Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg

Hrvaška vabi

Datum: sreda, 23. april, 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Lani rekordna sezona

Hrvaška zadnja leto močno izboljšuje svojo turistično ponudbo, ne samo ob morju, ampak vedno bolj tudi v zaledju. To se kaže tudi na obisku. Kot je ekipi zaupal Goran Blažić, direktor HTS so v lanskem letu dosegli rekorden obisk, saj je Hrvaško obiskalo kar 1,2 milijona slovenskih gostov, kar je za 3% več kot leto prej. »Hrvaška že dolgo ni več samo čudovita obala in številni otoki, ampak goste prepriča s celovito ponudbo in prijaznostjo. Zadnja leta dobivamo vedno več pohval tudi od slovenskih gostov, ki so sicer izredno zahtevni,« je dejal Blažić.

Slovenci še vedno najraje hodijo v kampe, tam jih dopustuje kar tretjina in sicer največ v Istri in Kvarnerju, radi pa imajo tudi Dalmacijo.

V predsezoni na prireditve

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni.

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Elzo Matjašić Vidmar, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer se bodo odvili številni eno-gastro dogodki, v začetku meseca maja lahko na primer sodelujete v posebni fažanski šoli Solina sardel, ljubiteljem vin pa priporočamo dva dogodka; VinIstra, ki gosti rekordno število razstavljavcev, ter dnevi odprtih vrat vinskih kleti, kjer ljubitelji dobre kapljice lahko poskusijo in si ogledajo, kako pridelujejo vrhunska in svetovno znana vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  za ljubitelje aktivnih počitnic priporočajo udeležbo na pohodniškem izletu Pod do lune. Lahko se udeležite tudi dogodka Krk bike adventure, kjer boste ob adrenalinskih užitkih spoznali številne kotičke otoka Krka.

V Lovranu bodo od 7. – 15. junija na voljo sveže nabrane češnje na 1001 način, saj bodo potekali Dnevi česenj.

Več o dogodkih najdete na www.objemihrvasko.si, kjer se lahko tudi registrirate in si natisnete kupon za popust v hotelih v vrednosti 20 evrov.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje in že pred desetletjem so pričeli s Kompasovimi klubi. Ti so sedaj priljubljeni tako pri domačih, kot pri tujih gostih, ponudbo pa širijo tudi na animacijo za seniorje. Kot je ekipi povedal Peter Majerle iz Kompasa vedno poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Klubi so sedaj že na številnih lokacijah, v času prvomajskih počitnic pripravljamo v Biogradu na moru Party klub za vse generacije pa tudi v Rovinju se bo tudi veliko plesalo in pelo. Tudi cene so primerne za vsak žep, saj ponujamo pakete že od 25 evrov na dan,« je še dodal.

Več na www.kompas.si!

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije