Skok v tujino

Posebna nagrada za izvedbo promocijskih aktivnosti na kitajskem trgu

nagrada Slow  Tourism .jpg
ponedeljek, 23. april 2012

Slovenija je z Italijo v okviru skupnega čezmejnega projekta SLOW TOURISM, ki se v okviru predstavitve Slovenije in slovenske turistične ponudbe predstavlja na kitajski borzi COTTM 2012 v Pekingu, prejela nagrado CTW Chinese Tourists Welcoming Award 2012 kot dobra praksa na področju izvedbe skupnih promocijskih aktivnosti obeh držav.

Strokovna konferenca bo odprla turistično borzo NATOUR ADRIA

četrtek, 19. april 2012

Prihodnji teden se pričenja težko pričakovani turistični dogodek, turistična borza NATOUR ADRIA. Prvi dan bo namenjen predstavitvi primerov dobre prakse iz Slovenije, Hrvaške in Črne Gore. Drugi dan bo vrata oprla turistična borza, kjer se bodo številni ponudniki športnega turizma in programov aktivnega preživljanja počitnic v naravi predstavili turističnim agentom iz tujine. Za tuje vabljene goste pa bo v okviru NATOUR ADRIA organizirana tudi študijska tura po Malem Lošinju in njegovi okolici.

Dnevi slovenskega turizma v Zagrebu

zagreb.jpg
ponedeljek, 16. april 2012

V sredo, 18. aprila, in četrtek, 19. aprila, bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali tradicionalni Dnevi slovenskega turizma.

Samo pri uživajmo.com; Predprvomajski Murter

murter.jpg
petek, 13. april 2012

3 dni all inclusive v hotelu COLENTUM na Murterju (Dalmacija) samo 85,00 Eur /osebo v dvoposteljni sobi (od 27. do 30. aprila 2012)

Svetovna dediščina v Regensburgu

Regensburg_Steiner_Bruecke.jpg
petek, 6. april 2012

V letu 2011 na novo odprto središče svetovne dediščine vabi v Regensburg. Leži na reki Donavi pri mostu Steinerner Brücke. Interaktivni elementi nudijo na 650 kvadratnih metrov raz-stavne površine vpogled v razvoj mesta od rimskih časov pa vse do danes. Razstavo je moč obiskati 365 dni na leto. Vstopnine ni. Obisk lahko vključite v popotovanje s kolesom po 600 km dolgi kolesarski poti ob Donavi z 2000 let staro zgodovino, neokrnjeno naravo in kulinaričnimi doživetji.

Brezmejno zeleno s kolesom…

kolesarjenje_avstrija.jpg
torek, 27. marec 2012

… avstrijska Štajerska, zeleno srce Avstrije, se pripravlja na tople spomladanske mesece in se pri tem ne omejuje na državne meje.

Priznanje za najbolj trajnostno stojnico na ruski turistični borzi MITT 2012

ponedeljek, 26. marec 2012

21. marca je svoja vrata za štiri dni odprla osrednja ruska turistična borza MITT Moskva 2012, kjer se je slovenski turizem pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) predstavil s tematiko »SLOVENIJA.Zelena.Aktivna.Zdrava.« s poudarkom na bogati ponudbi mineralnih voda.

Vinska doživetja in narava Nemčije

Weinkultur_Wanderer.jpg
sreda, 21. marec 2012

Nemčija je vinska dežela s 13 vinskimi področji, kjer nemški vinarji nudijo lahke, sadne vinske kapljice ter številne vinske dogodke in festivale. Ob vinskih gričih in rečnih dolinah lahko obiskovalci peš ali s kolesom odkrivajo vinograde in vinotoče, pa tudi restavracije z zvezdicami, dvorce in gradove.

Slovenija in slovenski turizem se predstavita na borzi MITT Moskva 2012

mitt.jpg
torek, 20. marec 2012

V sredo, 21. marca, bo svoja vrata za štiri dni odprla osrednja ruska turistična borza MITT Moskva 2012. Glavni poudarek predstavitve Slovenije in slovenskega turizma na borzi v tematskem okviru »Zelena.Aktivna.Zdrava.« je ob predstavitvi splošne turistične ponudbe Slovenije dan predstavitvi ponudbe medicinskega turizma slovenskih naravnih zdravilišč.

Nemški turizem porušil lanski rekord

Nemčija - pravljična dežela
sreda, 7. marec 2012

Projekt Počitniška dežela Nemčija je uspešen kot še nikoli doslej in se lahko kljub napeti gospodarski situaciji po vsem svetu pohvali s prepričljivim letnim zaključnim računom.

»Zelena.Aktivna.Zdrava.« in z vodami bogata Slovenija na borzi ITB Berlin

trulyinspiring_397994.jpg
ponedeljek, 5. marec 2012

Med 7. in 11. marcem bo v Berlinu potekala osrednja mednarodna turistična borza - ITB 2012 (Internationale Tourismus Börse), ki se tako po velikosti kot po pomembnosti uvršča v sam vrh svetovnih turističnih prireditev.

Muzej Städel v Frankfurtu na reki Majni

Frankfurt_Staedel.jpg
petek, 2. marec 2012

Ljubitelji kulture se lahko v Frankfurtu na reki Majni veselite prav posebnega doživetja: muzej "Städel Museum" je v soboto, 25.2.2012, odprl svoj nov razstavni prostor.

Predstavitev Slovenije na več turističnih sejmih za splošno javnost v severni Italiji

petek, 24. februar 2012

Slovenska turistična organizacija (STO) se bo v februarju in marcu skupaj s partnerji iz slovenskega turističnega gospodarstva udeležila več sejmov za splošno javnost v mestih severovzhodne Italije.

Uspešna predstavitev Slovenije v Srbiji

beograd3_395133.jpg
petek, 24. februar 2012

Slovenija se te dni predstavlja na sejmu IFT - Međunarodni sajam turizma 2012 kot zelena in raznolika "butična" srednjeevropska destinacija. Dan pred začetkom sejma IFT Beograd 2012, 22.2.2012, se je Slovenija zelo uspešno predstavila 80 srbskim tour operaterjem in novinarjem v okviru slovenskega večera v LifeDesign hotelu, ki ga je organizirala skupaj s Športnim centrom Pohorje in M-vini iz Maribora.

Slovenija – najbližja sredozemska destinacija za Bavarsko

petek, 24. februar 2012

V sredo se je v Münchnu odprl osrednji turistični sejem na Bavarskem f.re.e 2012. Letošnja država partnerica je Slovenija, ki se predstavlja kot bližnja zelena destinacija za aktivne počitnice. Glavni poudarek letošnje predstavitve je povabilo Bavarcem na slovensko obalo, v Piran in Portorož.

Skupen nastop slovenskega in hrvaškega turizma v Izraelu

izrael.JPG
ponedeljek, 13. februar 2012

V ponedeljek, 13. februarja, bo potekala skupna poslovna turistična predstavitev Slovenije in Hrvaške na izraelskem trgu. Predstavitev turistične ponudbe obeh držav izraelskim organizatorjem potovanj in novinarjem bo potekala pod skupnim nazivom »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Slovenski dnevi v Milanu 2012 pod sloganom I feel Slovenia

ljubljana.JPG
ponedeljek, 13. februar 2012

Februarja v Milanu že tradicionalno potekajo dogodki na temo turistične predstavitve Slovenije, letos pa predstavitev poteka v veliko širšem obsegu. Skozi različne prireditve, razstave in poslovne dogodke se predstavijo slovenski turizem in kultura, utrjujejo se diplomatske vezi ter iščejo poslovne priložnosti med sosednjima državama.

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na turističnem sejmu v Pragi

slovenska_istra.jpg
petek, 10. februar 2012

Včeraj so v Pragi odprli enega največjih turističnih sejmov v tem delu Evrope, ki je v letu 2011 na 17.4000 m2 razstavnih površin gostilo prek 693 podjetij iz 47 držav in prek 31.720 obiskovalcev. Na sejmu se je letos prvič predstavila tudi Slovenska Istra. 

Popolno uživanje na zimskem soncu

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 6. februar 2012

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu
sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km
odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem
Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

V pustne Benetke z vlakom

pustbenetke_702.jpg
petek, 3. februar 2012

V središče karnevalskega dogajanja na vodi se letos odpravite s posebnim vlakom, ki bo 18. februarja, ob 4.00 odpeljal z ljubljanske železniške postaje. 

Najnovejše v tej rubriki

Obertauern predstavlja svojo novo spletno stran

obertauern.jpg
četrtek, 9. oktober 2014

Animirane fotografije, jasna tipografija, privlačen in pregleden izgled – že prvi optični vtis nove spletne strani počitniške regije Obertauern je prepričljiv. V skladu z najnovejšimi standardi pa izpolnjuje tudi tehnično ozadje. Spletna stran je izredno odzivno oblikovana, prilagodi se vsakemu mediju, je dobro berljiva in čitljiva na pametnih telefonih in tablicah in preprosta za uporabo.

FIRST MINUTE Novo leto v Termah Olimia in Tuhelj

fmnl_olimia_tuhelj.jpg
petek, 19. september 2014

Izjemne First minute ugodnosti s popusti do 30% za rezervacije do 15. 10.

V kamp Lanterna na Oktoberfest

oktoberfest_v_310x220.jpg
četrtek, 11. september 2014

Letošnji festival piva - Oktoberfest se bo tako v Münchnu kot tudi v kampu Lanterna pri Poreču pričel v soboto, 20. septembra, kjer bo trajal vse do nedelje 28. septembra.

Festival Kvarner 2014

festival_kvarner.jpg
sreda, 27. avgust 2014

Med 1. in 5. septembrom bo v eni izmed najlepših evropskih koncertnih dvoran na morju, Kristalni dvorani hotela Kvarner, potekal Festival Kvarner. Gre za klasični glasbeni program vrhunskih evropskih koncertov in solistov.

Sodelujte v nagradni igri in odpotujte v Leipzig

leipzig
petek, 22. avgust 2014

Poletna nagradna igra Nemške turistične organizacija se letos ponaša z bogato prvo nagrado, 3-dnevnim potovanjem za 2 osebi v čudoviti Leipzig.

Morje ob plažah v Primoštenu med najčistejšimi na svetu

primosten.jpg
torek, 12. avgust 2014

Portal Daily News DIG  je ob priporočilu za obisk Hrvaške poudaril, da gre za destinacijo, ki ponuja najčistejše plaže in vode za kopanje na svetu. Portal je namreč primoštenske plaže Raduča in Mala Raduča uvrstil na visoko 15. mesto na seznamu, na katerem se nahaja 35 najbolj čistih voda za kopanje na svetu.

Zlatni rat na seznamu najlepših evropskih plaž

zlatni_rat.jpg
torek, 22. julij 2014

Organizacija European Best Destinations je objavila seznam najlepših evropskih plaž , na katerem se je tokrat znašla tudi hrvaška - bolski Zlatni rat.

Črna gora si spodbude za gospodarsko rast obeta iz turistične panoge

crna_gora.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Črnogorsko gospodarstvo tudi v letu 2014 ostaja na poti rasti. Visoka pričakovanja vladajo predvsem do turistične panoge, kjer si sicer zaradi rusko-ukrajinske krize in poplav na Balkanu ne upajo pričakovati novega rekordnega obiska.

Dalmatinsko mesto, ki ga »morate obiskati«

cavtat.jpg
torek, 24. junij 2014

Mesto Cavtat v južni Dalmaciji se je pred kratkim uvrstilo na Fordov seznam »Deset mest, ki jih morate obiskati«.

Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji v sezoni 2014

strasko.jpg
ponedeljek, 2. junij 2014

Kampiranje v dalmatinskih kampih pomeni preživljanje počitnic ob lepih plažah, kristalno čistem morju in prijaznih domačinih, ki bodo tudi v času glavne sezone z veseljem poklepetali z vami.  Na www.avtokampi.si si oglejte primerjalno tabelo za družinsko kampiranje v 24-ih dalmatinskih kampih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije