.jpg
torek, 16. april 2013

Visoka kakovost zraka, več kot 200 sončnih dni letno, 250 km sprehajališč na 5 otokih lošinjskega arhipelaga, več kot 1200 rastlin, zaradi katerih je Lošinj center za aromaterapijo, visoka kakovost morja, več kot 150 delfinov in Center za raziskovanje morja, številne lagune in plaže, okoli 250 dogodkov letno

Nova naravna doživetja na avstrijskem Štajerskem

ponedeljek, 25. marec 2013

V mednarodnem letu vode zeleno srce Avstrije, ki se razprostira med osvežujočimi gorskimi jezeri, vinskimi goricami, Gradcem in vročimi vrelci, dokazuje, da je še bolj zvesto naravi, užitku in sprostitvi. Nove ponudbe za dopustnike na avstrijskem Štajerskem pa dodajajo še adrenalinski vzgib in predvsem veličastne razglede.

Prostorček na soncu

prostorcek_na soncu.jpg
ponedeljek, 25. februar 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

Obertauern je za 'snežne otroke' pripravil premetene ponudbe

ober37.jpg
sreda, 13. februar 2013

Bobby je po naravi zajec. Za živali te vrste pravimo, da so premetene in imajo rade zabavo. Nič čudnega torej, da so v Obertauernu, nadvse priljubljenem smučarskem kraju dežele Salzburg, kot maskoto za svoje zimske ponudbe (pod imenom ‚Bobbyjeva snežna pustolovščina') izbrali ravno zajca. S tem domiselnim programom bodo namreč starši prihranili veliko denarja za smučarsko zabavo najmlajših, otroci pa se bodo z Bobbyjem v najkrajšem času in z obilico zabave naučili smučanja in prvih zavojev.

Najboljši sneg in privlačne cene v Obertauernu do začetka maja 2013

Obertauern_Winter_6_2.jpg
torek, 29. januar 2013

Kdor si do danes še ni uspel rezervirati svojega smučarskega ali deskarskega veselja za letošnjo zimo, naj si nikar ne beli las. Obertauern, nadvse priljubljena zimska destinacija dežele Salzburg, zagotavlja prvovrstne snežne pogoje in obratovanje koč vse do začetka maja 2013. Zahvaljujoč privlačnim aranžmajem in zabavnim prireditvam bodo spomladanski smučarski dnevi v Obertauernu vsekakor vredni obiska.

»365 dni Riviere« - turistični produkt, ki na temelju tradicije povezuje Portorož in Opatijo

riviera.jpg
ponedeljek, 10. december 2012

Potem ko so partnerji v projektu »365 dni kulturnega turizma v zibelki srednjeevropskega turizma« od februarja do junija izvedli aktivnosti zasnove integralnega turističnega produkta kulturnega turizma za Portoroško in Opatijsko riviero, so zdaj jeseni pristopili k aktivnostim za izvedbo pilotne čezmejne prireditve. Le-ta bo na začetku zime potekala 22. decembra 2012 v Portorožu in ob koncu zime (2. in 3. februarja 2013) v Opatiji.

Družinska denarnica je na Koroškem na dopustu

četrtek, 6. december 2012

Družine bodo na dopustu na Koroškem prihranile pri hišnem proračunu. Poleg potnih stroškov in nastanitve, predstavljajo pogosto veliko finančno obremenitev predvsem dodatni izdatki, npr. oprema in smučarske karte. Najbolj južna avstrijska zvezna dežela Koroška ponuja v številnih smučarskih regijah cenovno ugodne počitnice na snegu. Brezplačne smučarske karte, popusti za otroke in počitniški paketi z vključeno opremo ali smučarskimi tečaji skrbijo za komforten dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije