Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg

Hrvaška vabi

Datum: sreda, 23. april, 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Lani rekordna sezona

Hrvaška zadnja leto močno izboljšuje svojo turistično ponudbo, ne samo ob morju, ampak vedno bolj tudi v zaledju. To se kaže tudi na obisku. Kot je ekipi zaupal Goran Blažić, direktor HTS so v lanskem letu dosegli rekorden obisk, saj je Hrvaško obiskalo kar 1,2 milijona slovenskih gostov, kar je za 3% več kot leto prej. »Hrvaška že dolgo ni več samo čudovita obala in številni otoki, ampak goste prepriča s celovito ponudbo in prijaznostjo. Zadnja leta dobivamo vedno več pohval tudi od slovenskih gostov, ki so sicer izredno zahtevni,« je dejal Blažić.

Slovenci še vedno najraje hodijo v kampe, tam jih dopustuje kar tretjina in sicer največ v Istri in Kvarnerju, radi pa imajo tudi Dalmacijo.

V predsezoni na prireditve

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni.

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Elzo Matjašić Vidmar, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer se bodo odvili številni eno-gastro dogodki, v začetku meseca maja lahko na primer sodelujete v posebni fažanski šoli Solina sardel, ljubiteljem vin pa priporočamo dva dogodka; VinIstra, ki gosti rekordno število razstavljavcev, ter dnevi odprtih vrat vinskih kleti, kjer ljubitelji dobre kapljice lahko poskusijo in si ogledajo, kako pridelujejo vrhunska in svetovno znana vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  za ljubitelje aktivnih počitnic priporočajo udeležbo na pohodniškem izletu Pod do lune. Lahko se udeležite tudi dogodka Krk bike adventure, kjer boste ob adrenalinskih užitkih spoznali številne kotičke otoka Krka.

V Lovranu bodo od 7. – 15. junija na voljo sveže nabrane češnje na 1001 način, saj bodo potekali Dnevi česenj.

Več o dogodkih najdete na www.objemihrvasko.si, kjer se lahko tudi registrirate in si natisnete kupon za popust v hotelih v vrednosti 20 evrov.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje in že pred desetletjem so pričeli s Kompasovimi klubi. Ti so sedaj priljubljeni tako pri domačih, kot pri tujih gostih, ponudbo pa širijo tudi na animacijo za seniorje. Kot je ekipi povedal Peter Majerle iz Kompasa vedno poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Klubi so sedaj že na številnih lokacijah, v času prvomajskih počitnic pripravljamo v Biogradu na moru Party klub za vse generacije pa tudi v Rovinju se bo tudi veliko plesalo in pelo. Tudi cene so primerne za vsak žep, saj ponujamo pakete že od 25 evrov na dan,« je še dodal.

Več na www.kompas.si!

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije