Skok v tujino

Hrvaška je originalna

hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg
sreda, 1. junij 2011

V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Ko pravljice oživijo

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Med več kot 150 nemškimi tematskimi potmi najdemo Nemško pravljično cesto, ki nas pelje po sledeh pravljic, pripovedk in legend bratov Grimm.

Tunizija – mnogo več kot le lepe plaže

Tunizija1
sreda, 25. maj 2011

Tunizija, ki v času po Jasminovi revoluciji doživlja kar 70 odstotni upad obiska turistov, ostaja varna in zanimiva destinacija. V to smo se pretekli teden lahko prepričali slovenski novinarji, ki smo se pod okriljem Oasis toursa podali na raziskovanje njenih znamenitosti.

Nemčija – počitniška dežela za vse okuse

Nemčija - pravljična dežela
torek, 24. maj 2011

Nemčija se vse bolj uveljavlja kot zanimiva turistična dežela, ki nudi različne oblike počitnic ter doživetij. Primerna je za ljubitelje kulture in tradicije, metropol in zanimivih mestec, dobrih vin in kulinarike ter raznih doživetij.

Predstavitev Slovenije v Dubaju

atm-1.jpg
sreda, 18. maj 2011

Od 2. do 5. maja 2011 je v Dubaju potekala turistična borza Arabian Travel Market (ATM) 2011, kjer je Panoramic Travel Group, ob sodelovanju Slovenske turistične organizacije in partnerjev združenih pod blagovno znamko Medical Tourism DMC predstavljal nov produkt medicinskega turizma, ter ponudbo medicinskih in zdravju blagodejnih storitev v Sloveniji.

Svetovno prvenstvo v ženskem nogometu FIFA 2011 – športni dogodek leta

jubel_deutschland_brasilien_3-640x480.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

Nemčija je seveda znana tudi kot dežela nogometa in letos bodo številni domačini in obiskovalci iz vsega sveta ponovno deležni vrhunske nogometne predstave, svetovnega prvenstva v nogometu za ženske. Piščalka bo prvič zažvižgala 26. junija, ko se bo pričelo prvenstvo s tekmama v Sinsheimu in Berlinu, zaključilo se bo s finalnim dvobojem 17. julija v Frankfurtu ob Majni.

Jutri se v Zagrebu začenjajo Dnevi slovenskega turizma

zagreb-2.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

V torek, 17.5., in sredo, 18.5., bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali Dnevi slovenskega turizma.

Brezmejno pohodništvo & kolesarjenje

kolesarjenje1.jpg
petek, 13. maj 2011

Nekoč je avstrijsko Štajersko in Slovenijo delila dobro zastražena meja, danes pa se to območje na področju turizma vedno bolj zbližuje in narava nam nazorno pokaže, da ne pozna meja.

Doživite skrivno pravljično deželo: Saška Švica

saska_svica.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Pokrajina Saška Švica (Sächsische Schweiz) leži jugovzhodno od Dresdna, med reko Labo in češko pokrajino. Pokrajino zaznamujejo reka Laba, po katere se je mogoče pripeljati s parniki in mogočne skale iz peščenjaka, ki so raj za plezalce.

Novi Vinodolski – Otoček San Marino obogatil svojo ponudbo

novi_vinodolski.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Znana kvarnerska turistična destinacija Novi Vinodolski bo letošnjo sezono goste dočakala z novo atraktivno turistično ponudbo. V planu je ureditev otočka San Marino, ki je od mestne plaže Novega Vinodolskega oddaljen le 200 metrov.

Izlet v Makedonijo

makedonija-1.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Odpotujte z vlakom čez Slovenijo, Hrvaško in Srbijo v Makedonijo na izlet, ki ga organizirao v sodelovanju z agencijo ABC rent a car.

Doživite Berlin na kolesu!

Berlin s kolesom
torek, 3. maj 2011

Za odkrivanje Berlina je najbolje izbrati javni prevoz. Vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo za ogled pa postaja kolo. Lahko si ga sposodite in mesto raziskujete sami ali pa se pridružite organiziranim skupinam pod vodstvom vodičev.

Hrvaška med top turističnimi cilji za avanturiste

četrtek, 28. april 2011

Potovalni blog Gadling je pred kratkim Hrvaško uvrstil med deset najbolj priljubljenih turističnih ciljih za ljubitelje avanturističnih potovanj. Blog pojasnjuje, da je bila vzhodna Evropa tekom prejšnjega desetletja dobro zakrita skrivnost, ki pa se je sedaj pretvorila v popularno destinacijo za popotnike željne spoznavanja edinstvene kulture in razkošne zgodovine in umetnosti, Hrvaško pa izpostavlja kot vodilno destinacijo za ljubitelje adrenalina.

Morje! Dodatni vlak na hrvaško obalo - do Pulja

pula.jpg
petek, 22. april 2011

V času prvomajskih praznikov bo dodatno vpeljan vlak v Pulj. Vlak bo vozil od 24. aprila do 2. maja. Iz Ljubljane bo vlak odpeljal ob 6.33, odhod iz Pulja bo ob 18.18. Za enodnevni izlet kot nalašč. Za povratno vozovnico boste odšteli od 12,60 € dalje.

Kjer se srečata Evropa in Azija

Turčija
petek, 22. april 2011

Spoznajte Turčijo - oglejte si tv reportažo KJER SE SREČATA EVROPA IN AZIJA, ki bo na sporedu na velikonočni ponedeljek 25. 4. 2011 ob 21.30 na TV Maribor RTV SLO.

Privatni muzej in živalski vrt v Dalmatinski zagori

sestenovac.jpg
torek, 19. april 2011

Mala zabiokova vas Grabovac v srednji Dalmaciji turistom ponuja lovski muzej in živalski vrt. Na idejo, da turistično ponudbo obogati na nevsakdanji način, je prišel Ante Dundić, ki v svojemu lovskemu muzeju hrani več kot 650 eksponatov. V sklopu družinske posesti je odprl tudi živalski vrt s preko 250 živalmi, med katerimi najdete nekaj vrst konjev, srne, jelene lopatarje, muflone, gamse, vietnamske svinje, medvede, pa vse do različnih vrst perjadi in ptic.

STO prejela posebno nagrado za izvedbo promocijskih aktivnosti na kitajskem trgu

kitajska.JPG
petek, 15. april 2011

V sredo, 13. aprila, se je začel niz promocijskih dogodkov Slovenije in slovenske turistične ponudbe na trenutno enem najbolj rastočih turističnih trgov – na Kitajskem.

Na Japonskem se nadaljuje turistična promocija Slovenije

japonska.jpg
torek, 12. april 2011

V času, ko večina nacionalnih turističnih organizacij prestavlja svoje dogodke na jesensko obdobje, STO na japonskem trgu neprekinjeno deluje.

St. Jakob, idilična tirolska vasica, kjer sta v mesecu aprilu združeni zima in pomlad

Dolina St. Jakob
ponedeljek, 11. april 2011

Idilična vasica St. Jakob, ki leži na avstrijskem tirolskem, v turistični regiji Defereggental je že od nekdaj priljubljena zimska destinacija mnogim slovenskim smučarjem, ki se tja vračajo iz leta v leto. Nekateri že več kot 20 let! Vasica, ki premore približno toliko turističnih postelj, kot ima prebivalcev, ohranja tradicionalno podobo in ponudbo. Posuta je s tipičnimi gorskimi hišicami, katere so urejene v prijetne apartmaje, gostišča ali hotele, kjer nudijo izbrane tirolske tradicionalne jedi. Na vsakem koraku je čutiti gostoljubje domačinov, saj se dobro zavedajo kako pomembno je, da se turisti vedno počutijo dobrodošle.

Slovenija je 'GREEN' Europe – predstavitev Slovenskih golfskih igrišč v Londonu

golf.JPG
ponedeljek, 11. april 2011

Pisarna Slovenske turistične organizacije v okviru Veleposlaništva v Londonu in Gospodarsko interesno združenje golfskih igrišč Slovenije (GIZ GIS) sta v sodelovanju z medijsko hišo Travmedia pripravila uspešno predstavitev Slovenije in slovenskih golfskih igrišč skupini okrog 200 izbranih novinarjev in medijskih delavcev v turizmu iz Velike Britanije.

Najnovejše v tej rubriki

Obertauern z izredno dolgo zimsko sezono 2013/14

obertauern_winter_-48.jpg
petek, 4. oktober 2013

Polni program od sredine novembra do začetka maja

Poletna nagradna igra: Kako dobro poznate Nemčijo?

nemcija_nagradna_igra.jpg
sreda, 4. september 2013

Odgovorite na zastavljena vprašanja in zadenite 4-dnevno potovanje za 2 osebi ter prevoz z nemškimi železnicami – Deutsche Bahn na Bavarsko. 

Začnite letošnje poletje v Dalmaciji, na Murterju, na eni od najlepših plaž na Jadranu!

torek, 11. junij 2013

Kristalno čisto morje, stabilno toplo vreme, odlična hrana in prijazno osebje vas pričakuje.

Lošinj - destinacija doživetij

losinj1.jpg
torek, 16. april 2013

Visoka kakovost zraka, več kot 200 sončnih dni letno, 250 km sprehajališč na 5 otokih lošinjskega arhipelaga, več kot 1200 rastlin, zaradi katerih je Lošinj center za aromaterapijo, visoka kakovost morja, več kot 150 delfinov in Center za raziskovanje morja, številne lagune in plaže, okoli 250 dogodkov letno

Nova naravna doživetja na avstrijskem Štajerskem

ponedeljek, 25. marec 2013

V mednarodnem letu vode zeleno srce Avstrije, ki se razprostira med osvežujočimi gorskimi jezeri, vinskimi goricami, Gradcem in vročimi vrelci, dokazuje, da je še bolj zvesto naravi, užitku in sprostitvi. Nove ponudbe za dopustnike na avstrijskem Štajerskem pa dodajajo še adrenalinski vzgib in predvsem veličastne razglede.

Prostorček na soncu

prostorcek_na soncu.jpg
ponedeljek, 25. februar 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

Obertauern je za 'snežne otroke' pripravil premetene ponudbe

ober37.jpg
sreda, 13. februar 2013

Bobby je po naravi zajec. Za živali te vrste pravimo, da so premetene in imajo rade zabavo. Nič čudnega torej, da so v Obertauernu, nadvse priljubljenem smučarskem kraju dežele Salzburg, kot maskoto za svoje zimske ponudbe (pod imenom ‚Bobbyjeva snežna pustolovščina') izbrali ravno zajca. S tem domiselnim programom bodo namreč starši prihranili veliko denarja za smučarsko zabavo najmlajših, otroci pa se bodo z Bobbyjem v najkrajšem času in z obilico zabave naučili smučanja in prvih zavojev.

Najboljši sneg in privlačne cene v Obertauernu do začetka maja 2013

Obertauern_Winter_6_2.jpg
torek, 29. januar 2013

Kdor si do danes še ni uspel rezervirati svojega smučarskega ali deskarskega veselja za letošnjo zimo, naj si nikar ne beli las. Obertauern, nadvse priljubljena zimska destinacija dežele Salzburg, zagotavlja prvovrstne snežne pogoje in obratovanje koč vse do začetka maja 2013. Zahvaljujoč privlačnim aranžmajem in zabavnim prireditvam bodo spomladanski smučarski dnevi v Obertauernu vsekakor vredni obiska.

»365 dni Riviere« - turistični produkt, ki na temelju tradicije povezuje Portorož in Opatijo

riviera.jpg
ponedeljek, 10. december 2012

Potem ko so partnerji v projektu »365 dni kulturnega turizma v zibelki srednjeevropskega turizma« od februarja do junija izvedli aktivnosti zasnove integralnega turističnega produkta kulturnega turizma za Portoroško in Opatijsko riviero, so zdaj jeseni pristopili k aktivnostim za izvedbo pilotne čezmejne prireditve. Le-ta bo na začetku zime potekala 22. decembra 2012 v Portorožu in ob koncu zime (2. in 3. februarja 2013) v Opatiji.

Družinska denarnica je na Koroškem na dopustu

četrtek, 6. december 2012

Družine bodo na dopustu na Koroškem prihranile pri hišnem proračunu. Poleg potnih stroškov in nastanitve, predstavljajo pogosto veliko finančno obremenitev predvsem dodatni izdatki, npr. oprema in smučarske karte. Najbolj južna avstrijska zvezna dežela Koroška ponuja v številnih smučarskih regijah cenovno ugodne počitnice na snegu. Brezplačne smučarske karte, popusti za otroke in počitniški paketi z vključeno opremo ali smučarskimi tečaji skrbijo za komforten dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije