Skok v tujino

Mušičeva razstava uvod v obsežnejšo predstavitev Slovenije v Italiji

music_1.jpg
ponedeljek, 21. november 2011

Do 19. februarja 2012 bo v Palači Leone da Perego v Legnanu pri Milanu na ogled pregledna razstava Zorana Mušiča z naslovom »Če je to človek«. Razstava je uvod v obsežnejšo kulturno, turistično in gospodarsko–politično predstavitev Slovenije, ki bo februarja 2012 v Milanu.

Destinacija Dežela celjska se je predstavila na francoskem trgu

dezela_celjska.JPG
ponedeljek, 21. november 2011

Zavod Celeia Celje je kot REGIONALNA DESTINACIJSKA ORGANIZACIJA DEŽELA CELJSKA organiziral in izvedel sejemsko predstavitev destinacije DEŽELA CELJSKE na turističnem sejmu SITV v Franciji (Salon International du Tourisme et des Voyages) od 11.11. do 13.11.2011.

Predstavitev Slovenije v New Yorku

terry_dale_in_maja_pak-2.jpg
petek, 18. november 2011

V sredo, 16. novembra se je v New Yorku, v hotelu Marriott Marquis na Mannhatnu, Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj s predstavniki Zavoda za turizem Bled, Lokalne turistične organizacije (LTO) Sotočje, Medicinskega Centra Rogaška in Steklarne Rogaška predstavila 110 ameriškim organizatorjem potovanj, turističnim agentom, potencialnim investitorjem, novinarjem in drugim pomembnim javnostim.

Predbožični sejem na Dunaju

dunaj.jpg
četrtek, 17. november 2011

Na Dunaju so se že začeli znameniti božični sejmi, ki jih lahko obiščete vse do 24. decembra. Letos je ponudba še pestrejša, saj boste lahko izbirali med dvajsetimi različnimi sejmi s skupno 898 stojnicami po mestu, s pisano ponudbo najraznovrstnejših izdelkov in seveda z bogato kulinarično ponudbo.

Advent v Gradcu

advent_graz.jpg
sreda, 16. november 2011

V prestolnici užitkov Gradec skozi celo staro mestno jedro od petka, 18. novembra, do sobote, 24. decembra 2011, vabi devet nadvse ljubkih adventnih in božičnih tržnic k razvajanju – vse tržnice je mogoče nadvse udobno obiskati peš ali z adventnim vlakcem.

Predstavitev slovenskega turizma v New Yorku

new_york.JPG
ponedeljek, 14. november 2011

V sredo, 16. novembra, bo v New Yorku Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj s partnerji slovenskega turizma izvedla predstavitev Slovenije kot turistične destinacije.

Z vlakom na ogled predbožičnega Gradca

advent_abc.jpg
četrtek, 10. november 2011

V sodelovanju s Turistično agencijo ABC rent a car, so za vse ljubitelje potovanj z vlaki pripravili zanimiv in pester enodnevni predbožični izlet v avstrijski Gradec.

Dobra slovenska uvrstitev na 60. svetovnem barmanskem kongresu

branko-leposa-2.JPG
sreda, 9. november 2011

Branko Lepoša iz GH Bernardin, Hotel Salinera Strunjan je na 60. Svetovnem barmanskem kongresu osvojil 2. mesto v pripravi koktajlov s penečim se vinom.

Slovenija - partnerica osrednjega sejma svetlobe v Severnem Porenju in Vestfaliji

essen.JPG
sreda, 2. november 2011

V Essnu v Nemčiji je vrata odprla tradicionalna prednovoletna prireditev, 62. Essenski sejem luči (62. Essener Lichtwochen).

Bliža se Svetovna turistična borza v Londonu

alpe.JPG
petek, 28. oktober 2011

V času od 7. do 10. novembra bo v Londonu potekala 32. Svetovna turistična borza – World Travel Market, ki velja za enega izmed najpomembnejših poslovnih dogodkov v potovalni industriji.

Spoznajte naravne bisere Saške Švice

Rezidenca v utrdbi Königstein
četrtek, 27. oktober 2011

Saška Švica, ki leži na skrajnem vzhodnem delu Nemčije in meji na Češko postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, zanimivih sprostitvenih produktov in predvsem vse, ki jim pohodništvo, kolesarjenje ter plezanje predstavljajo pravi aktivni oddih. Že samo ime pove, da velja pokrajina s svojo raznolikostjo in naravno pestrostjo za “Švico v malem”. V njej pa najdejo nekaj zase tudi ljubitelji zgodovine in kulture.

London pred Londonom

kozmus-poklanja-sliko-blaza-vehovarja-lordu-coeu.jpg
četrtek, 27. oktober 2011

V torek, 25. oktobra, je slovensko veleposlaništvo v Londonu skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije, Slovensko turistično organizacijo in Atletsko zvezo Slovenije gostilo promocijski dogodek »London pred Londonom«, ki sta se ga udeležila tudi velikana svetovne atletike lord Sebastian Coe in Primož Kozmus.

Predstavitev Slovenskih Alp v Münchnu

predstavitev_muenchn.jpg
četrtek, 13. oktober 2011

V petek in soboto, 7. in 8. oktobra 2011, so predstavniki Gorenjske regije - Slovenskih Alp (Slowenische Alpen - Oberkrein) predstavili v Nemčiji. Predstavitev je potekala na enem največjih vozlišč obiskovalcev centra Münchna, in sicer v prenovljenem podhodu na Stachusu.

Smučarsko središče St. Jakob – na nadmorski višini od 1400 do 2525 m

St. Jakob
četrtek, 6. oktober 2011

Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem.

Z vlakom na obiranje mandarin v dolino Neretve

mandarine-1.jpg
sreda, 21. september 2011

Podajte se na vznemirljivo avanturo s posebnim Mandarinca vlakom v dolino Neretve. Na poti do tja si boste ogledali znamenitosti, kaj dobrega pojedli in se zabavali, v dolini Neretve pa se boste lahko do sitega najedli mandarin.

Z vlakom na Oktoberfest v München

oktoberfest.jpg
torek, 13. september 2011

Oktoberfest je prava priložnost za razvedrilo. Tudi letos bo München v drugi polovici septembra dobil drugačno, živahnejšo podobo. Letošnji Oktoberfest bo potekal od 19. septembra do 4. oktobra. Iz resnega poslovnega, trgovskega in turističnega središča na Bavarskem se bo München prelevil v bučno mesto, kamor se dobesedno zgrinjajo množice ljubiteljev zabave … in seveda piva ... iz vsega sveta.

V Zagrebu prva mednarodna konferenca o turizmu in medijih

tourism_media.JPG
četrtek, 1. september 2011

12. in 13. septembra bo v Zagrebu potekala prva mednarodna konferenca Svetovne turistične organizacije v sodelovanju s hrvaško nacionalno turistično organizacijo na temo turizma in medijev z naslovom “Tourism in the Headlines”.

Egipt bo gostil osrednji dogodek ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma

tourism.JPG
ponedeljek, 29. avgust 2011

Egiptovsko mesto Aswan bo gostilo uradno obeležitev Svetovne turistične organizacije (UNWTO) ob Svetovnem dnevu turizma. Letošnja tema Svetovnega dneva turizma je Turizem – povezovalec kultur. Njegovo sporočilo izpostavlja turizem v njegovi vlogi povezovalca ljudi in različnih kultur.

11. Svetovni festival praženega krompirja

ponedeljek, 22. avgust 2011

Po desetih letih potovanja najbolj izvirnega kulinaričnega festivala vseh časov po Sloveniji, so se v Društvu za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi odločili, da gredo s svojo prireditvijo prvič tudi v naše zamejstvo, kjer tudi častijo našo »kultno jed«, pražen krompir. Na zadnjih sedmih festivalih so namreč vedno sodelovale tudi ekipe z avstrijske Koroške, zato so z veseljem sprejeli povabilo za so organizacijo festivala v dvojezični vasici Bilčovs- Ludmansdorf v Rožu, kjer živi še veliko zavednih Slovencev. Stičišče vseh dejavnosti pa je v Gostilni Miklavž v Bilčovsu, kjer že stoletja ohranja v sožitju z nemško govorečimi sovaščani, kleno slovensko besedo in kulturo. In prav pri njih v idiličnem vaškem okolju poleg vaške cerkvice, bo 3. septembra potekal prvi Svetovni festival praženega krompirja izven Slovenije.

Hrvati v prvih sedmih mesecih zabeležili skoraj pol milijona več turistov

htz_novinarska.JPG
sreda, 10. avgust 2011

Po podatkih hrvaške nacionalne turistične organizacije je v prvih sedmih mesecih Hrvaško obiskalo pol milijona turistov več kot v enakem obdobju lani. V mesecu juliju je bilo zabeleženih 3.000.000 prihodov, kar je 4,8 odstotkov več kot v istem mesecu lani.

Najnovejše v tej rubriki

Popolni pogoji na koroških smučiščih

koroska.jpg
petek, 17. januar 2014

V številnih predelih Evrope zima kaže svojo milejšo plat. Na koroških smučiščih pa je že pokazala zobe in z novozapadlim snegom in več kot 1000 kilometri najbolje pripravljenih smučarskih prog zagotavlja najboljše pogoje za zimske športnike.

Zimske novosti na avstrijskem Štajerskem

petek, 3. januar 2014

Leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju 2015, že gorijo zelene luči za veliki dogodek. Za še več udobja za goste na avstrijskem Štajerskem bosta poskrbeli dve novi gondolski žičnici. Novo za tekače na smučeh: nordijski X-Park v Ramsauu na Dachsteinu.

Veliki test Salomon smuči na Ski Openingu v Kronplatzu

test salomon 2.JPG
sreda, 4. december 2013

Naj bodo prvi letošnji užitki na belih strminah tudi priložnost za preizkus novih Salomon smuči! Nove smernice, senzacionalne tehnologije, prenovljene dizajnerske podobe – vse na enem mestu, od 12. do 15. decembra na  smučišču Kronplatz na Tirolskem.

Na kuhan mošt in po jaslice v Celovec

torek, 3. december 2013

Decembrski, predbožični čas je zagotovo eden izmed najbolj čarobnih. In če si želite nekaj drugačnega, vseeno pa domačega, prijaznega in ne prevelikega, bo obisk deželnega mesta - Celovca ter bližnjega Vrbskega jezera prava izbira.

Advent v Gradcu

advent_graz.jpg
torek, 26. november 2013

V starem mestnem jedru do 24. decembra 2013, vabi k razvajanju in pohajkovanju dvanajst prikupno oblikovanih adventnih in božičnih tržnic, saj so vse tržnice dosegljive peš:

Zagreb med TOP 10 evropskimi mesti

vt.jpg
torek, 26. november 2013

Zagreb se je na lestvici TOP 10 evropskih mest spletnega mesta VirtualTourist  uvrstil na visoko šesto mesto.

Lošinju nagrada za trajnostni razvoj

losinj1.jpg
torek, 19. november 2013

Otok Lošinj je v septembru dobil prestižno nagrado »Trajnostni razvoj v turizmu«, ki jo podeljuje Skål International.

Na Obertauernu se odpira THE SPOT za vse ljubitelje prostega sloga

spot.jpg
četrtek, 14. november 2013

Obertauern v zvezni deželi Salzburg, ki je do sedaj veljal za zimsko-športno in party trdnjavo in je v zadnjih letih postal tudi odlična zimska destinacija za družine, je sedaj prvi naslov tudi za zahtevne deskarje in smučarje v prostem slogu. 'The Spot' nudi kraj na nadmorski višini 1.740 metrov, kjer se nahaja najsodobnejši snežni park za prosti slog.

Začetek zime na Obertauernu 30. 11. 2013 z glasbeno skupino Parov Stelar

parov_stelar.jpg
ponedeljek, 4. november 2013

Zimske otvoritve z glasbenimi nastopi v živo imajo na Obertauernu, vroči zimski točki dežele Salzburg, že dolgo tradicijo. Organizatorji se nikoli niso zapisali določeni glasbeni smeri, temveč krmarijo od 'priznanih do eksperimentalnih', pri tem pa nikoli ne pozabijo na pomemben element zabave.

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Nemčija - pravljična dežela
sreda, 23. oktober 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije