Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Letalo

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Datum: četrtek, 5. avgust, 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

V ponedeljek, 2. avgusta, so na ljubljanskem letališču prvič pozdravili španskega letalskega prevoznika Iberia. Lete v Madrid bo ponujal ves avgust, in sicer vsak ponedeljek in petek, opravljal jih bo s 180-sedežnim letalom Airbus A320.

Prvo letalo španske Iberie so na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 19.04 pričakali z vodnim krstom, vzpostavitev povezave pa pospremili z manjšo slovesnostjo in simboličnim prerezom traku. Prve potnike v prihodu in odhodu so presenetili z ročno izdelanimi slovenskimi medenimi srci. Proti Madridu je letalo poletelo ob 20.10.

Zadovoljstvo ob prihodu novega prevoznika je izrazil mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev pri Fraportu Slovenija»Veseli nas, da na ljubljanskem letališču lahko prvič pozdravimo prevoznika Iberia. Španski trg je zanimiv s turističnega in gospodarskega vidika, v smislu  povezljivosti za slovenske potnike pa leti v Madrid predstavljajo tudi pridobitev za potovanja naprej v Latinsko Ameriko, saj  ima španski prevoznik tja vzpostavljeno močno mrežo povezav. Kljub majhnemu številu letov, ki jih bodo ponudili v letošnjem poletnem voznem redu, pričakujemo, da se bodo vrnili prihodnjo poletno sezono z obsežnejšim voznim redom. Vsekakor je nova povezava v teh izjemno zahtevnih okoliščinah zaradi pandemije Covid-19 pokazatelj, da Slovenija ostaja privlačen trg za letalski promet.«  

Kljub počasnemu sproščanju omejitev pri potovanjih po svetu se ponudba letov na ljubljanskem letališču povečuje. Ob izboljševanju epidemiološkega stanja si do konca oktobra obetamo petnajst rednih letalskih povezav. Spodbudno je tudi, da se število letov na obstoječih destinacijah ves čas povečuje, obetavne pa so tudi že najave letov za zimsko sezono. Trenutno lete v Slovenijo poleg omenjene Iberie opravljajo spodaj našteti prevozniki:

 • Aeroflot (trikrat tedensko v Moskvo),
 • Air France (dnevno v Pariz),
 • Air Montenegro (dvakrat tedensko v Tivat),
 • Air Serbia (sedemkrat tedensko v Beograd),
 • Brussels Airlines (trikrat tedensko v Bruselj),
 • LOT Polish Airlines (šestkrat tedensko v Varšavo),
 • Lufthansa (trikrat dnevno v Frankfurt),
 • Swiss International Airlines (petkrat tedensko v Zurich),
 • Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam),
 • Turkish Airlines (petkrat tedensko v Istanbul),
 • Wizz Air (dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi).

 

Poleg zgoraj omenjenih naj bi v poletni sezoni z ljubljanskega letališča lete vzpostavili tudi spodnji prevozniki:

 • British Airways v London na letališče Heathrow (predvidoma od 30. avgusta),
 • easyJet v London, Gatwick (predvidoma od 8. septembra),
 • flydubai v Dubaj (predvidoma od 24. septembra),
 • Air Montenegro v Podgorico (predvidoma od septembra).

 

Vir in foto: Fraport Slovenija 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Letalo
četrtek, 5. avgust 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije