Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
GAP_NeueSchanze_Sommer_Panorama_Gil_300dpi_Q.jpg

Garmisch-Partenkirchen in Zugspitze

Datum: četrtek, 14. junij, 2012

Edinstveno v vseh pogledih: s svojo lego v osrčju osupljive gorske kulise ob vznožju 2962 metrov visokega vrha Zugspitze se nahaja kraj Garmisch-Partenkirchen, ki je sinonim za mogočno in prvobitno alpsko naravo.

Edinstveni kraj, umeščen pred spoštljivo kuliso, kjer se aktivnosti na prostem spremenijo v pravo doživetje med gorami in dolinami, v vodi in zraku. Regija, ki so jo zaznamovali ljudje in njihova kultura in kjer je mogoče najdi pristne, tipične bavarske tradicije. Kjer je vsak korak bližje naravi in samemu sebi.

Garmisch-Partenkirchen je v Nemčiji tudi prvi naslov za zimske športe: za dopustnike in vrhunske športnike. Svetovna elita smučarskih skakalcev se v okviru slovite Novoletne turneje na novi skakalnici, futurističnemu simbolu sodobnega Garmisch-Partenkirchna, poda na lov za nov daljinski rekord.

Zugspitze_Gipfel_Winter_2_Wörnlein.jpgBodisi ljubitelji narave, oboževalci sonca ali pohodniki – na skoraj 3000 m visokem vrhu Zugspitze vsakdo pride na svoj račun. Doživite edinstveno panoramo 360° s 400 gorskimi vrhovi v štirih deželah. V okviru pohoda po ledeniku ali sankanja se dotaknite večnega ledu in uživajte v sončenju na najvišji sončni terasi v Nemčiji.  Na krožni poti Zugspitze boste poleg gore okusili pravo pustolovščino, osupljive razglede in gorsko ozračje. Najvišji užitek – ledeniška restavracija SonnAlpin, restavracija Gletschergarten, Gipfelalm in  Panorama-Lounge 2962 vam nudijo tradicionalno bavarsko ali mlado, lahko kuhinjo z mednarodnim pridihom.

Preživite torej nepozaben dan v doživljajskem svetu Zugspitze!

Vasica GRAINAU  

Höllentalklamm.jpgSi želite prave sprostitve in počitka? Potem obiščite vasico Grainau, ki se kot sosednji kraj nahaja le ca. 6 km jugovzhodno od Garmisch-Partenkirchena. V tem prečudovitem gorskem svetu Bavarski Alp sprostitev namreč pride sama po sebi, tako poleti kot tudi pozimi. Radi hodite? Radi smučate? Potem si privoščite menjavo tapet: kolesarjenje ob veličastni gorski kulisi, gorsko sproščanje v naravnih oazah dobrega počutja, plavanje v čistih gorskih jezerih ali sankanje po lesketajočem se snegu in na svežem gorskem zraku. Grainau tako za rekreativce kot tudi športnike v vseh letnih časih nudi pravo gorsko dopustniško doživetje. Prepričajte se sami in videli boste, da je Grainau vir moči in sprostitve. 

GaPa_Polznkasparhaus_Kirche_St._Martin_So_Gil_300dpi_h.jpgVasica Grainau je s svojimi 3800 prebivalci svoj šarm ohranila zahvaljujoč sočnim travnikom, ki jo obdajajo, sanjski naravni pokrajini in panorami z vrhov Zugspitze, Waxenstein in Alpspitze. Idila pa zaokrožajo še modro-zeleno lesketajoča se jezera Eibsee, Badersee in divje romantični vintgar Höllentalklamm.

Nadaljnje informacije:

Tourist Information Garmisch-Partenkirchen               

Tel.: +49 (0)8821 180 700                                                   

tourist-info@gapa.de                                                            

www.gapa.de                                                                    

Tourist-Information Grainau

gapa_biertrinken_damen_kthie_300dpi_h.jpg.jpgTel.: +49 (0)8821 981850

info@grainau.de

www.grainau.de

Zugspitze – Top of Germany

Tel.: +49 (0)8821 797 991

zugspitzbahn@zugspitze.de

www.zugspitze.de

 

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije