Skok v tujino

»Zelena.Aktivna.Zdrava.« in z vodami bogata Slovenija na borzi ITB Berlin

trulyinspiring_397994.jpg
ponedeljek, 5. marec 2012

Med 7. in 11. marcem bo v Berlinu potekala osrednja mednarodna turistična borza - ITB 2012 (Internationale Tourismus Börse), ki se tako po velikosti kot po pomembnosti uvršča v sam vrh svetovnih turističnih prireditev.

Muzej Städel v Frankfurtu na reki Majni

Frankfurt_Staedel.jpg
petek, 2. marec 2012

Ljubitelji kulture se lahko v Frankfurtu na reki Majni veselite prav posebnega doživetja: muzej "Städel Museum" je v soboto, 25.2.2012, odprl svoj nov razstavni prostor.

Predstavitev Slovenije na več turističnih sejmih za splošno javnost v severni Italiji

petek, 24. februar 2012

Slovenska turistična organizacija (STO) se bo v februarju in marcu skupaj s partnerji iz slovenskega turističnega gospodarstva udeležila več sejmov za splošno javnost v mestih severovzhodne Italije.

Uspešna predstavitev Slovenije v Srbiji

beograd3_395133.jpg
petek, 24. februar 2012

Slovenija se te dni predstavlja na sejmu IFT - Međunarodni sajam turizma 2012 kot zelena in raznolika "butična" srednjeevropska destinacija. Dan pred začetkom sejma IFT Beograd 2012, 22.2.2012, se je Slovenija zelo uspešno predstavila 80 srbskim tour operaterjem in novinarjem v okviru slovenskega večera v LifeDesign hotelu, ki ga je organizirala skupaj s Športnim centrom Pohorje in M-vini iz Maribora.

Slovenija – najbližja sredozemska destinacija za Bavarsko

petek, 24. februar 2012

V sredo se je v Münchnu odprl osrednji turistični sejem na Bavarskem f.re.e 2012. Letošnja država partnerica je Slovenija, ki se predstavlja kot bližnja zelena destinacija za aktivne počitnice. Glavni poudarek letošnje predstavitve je povabilo Bavarcem na slovensko obalo, v Piran in Portorož.

Skupen nastop slovenskega in hrvaškega turizma v Izraelu

izrael.JPG
ponedeljek, 13. februar 2012

V ponedeljek, 13. februarja, bo potekala skupna poslovna turistična predstavitev Slovenije in Hrvaške na izraelskem trgu. Predstavitev turistične ponudbe obeh držav izraelskim organizatorjem potovanj in novinarjem bo potekala pod skupnim nazivom »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Slovenski dnevi v Milanu 2012 pod sloganom I feel Slovenia

ljubljana.JPG
ponedeljek, 13. februar 2012

Februarja v Milanu že tradicionalno potekajo dogodki na temo turistične predstavitve Slovenije, letos pa predstavitev poteka v veliko širšem obsegu. Skozi različne prireditve, razstave in poslovne dogodke se predstavijo slovenski turizem in kultura, utrjujejo se diplomatske vezi ter iščejo poslovne priložnosti med sosednjima državama.

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na turističnem sejmu v Pragi

slovenska_istra.jpg
petek, 10. februar 2012

Včeraj so v Pragi odprli enega največjih turističnih sejmov v tem delu Evrope, ki je v letu 2011 na 17.4000 m2 razstavnih površin gostilo prek 693 podjetij iz 47 držav in prek 31.720 obiskovalcev. Na sejmu se je letos prvič predstavila tudi Slovenska Istra. 

Popolno uživanje na zimskem soncu

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 6. februar 2012

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu
sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km
odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem
Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

V pustne Benetke z vlakom

pustbenetke_702.jpg
petek, 3. februar 2012

V središče karnevalskega dogajanja na vodi se letos odpravite s posebnim vlakom, ki bo 18. februarja, ob 4.00 odpeljal z ljubljanske železniške postaje. 

Dnevni izlet – Mauterndorf

Snezinka_Rogla_SasoDomijan-158.jpg
petek, 3. februar 2012

SK Snežinka vas v sredo, 8. 2. vabi na tradicionalni smučarski izlet v Mauterndorf (Smučišče Grossek – Speiereck).

Folgarija - zimske počitnice

Snezinka_Rogla_SasoDomijan-158.jpg
petek, 27. januar 2012

Prijetno  smučarsko središče leži v provinci Trentino in ponuja zelo dobro smučarijo na 65 km urejenih prog. 15 žičnic skrbi, da sicer številnim smučarjem ni potrebno stati v vrstah. Smučišče je primerno za dobre smučarje in družine.

Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor ter celotna regija

BMW_Key_Visual_X_Drive_Cup_mitHaus.jpg
petek, 20. januar 2012

Najsodobnejše in največje smučišče avstrijske Koroške privablja s progami z zagotovljenim snegom, izvrstno žičniško infrastrukturo, čezmejno kulinariko in osupljivo gorsko panoramo.

Slovenija – država partnerica na sejmu Ferienmesse Dunaj

ferien.jpg
petek, 6. januar 2012

Slovenija se bo od 12. do 15. 1. 2012 kot država partnerica predstavila na sejmu Ferienmesse Dunaj. Sejma se zaradi njegove bližine in uspešnosti predstavitve vsakoletno udeleži veliko število razstavljavcev. Prav tako se vsako leto kaže porast v številu obiskovalcev – v letu 2011 so zabeležili 117.000 obiskovalcev. V letošnjem letu pa zaradi kombinacije z avtomobilskim sejmom pričakujejo okoli 150.000 obiskovalcev.

Avstrijska Koroška: Zima in sanjski razgledi

tekaerntenwerbung_-zupanc-640x480.jpg
ponedeljek, 19. december 2011

Avstrijska Koroška smučarske navdušence razveseljuje z izvrstnimi progami, zagotovljenim snegom ter obilico sonca. Drugače kot na severni strani Alp se tukaj ponuja bolj odprt razgled, ki potuje bolj v daljavo in je intenzivnejše obarvan – skratka prava zimska radost z razgledom.

Na silvestrovanje v Salzburg ali na Dunaj

salzburg_advent_2009_d.jpg
petek, 16. december 2011

Mogoče si tokrat želite doživeti silvestrovo drugače – še vedno sicer pod zvezdami, vendar s pridihom tujine.

Z vlakom na silvestrovanje v Beograd

beograd.jpg
četrtek, 15. december 2011

Tudi decembra letos, enako kot prejšnja leta, se bo veliko mladih iz Slovenije odpravilo na silvestrovanje v Beograd, ki si lasti laskavi naziv mesta z najboljšo ponudbo zabave. Greste zraven?

Nemčija počitniška dežela privlačna v vseh letnih časih

Nemčija - pravljična dežela
torek, 29. november 2011

Nemčija, kot počitniška dežela, je v zadnjih letih pri Evropejcih priljubljena kot še nikoli dosedaj. V Evropi je na lestvici priljubljenih destinacij že na drugem mestu, takoj za Španijo in celo pred Francijo. Vse bolj zanimiva pa postaja tudi za slovenske turiste, avanturiste, ljubitelje kulture in prestolnic ter družinskih in adrenalinskih doživetij.

Kjer zimski dopust najbolje tekne

koce.jpg
petek, 25. november 2011

Smučarske koče v regiji Schladming-Dachstein, Kulinarična zima v regiji Murtal, Južnoštajerska vinska zima in Ples užitkov v Gradcu...

Smučarske proge že vabijo

steiermark.jpg
torek, 22. november 2011

Seveda Štajerci že nestrpno odštevajo tedne in mesece do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu. Vse do takrat pa svoje goste vabijo, da pridno nabirajo kondicijo na smučarskih in tekaških progah, se sproščajo v centrih dobrega počutja in se razvajajo z odlično kulinarično ponudbo. V prihajajoči zimi bo tako vsak dopustnik ponovno lahko našel nekaj zase.

Najnovejše v tej rubriki

Primerjava cen kampiranja v Kvarnerju za sezono 2014

losinj1.jpg
sreda, 7. maj 2014

Koliko stane kampiranje v kampih na otoku Krku, Cresu, Lošinju in Rabu? Oglejte si primerjavo cen in spisek novosti v kampih v Kvarnerju, ki so jih pripravili na spletnem portalu www.avtokampi.si.

Hrvaška vabi

hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg
sreda, 23. april 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Ljubljana in Celovec z novo avtobusno povezavo tesneje povezana

alpeadrialine.jpg
petek, 18. april 2014

Ponovno je uvedena redna avtobusna povezava med Ljubljano in Celovcem. Odhodi so štirikrat dnevno, in to vsak dan v tednu. Povezava je pomembna tudi za turizem, saj s tem nista povezani le mesti, temveč neposredno tudi letališči Brnik in Celovec.

Primerjava cen kampiranja v Istri za sezono 2014

kamp.jpg
četrtek, 17. april 2014

Koliko vas bo letos stalo kampiranje v kampih v Istri? Na www.avtokampi.si si oglejte primerjalno tabelo za družinsko kampiranje v 23-ih najboljših kampih v Istri.

Pobegnite vsakodnevni rutini - vabita vas spomladanski Kvarner in Istra

samostreli Rab.jpg
sreda, 16. april 2014

Izkoristite posebno predsezonsko akcijo in pridobite kupon za popust v višini 20 evrov ter sodelujte v nagradni igri - osvojite lahko vikend paket v najbolj priljubljenem hotelu v Istri in na Kvarnerju.

Split je mesto, ki je vredno obiska

split1.jpg
torek, 1. april 2014

Ameriški portal BuzzFeed je Split uvrstil med "19 najbolj šarmantnih mest, ki so vredni ogleda preden se odpravite na drugi svet". Nekatera izmed teh mest so Alberobello v Italiji, Santorini v Grčiji in Wengen v Švici.

25. marec – 15. maj 2014.: Dnevi špargljev, Istra

sparglji.jpg
sreda, 26. marec 2014

V Istri so ob koncu marca v ospredju šparglji. Rastlino, ki ima v istrski kuhinji zelo pomembno vlogo, nabirajo od sredine marca do konca aprila. Zato je prav to obdobje idealno za prireditve, posvečene tej zdravilni rastlini.

Namig za sončno smuko - GG Resort

gg_resort.jpg
sreda, 19. marec 2014

Smučišče Großglockner Resort Kals-Matrei ostaja odprto do 21.4.2014, smučati pa je tu mogoče tudi s smučarsko vozovnico Topskipass Kärnten!

Leto UNESCO-ve svetovne dediščine v Nemčiji

nemcija_unesco.png
petek, 14. februar 2014

Med številnimi kulturnimi zakladi počitniške dežele Nemčije najdemo kar 38 UNESCO-vih spomenikov. V sklopu »UNESCO-va svetovna dediščina - trajnostni kulturni in naravni turizem« bo Nemška turistična organizacija leto 2014 posvetila prav njim.

Vas zanimajo cene pavšalov v kampih na Hrvaškem?

pavsali.jpg
torek, 28. januar 2014

V številnih kampih ob hrvaški obali so slovenskih pavšalisti redni gosti. Zaradi bližine jih je največ v Istri in Kvarnerju, nekoliko manj v Dalmaciji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije