Skok v tujino

Danes v oddaji "Dobro jutro, Slovenija" predstavitev Brionov

djs_radio.jpg
četrtek, 17. maj 2012

V radijski oddaji "Dobro jutro, Slovenija" boste danes izvedeli podrobnosti o Brionih, majhnih otokih ob zahodni hrvaške obali Istre. Naša sogovornika bosta predstavnik agencije Kompas in novinarka Tina Huremovič, ki se bo oglašala z Bionov.

Regija Osrednja Slovenija se po nastopu v Zagrebu junija skupaj predstavlja še v Sarajevu

ljubljana1.jpeg
torek, 15. maj 2012

V teku so priprave za naslednji skupni nastop regije Osrednja Slovenija na tujih trgih, ki bo potekal 1. junija v Sarajevu, v mestnem središču pred Katedralo.

Vse nared za pobudo »Odprti vrtovi« 2012 v njeni že tretji izvedbi

locandina-A3-1-copia1.jpg
četrtek, 10. maj 2012

V nedeljo, 13. maja, bo 66 zasebnih vrtov v Furlaniji Julijski krajini spet odprlo vrata širši javnosti, po že zabeleženem uspehu dveh prejšnjih izvedb.

Slovenski turizem prvič na makedonskem turističnem sejmu Skopje Travel Market

ponedeljek, 23. april 2012

Slovenska turistična organizacija bo skupaj s partnerji letos prvič sodelovala na makedonskem turističnem sejmu Skopje Travel Market 2012, ki bo potekal med 24. in 28. aprilom 2012.

Posebna nagrada za izvedbo promocijskih aktivnosti na kitajskem trgu

nagrada Slow  Tourism .jpg
ponedeljek, 23. april 2012

Slovenija je z Italijo v okviru skupnega čezmejnega projekta SLOW TOURISM, ki se v okviru predstavitve Slovenije in slovenske turistične ponudbe predstavlja na kitajski borzi COTTM 2012 v Pekingu, prejela nagrado CTW Chinese Tourists Welcoming Award 2012 kot dobra praksa na področju izvedbe skupnih promocijskih aktivnosti obeh držav.

Strokovna konferenca bo odprla turistično borzo NATOUR ADRIA

četrtek, 19. april 2012

Prihodnji teden se pričenja težko pričakovani turistični dogodek, turistična borza NATOUR ADRIA. Prvi dan bo namenjen predstavitvi primerov dobre prakse iz Slovenije, Hrvaške in Črne Gore. Drugi dan bo vrata oprla turistična borza, kjer se bodo številni ponudniki športnega turizma in programov aktivnega preživljanja počitnic v naravi predstavili turističnim agentom iz tujine. Za tuje vabljene goste pa bo v okviru NATOUR ADRIA organizirana tudi študijska tura po Malem Lošinju in njegovi okolici.

Dnevi slovenskega turizma v Zagrebu

zagreb.jpg
ponedeljek, 16. april 2012

V sredo, 18. aprila, in četrtek, 19. aprila, bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali tradicionalni Dnevi slovenskega turizma.

Samo pri uživajmo.com; Predprvomajski Murter

murter.jpg
petek, 13. april 2012

3 dni all inclusive v hotelu COLENTUM na Murterju (Dalmacija) samo 85,00 Eur /osebo v dvoposteljni sobi (od 27. do 30. aprila 2012)

Svetovna dediščina v Regensburgu

Regensburg_Steiner_Bruecke.jpg
petek, 6. april 2012

V letu 2011 na novo odprto središče svetovne dediščine vabi v Regensburg. Leži na reki Donavi pri mostu Steinerner Brücke. Interaktivni elementi nudijo na 650 kvadratnih metrov raz-stavne površine vpogled v razvoj mesta od rimskih časov pa vse do danes. Razstavo je moč obiskati 365 dni na leto. Vstopnine ni. Obisk lahko vključite v popotovanje s kolesom po 600 km dolgi kolesarski poti ob Donavi z 2000 let staro zgodovino, neokrnjeno naravo in kulinaričnimi doživetji.

Brezmejno zeleno s kolesom…

kolesarjenje_avstrija.jpg
torek, 27. marec 2012

… avstrijska Štajerska, zeleno srce Avstrije, se pripravlja na tople spomladanske mesece in se pri tem ne omejuje na državne meje.

Priznanje za najbolj trajnostno stojnico na ruski turistični borzi MITT 2012

ponedeljek, 26. marec 2012

21. marca je svoja vrata za štiri dni odprla osrednja ruska turistična borza MITT Moskva 2012, kjer se je slovenski turizem pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) predstavil s tematiko »SLOVENIJA.Zelena.Aktivna.Zdrava.« s poudarkom na bogati ponudbi mineralnih voda.

Vinska doživetja in narava Nemčije

Weinkultur_Wanderer.jpg
sreda, 21. marec 2012

Nemčija je vinska dežela s 13 vinskimi področji, kjer nemški vinarji nudijo lahke, sadne vinske kapljice ter številne vinske dogodke in festivale. Ob vinskih gričih in rečnih dolinah lahko obiskovalci peš ali s kolesom odkrivajo vinograde in vinotoče, pa tudi restavracije z zvezdicami, dvorce in gradove.

Slovenija in slovenski turizem se predstavita na borzi MITT Moskva 2012

mitt.jpg
torek, 20. marec 2012

V sredo, 21. marca, bo svoja vrata za štiri dni odprla osrednja ruska turistična borza MITT Moskva 2012. Glavni poudarek predstavitve Slovenije in slovenskega turizma na borzi v tematskem okviru »Zelena.Aktivna.Zdrava.« je ob predstavitvi splošne turistične ponudbe Slovenije dan predstavitvi ponudbe medicinskega turizma slovenskih naravnih zdravilišč.

Nemški turizem porušil lanski rekord

Nemčija - pravljična dežela
sreda, 7. marec 2012

Projekt Počitniška dežela Nemčija je uspešen kot še nikoli doslej in se lahko kljub napeti gospodarski situaciji po vsem svetu pohvali s prepričljivim letnim zaključnim računom.

»Zelena.Aktivna.Zdrava.« in z vodami bogata Slovenija na borzi ITB Berlin

trulyinspiring_397994.jpg
ponedeljek, 5. marec 2012

Med 7. in 11. marcem bo v Berlinu potekala osrednja mednarodna turistična borza - ITB 2012 (Internationale Tourismus Börse), ki se tako po velikosti kot po pomembnosti uvršča v sam vrh svetovnih turističnih prireditev.

Muzej Städel v Frankfurtu na reki Majni

Frankfurt_Staedel.jpg
petek, 2. marec 2012

Ljubitelji kulture se lahko v Frankfurtu na reki Majni veselite prav posebnega doživetja: muzej "Städel Museum" je v soboto, 25.2.2012, odprl svoj nov razstavni prostor.

Predstavitev Slovenije na več turističnih sejmih za splošno javnost v severni Italiji

petek, 24. februar 2012

Slovenska turistična organizacija (STO) se bo v februarju in marcu skupaj s partnerji iz slovenskega turističnega gospodarstva udeležila več sejmov za splošno javnost v mestih severovzhodne Italije.

Uspešna predstavitev Slovenije v Srbiji

beograd3_395133.jpg
petek, 24. februar 2012

Slovenija se te dni predstavlja na sejmu IFT - Međunarodni sajam turizma 2012 kot zelena in raznolika "butična" srednjeevropska destinacija. Dan pred začetkom sejma IFT Beograd 2012, 22.2.2012, se je Slovenija zelo uspešno predstavila 80 srbskim tour operaterjem in novinarjem v okviru slovenskega večera v LifeDesign hotelu, ki ga je organizirala skupaj s Športnim centrom Pohorje in M-vini iz Maribora.

Slovenija – najbližja sredozemska destinacija za Bavarsko

petek, 24. februar 2012

V sredo se je v Münchnu odprl osrednji turistični sejem na Bavarskem f.re.e 2012. Letošnja država partnerica je Slovenija, ki se predstavlja kot bližnja zelena destinacija za aktivne počitnice. Glavni poudarek letošnje predstavitve je povabilo Bavarcem na slovensko obalo, v Piran in Portorož.

Skupen nastop slovenskega in hrvaškega turizma v Izraelu

izrael.JPG
ponedeljek, 13. februar 2012

V ponedeljek, 13. februarja, bo potekala skupna poslovna turistična predstavitev Slovenije in Hrvaške na izraelskem trgu. Predstavitev turistične ponudbe obeh držav izraelskim organizatorjem potovanj in novinarjem bo potekala pod skupnim nazivom »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Najnovejše v tej rubriki

Zlatni rat na seznamu najlepših evropskih plaž

zlatni_rat.jpg
torek, 22. julij 2014

Organizacija European Best Destinations je objavila seznam najlepših evropskih plaž , na katerem se je tokrat znašla tudi hrvaška - bolski Zlatni rat.

Črna gora si spodbude za gospodarsko rast obeta iz turistične panoge

crna_gora.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Črnogorsko gospodarstvo tudi v letu 2014 ostaja na poti rasti. Visoka pričakovanja vladajo predvsem do turistične panoge, kjer si sicer zaradi rusko-ukrajinske krize in poplav na Balkanu ne upajo pričakovati novega rekordnega obiska.

Dalmatinsko mesto, ki ga »morate obiskati«

cavtat.jpg
torek, 24. junij 2014

Mesto Cavtat v južni Dalmaciji se je pred kratkim uvrstilo na Fordov seznam »Deset mest, ki jih morate obiskati«.

Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji v sezoni 2014

strasko.jpg
ponedeljek, 2. junij 2014

Kampiranje v dalmatinskih kampih pomeni preživljanje počitnic ob lepih plažah, kristalno čistem morju in prijaznih domačinih, ki bodo tudi v času glavne sezone z veseljem poklepetali z vami.  Na www.avtokampi.si si oglejte primerjalno tabelo za družinsko kampiranje v 24-ih dalmatinskih kampih.

Primerjava cen kampiranja v Kvarnerju za sezono 2014

losinj1.jpg
sreda, 7. maj 2014

Koliko stane kampiranje v kampih na otoku Krku, Cresu, Lošinju in Rabu? Oglejte si primerjavo cen in spisek novosti v kampih v Kvarnerju, ki so jih pripravili na spletnem portalu www.avtokampi.si.

Hrvaška vabi

hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg
sreda, 23. april 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Ljubljana in Celovec z novo avtobusno povezavo tesneje povezana

alpeadrialine.jpg
petek, 18. april 2014

Ponovno je uvedena redna avtobusna povezava med Ljubljano in Celovcem. Odhodi so štirikrat dnevno, in to vsak dan v tednu. Povezava je pomembna tudi za turizem, saj s tem nista povezani le mesti, temveč neposredno tudi letališči Brnik in Celovec.

Primerjava cen kampiranja v Istri za sezono 2014

kamp.jpg
četrtek, 17. april 2014

Koliko vas bo letos stalo kampiranje v kampih v Istri? Na www.avtokampi.si si oglejte primerjalno tabelo za družinsko kampiranje v 23-ih najboljših kampih v Istri.

Pobegnite vsakodnevni rutini - vabita vas spomladanski Kvarner in Istra

samostreli Rab.jpg
sreda, 16. april 2014

Izkoristite posebno predsezonsko akcijo in pridobite kupon za popust v višini 20 evrov ter sodelujte v nagradni igri - osvojite lahko vikend paket v najbolj priljubljenem hotelu v Istri in na Kvarnerju.

Split je mesto, ki je vredno obiska

split1.jpg
torek, 1. april 2014

Ameriški portal BuzzFeed je Split uvrstil med "19 najbolj šarmantnih mest, ki so vredni ogleda preden se odpravite na drugi svet". Nekatera izmed teh mest so Alberobello v Italiji, Santorini v Grčiji in Wengen v Švici.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije