Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
itb.0102-002-640x480.jpg

ITB Berlin včeraj odprl svoja vrata

Datum: četrtek, 10. marec, 2011
Berlinsko sejmišče bo do nedelje, 13. marca 2011, prizorišče promocije svetovnega turizma. Slovensko turistično ponudbo bo pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) predstavilo 25 turističnih podjetij. Nosilna tema letošnje predstavitve Slovenije na borzi je 20. obletnica države in predstavitev Maribora kot Evropske prestolnice kulture v letu 2012.

Včeraj, v sredo, 9. marca, je potekala vrsta promocijskih aktivnosti, med drugim tudi novinarska konferenca in sprejem za partnerje slovenskega turizma na slovenskem kabaret večeru. Na novinarski konferenci bo posebna pozornost namenjena tudi konkurenčnosti slovenskega turizma, ki se je na lestvici konkurenčnosti svetovnega turizma povzpel za dve mesti.

Borza ITB Berlin letos poteka že petinštiridesetič. V 26 dvoranah se na 160.000 m2 predstavlja 11.163 razstavljavcev iz 188 držav. Organizatorji pričakujejo več kot 100.000 poslovnih obiskovalcev in 60.000 obiskovalcev splošne javnosti.

Slovenija se pod okriljem STO in z znamko I FEEL SLOVENIA  letos znova predstavlja ob Avstriji in Švici v dvorani 17 in sicer na 172 m2 veliki stojnici. Poleg Slovenske turistične organizacije  turistično ponudbo Slovenije predstavlja še 25 turističnih podjetij: Turizem Bled, Turizem Bohinj, Postojnska jama, Happy Tours, M Tours, Terme Snovik, Nacionalno turistično združenje, Razvojna agencija Kozjansko, Turistično združenje Portorož, Sava Hotels&Resorts, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Hit Alpinea, LTO Kranjska Gora, Adria Airways, Turizem Ljubljana, Kompas d.d., Terme Dobrna, Thermana Laško, Terme Krka, Terme Zreče, Terme Olimia, LifeClass Hotels&Spa, Terme 3000, Terme Radenci in Zavod za turizem Maribor.

Nosilna tema predstavitve Slovenije na  borzi ITB Berlin 2011 je dvajseta obletnica države in napoved Evropske prestolnice kulture 2012. Izpostavljajo tudi Slovenijo kot zeleno državo z vključenostjo v projekt obeležitve Mednarodnega leta gozdov in primerjalne prednosti raznolike Slovenije na področju neokrnjene narave ter oblikovanje na naravi temelječih turističnih produktov z visoko dodano vrednostjo. 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije