Skok v tujino

Z vlakom na ogled predbožičnega Gradca

advent_abc.jpg
četrtek, 10. november 2011

V sodelovanju s Turistično agencijo ABC rent a car, so za vse ljubitelje potovanj z vlaki pripravili zanimiv in pester enodnevni predbožični izlet v avstrijski Gradec.

Dobra slovenska uvrstitev na 60. svetovnem barmanskem kongresu

branko-leposa-2.JPG
sreda, 9. november 2011

Branko Lepoša iz GH Bernardin, Hotel Salinera Strunjan je na 60. Svetovnem barmanskem kongresu osvojil 2. mesto v pripravi koktajlov s penečim se vinom.

Slovenija - partnerica osrednjega sejma svetlobe v Severnem Porenju in Vestfaliji

essen.JPG
sreda, 2. november 2011

V Essnu v Nemčiji je vrata odprla tradicionalna prednovoletna prireditev, 62. Essenski sejem luči (62. Essener Lichtwochen).

Bliža se Svetovna turistična borza v Londonu

alpe.JPG
petek, 28. oktober 2011

V času od 7. do 10. novembra bo v Londonu potekala 32. Svetovna turistična borza – World Travel Market, ki velja za enega izmed najpomembnejših poslovnih dogodkov v potovalni industriji.

Spoznajte naravne bisere Saške Švice

Rezidenca v utrdbi Königstein
četrtek, 27. oktober 2011

Saška Švica, ki leži na skrajnem vzhodnem delu Nemčije in meji na Češko postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, zanimivih sprostitvenih produktov in predvsem vse, ki jim pohodništvo, kolesarjenje ter plezanje predstavljajo pravi aktivni oddih. Že samo ime pove, da velja pokrajina s svojo raznolikostjo in naravno pestrostjo za “Švico v malem”. V njej pa najdejo nekaj zase tudi ljubitelji zgodovine in kulture.

London pred Londonom

kozmus-poklanja-sliko-blaza-vehovarja-lordu-coeu.jpg
četrtek, 27. oktober 2011

V torek, 25. oktobra, je slovensko veleposlaništvo v Londonu skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije, Slovensko turistično organizacijo in Atletsko zvezo Slovenije gostilo promocijski dogodek »London pred Londonom«, ki sta se ga udeležila tudi velikana svetovne atletike lord Sebastian Coe in Primož Kozmus.

Predstavitev Slovenskih Alp v Münchnu

predstavitev_muenchn.jpg
četrtek, 13. oktober 2011

V petek in soboto, 7. in 8. oktobra 2011, so predstavniki Gorenjske regije - Slovenskih Alp (Slowenische Alpen - Oberkrein) predstavili v Nemčiji. Predstavitev je potekala na enem največjih vozlišč obiskovalcev centra Münchna, in sicer v prenovljenem podhodu na Stachusu.

Smučarsko središče St. Jakob – na nadmorski višini od 1400 do 2525 m

St. Jakob
četrtek, 6. oktober 2011

Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem.

Z vlakom na obiranje mandarin v dolino Neretve

mandarine-1.jpg
sreda, 21. september 2011

Podajte se na vznemirljivo avanturo s posebnim Mandarinca vlakom v dolino Neretve. Na poti do tja si boste ogledali znamenitosti, kaj dobrega pojedli in se zabavali, v dolini Neretve pa se boste lahko do sitega najedli mandarin.

Z vlakom na Oktoberfest v München

oktoberfest.jpg
torek, 13. september 2011

Oktoberfest je prava priložnost za razvedrilo. Tudi letos bo München v drugi polovici septembra dobil drugačno, živahnejšo podobo. Letošnji Oktoberfest bo potekal od 19. septembra do 4. oktobra. Iz resnega poslovnega, trgovskega in turističnega središča na Bavarskem se bo München prelevil v bučno mesto, kamor se dobesedno zgrinjajo množice ljubiteljev zabave … in seveda piva ... iz vsega sveta.

V Zagrebu prva mednarodna konferenca o turizmu in medijih

tourism_media.JPG
četrtek, 1. september 2011

12. in 13. septembra bo v Zagrebu potekala prva mednarodna konferenca Svetovne turistične organizacije v sodelovanju s hrvaško nacionalno turistično organizacijo na temo turizma in medijev z naslovom “Tourism in the Headlines”.

Egipt bo gostil osrednji dogodek ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma

tourism.JPG
ponedeljek, 29. avgust 2011

Egiptovsko mesto Aswan bo gostilo uradno obeležitev Svetovne turistične organizacije (UNWTO) ob Svetovnem dnevu turizma. Letošnja tema Svetovnega dneva turizma je Turizem – povezovalec kultur. Njegovo sporočilo izpostavlja turizem v njegovi vlogi povezovalca ljudi in različnih kultur.

11. Svetovni festival praženega krompirja

ponedeljek, 22. avgust 2011

Po desetih letih potovanja najbolj izvirnega kulinaričnega festivala vseh časov po Sloveniji, so se v Društvu za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi odločili, da gredo s svojo prireditvijo prvič tudi v naše zamejstvo, kjer tudi častijo našo »kultno jed«, pražen krompir. Na zadnjih sedmih festivalih so namreč vedno sodelovale tudi ekipe z avstrijske Koroške, zato so z veseljem sprejeli povabilo za so organizacijo festivala v dvojezični vasici Bilčovs- Ludmansdorf v Rožu, kjer živi še veliko zavednih Slovencev. Stičišče vseh dejavnosti pa je v Gostilni Miklavž v Bilčovsu, kjer že stoletja ohranja v sožitju z nemško govorečimi sovaščani, kleno slovensko besedo in kulturo. In prav pri njih v idiličnem vaškem okolju poleg vaške cerkvice, bo 3. septembra potekal prvi Svetovni festival praženega krompirja izven Slovenije.

Hrvati v prvih sedmih mesecih zabeležili skoraj pol milijona več turistov

htz_novinarska.JPG
sreda, 10. avgust 2011

Po podatkih hrvaške nacionalne turistične organizacije je v prvih sedmih mesecih Hrvaško obiskalo pol milijona turistov več kot v enakem obdobju lani. V mesecu juliju je bilo zabeleženih 3.000.000 prihodov, kar je 4,8 odstotkov več kot v istem mesecu lani.

Podpisan sporazum o partnerstvu pri IPA projektu 365 DNI RIVIERE

podpis_pogodbe.jpg
četrtek, 28. julij 2011

Prejšnji teden je v Opatiji potekal svečani podpis sporazuma o partnerstvu pri IPA projektu 365 DNI RIVIERE. Sporazum za pol milijona evrov vreden projekt so poleg Turističnega združenja Portorož podpisali še Občina Opatija, Občina Piran in Turistična skupnost mesta Opatija.

Študenti VSGT Maribor osvojili zlato medaljo na tekmovanju v Parizu

vsgt_maribor.JPG
petek, 22. julij 2011

Mednarodno združenje vodilnih evropskih hotelirsko-turističnih šol EURHODIP združuje 150 šol in univerz iz 35-ih držav, je že desetič zapored razpisalo tekmovanje za najboljši evropski študentski inovacijski projekt na področju turizma.

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na Bavarskem

sreda, 20. julij 2011

Slovenija bo kot partner prihodnje leto sodelovala na osrednjem turističnem sejmu na Bavarskem z naslovom Free 2012. „Tedaj bo predstavljena celotna slovenska turistična ponudba, poudarek pa bo na dejstvu, da ima Slovenija Bavarcem najbližjo mediteransko obalo,“ je povedala Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva Slovenske Turistične Organizacije v Nemčiji.

Slovenski turizem se je predstavil v Tokiju

tokio_julij.jpg
sreda, 13. julij 2011

Slovenska turistična organizacija se je v soboto 9.7. predstavila na sejmu Let's go kaigai, ki ga organizira Antor. Sejem namenjen splošni publiki se je odvijal na ugledni lokaciji v Midtown nakupovalnem središču v centru Tokija, sejem pa je obiskalo več kot 10000 obiskovalcev.

Svetovi znanja in zabave

Europa park 3
torek, 21. junij 2011

Kakovostno preživljanje časa z otroki je v the stresnih časih vedno težje, a nujno potrebno. Otroci se morajo družiti s strarši, starši pa tudi potrebujejo izklop iz vsakdana. Kako to bolje doseči kot z obiskom enega izmed nemških zabaviščnih parkov.

V Londonu o Sloveniji na veliki sceni

london_predin.jpg
petek, 17. junij 2011

Včeraj sta veleposlaništvo v Londonu v sodelovanju z britansko parlamentarno skupino za Slovenijo ter pisarna Slovenske turistične organizacije v Londonu uspešna izpeljala dva večja dogodka, s katerima sta obeležila dvajseto obletnico naše osamosvojitve. Oba dogodka sta prispevala k promociji Slovenije v Veliki Britaniji.

Najnovejše v tej rubriki

Lošinju nagrada za trajnostni razvoj

losinj1.jpg
torek, 19. november 2013

Otok Lošinj je v septembru dobil prestižno nagrado »Trajnostni razvoj v turizmu«, ki jo podeljuje Skål International.

Na Obertauernu se odpira THE SPOT za vse ljubitelje prostega sloga

spot.jpg
četrtek, 14. november 2013

Obertauern v zvezni deželi Salzburg, ki je do sedaj veljal za zimsko-športno in party trdnjavo in je v zadnjih letih postal tudi odlična zimska destinacija za družine, je sedaj prvi naslov tudi za zahtevne deskarje in smučarje v prostem slogu. 'The Spot' nudi kraj na nadmorski višini 1.740 metrov, kjer se nahaja najsodobnejši snežni park za prosti slog.

Začetek zime na Obertauernu 30. 11. 2013 z glasbeno skupino Parov Stelar

parov_stelar.jpg
ponedeljek, 4. november 2013

Zimske otvoritve z glasbenimi nastopi v živo imajo na Obertauernu, vroči zimski točki dežele Salzburg, že dolgo tradicijo. Organizatorji se nikoli niso zapisali določeni glasbeni smeri, temveč krmarijo od 'priznanih do eksperimentalnih', pri tem pa nikoli ne pozabijo na pomemben element zabave.

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Nemčija - pravljična dežela
sreda, 23. oktober 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

Obertauern z izredno dolgo zimsko sezono 2013/14

obertauern_winter_-48.jpg
petek, 4. oktober 2013

Polni program od sredine novembra do začetka maja

Poletna nagradna igra: Kako dobro poznate Nemčijo?

nemcija_nagradna_igra.jpg
sreda, 4. september 2013

Odgovorite na zastavljena vprašanja in zadenite 4-dnevno potovanje za 2 osebi ter prevoz z nemškimi železnicami – Deutsche Bahn na Bavarsko. 

Začnite letošnje poletje v Dalmaciji, na Murterju, na eni od najlepših plaž na Jadranu!

torek, 11. junij 2013

Kristalno čisto morje, stabilno toplo vreme, odlična hrana in prijazno osebje vas pričakuje.

Lošinj - destinacija doživetij

losinj1.jpg
torek, 16. april 2013

Visoka kakovost zraka, več kot 200 sončnih dni letno, 250 km sprehajališč na 5 otokih lošinjskega arhipelaga, več kot 1200 rastlin, zaradi katerih je Lošinj center za aromaterapijo, visoka kakovost morja, več kot 150 delfinov in Center za raziskovanje morja, številne lagune in plaže, okoli 250 dogodkov letno

Nova naravna doživetja na avstrijskem Štajerskem

ponedeljek, 25. marec 2013

V mednarodnem letu vode zeleno srce Avstrije, ki se razprostira med osvežujočimi gorskimi jezeri, vinskimi goricami, Gradcem in vročimi vrelci, dokazuje, da je še bolj zvesto naravi, užitku in sprostitvi. Nove ponudbe za dopustnike na avstrijskem Štajerskem pa dodajajo še adrenalinski vzgib in predvsem veličastne razglede.

Prostorček na soncu

prostorcek_na soncu.jpg
ponedeljek, 25. februar 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije