Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
26_Rathaus_1407_0078.jpg

Jubilejni Čar adventa na Dunaju 2015

Datum: torek, 17. november, 2015

Ko dnevi postajajo krajši, so tu vsi razlogi za veselje: 14. novembra je svoja vrata na trgu pred mestno hišo odprl Čar adventa na Dunaju - letos že spoštljivo 30. leto zapored. Kot zimska pravljična dežela ustvarja pričakovanje božiča in obiskovalce vabi, da se za nekaj časa pomudijo v prijetnem okolju.

Angelska krila in okrašena drevesa, vonj praženih mandeljnov in pečenih kostnjev ter raznolik program za otroke so stvari, zaradi katerih je tržnica Christkindl najbolj otrokom prijazna božična tržnica v Evropi. Vzdušje božiča pričarajo priljubljeni zbori z vsega sveta in Turmbläser, glasbeniki, ki igrajo praznično glasbo z rogov iz vrhov stolpov.

V prikupno okrašenem Rathausparku bodo presenečenja čakala tako najmlajše kot odrasle obiskovalce: zaradi pisano okrašenih dreves je večerno vzdušje še posebno čarobno. Najmljaši obiskovalci bodo tu vedno odkrili kaj novega: jahanje ponijev, nostalgični vrtiljak in "Božikov ekspres" so obvezne postaje vsakega pravega obiska tržnice Christkindl.

Vendar pa se ne svetijo le lučke na praznični tržnici in pisano okrašeno praznično drevo v Rathausparku. Oči vseh otrok se še posebno zalesketajo, ko sredi parka nenadoma opazijo dunajske Christkindl, božje otroke, ali ko njihovim zagnanim pomočnikom pomagajo v božičnih delavnicah pri peki in izdelovanju najrazličnejših ročnih izdelkov.

Priljubljena dunajska božična tržnica ponuja priložnost za nakup božičnih daril prav do zadnjega trenutka. Za krajši predah je za lačne obiskovalce na voljo pestra izbira okusnih priboljškov. Ena od vročih stalnic je z angelskimi krili okrašen "nebesni oder" sredi tržnice, ki je postal priljubljena točka za ljubitelje selfijev. Od ponedeljka do četrtka znane osebnosti tam pripovedujejo zgodbe, pesmi in anekdote in tako še bolj prispevajo k predbožičnemu vzdušju.

Spremljajoča publikacija Čara adventa na Dunaju je brezplačno na voljo pri izpostavah Österreich Werbung ali pri WienTourismus na telefonski številki: +43-1-24 555, Fax: +43-1-24 555-666.

Več informacij na voljo na: www.christkindlmarkt.at.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije