Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
GAP_NeueSchanze_Sommer_Panorama_Gil_300dpi_Q.jpg

Garmisch-Partenkirchen in Zugspitze

Datum: četrtek, 14. junij, 2012

Edinstveno v vseh pogledih: s svojo lego v osrčju osupljive gorske kulise ob vznožju 2962 metrov visokega vrha Zugspitze se nahaja kraj Garmisch-Partenkirchen, ki je sinonim za mogočno in prvobitno alpsko naravo.

Edinstveni kraj, umeščen pred spoštljivo kuliso, kjer se aktivnosti na prostem spremenijo v pravo doživetje med gorami in dolinami, v vodi in zraku. Regija, ki so jo zaznamovali ljudje in njihova kultura in kjer je mogoče najdi pristne, tipične bavarske tradicije. Kjer je vsak korak bližje naravi in samemu sebi.

Garmisch-Partenkirchen je v Nemčiji tudi prvi naslov za zimske športe: za dopustnike in vrhunske športnike. Svetovna elita smučarskih skakalcev se v okviru slovite Novoletne turneje na novi skakalnici, futurističnemu simbolu sodobnega Garmisch-Partenkirchna, poda na lov za nov daljinski rekord.

Zugspitze_Gipfel_Winter_2_Wörnlein.jpgBodisi ljubitelji narave, oboževalci sonca ali pohodniki – na skoraj 3000 m visokem vrhu Zugspitze vsakdo pride na svoj račun. Doživite edinstveno panoramo 360° s 400 gorskimi vrhovi v štirih deželah. V okviru pohoda po ledeniku ali sankanja se dotaknite večnega ledu in uživajte v sončenju na najvišji sončni terasi v Nemčiji.  Na krožni poti Zugspitze boste poleg gore okusili pravo pustolovščino, osupljive razglede in gorsko ozračje. Najvišji užitek – ledeniška restavracija SonnAlpin, restavracija Gletschergarten, Gipfelalm in  Panorama-Lounge 2962 vam nudijo tradicionalno bavarsko ali mlado, lahko kuhinjo z mednarodnim pridihom.

Preživite torej nepozaben dan v doživljajskem svetu Zugspitze!

Vasica GRAINAU  

Höllentalklamm.jpgSi želite prave sprostitve in počitka? Potem obiščite vasico Grainau, ki se kot sosednji kraj nahaja le ca. 6 km jugovzhodno od Garmisch-Partenkirchena. V tem prečudovitem gorskem svetu Bavarski Alp sprostitev namreč pride sama po sebi, tako poleti kot tudi pozimi. Radi hodite? Radi smučate? Potem si privoščite menjavo tapet: kolesarjenje ob veličastni gorski kulisi, gorsko sproščanje v naravnih oazah dobrega počutja, plavanje v čistih gorskih jezerih ali sankanje po lesketajočem se snegu in na svežem gorskem zraku. Grainau tako za rekreativce kot tudi športnike v vseh letnih časih nudi pravo gorsko dopustniško doživetje. Prepričajte se sami in videli boste, da je Grainau vir moči in sprostitve. 

GaPa_Polznkasparhaus_Kirche_St._Martin_So_Gil_300dpi_h.jpgVasica Grainau je s svojimi 3800 prebivalci svoj šarm ohranila zahvaljujoč sočnim travnikom, ki jo obdajajo, sanjski naravni pokrajini in panorami z vrhov Zugspitze, Waxenstein in Alpspitze. Idila pa zaokrožajo še modro-zeleno lesketajoča se jezera Eibsee, Badersee in divje romantični vintgar Höllentalklamm.

Nadaljnje informacije:

Tourist Information Garmisch-Partenkirchen               

Tel.: +49 (0)8821 180 700                                                   

tourist-info@gapa.de                                                            

www.gapa.de                                                                    

Tourist-Information Grainau

gapa_biertrinken_damen_kthie_300dpi_h.jpg.jpgTel.: +49 (0)8821 981850

info@grainau.de

www.grainau.de

Zugspitze – Top of Germany

Tel.: +49 (0)8821 797 991

zugspitzbahn@zugspitze.de

www.zugspitze.de

 

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije