Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
26_Rathaus_1407_0078.jpg

Jubilejni Čar adventa na Dunaju 2015

Datum: torek, 17. november, 2015

Ko dnevi postajajo krajši, so tu vsi razlogi za veselje: 14. novembra je svoja vrata na trgu pred mestno hišo odprl Čar adventa na Dunaju - letos že spoštljivo 30. leto zapored. Kot zimska pravljična dežela ustvarja pričakovanje božiča in obiskovalce vabi, da se za nekaj časa pomudijo v prijetnem okolju.

Angelska krila in okrašena drevesa, vonj praženih mandeljnov in pečenih kostnjev ter raznolik program za otroke so stvari, zaradi katerih je tržnica Christkindl najbolj otrokom prijazna božična tržnica v Evropi. Vzdušje božiča pričarajo priljubljeni zbori z vsega sveta in Turmbläser, glasbeniki, ki igrajo praznično glasbo z rogov iz vrhov stolpov.

V prikupno okrašenem Rathausparku bodo presenečenja čakala tako najmlajše kot odrasle obiskovalce: zaradi pisano okrašenih dreves je večerno vzdušje še posebno čarobno. Najmljaši obiskovalci bodo tu vedno odkrili kaj novega: jahanje ponijev, nostalgični vrtiljak in "Božikov ekspres" so obvezne postaje vsakega pravega obiska tržnice Christkindl.

Vendar pa se ne svetijo le lučke na praznični tržnici in pisano okrašeno praznično drevo v Rathausparku. Oči vseh otrok se še posebno zalesketajo, ko sredi parka nenadoma opazijo dunajske Christkindl, božje otroke, ali ko njihovim zagnanim pomočnikom pomagajo v božičnih delavnicah pri peki in izdelovanju najrazličnejših ročnih izdelkov.

Priljubljena dunajska božična tržnica ponuja priložnost za nakup božičnih daril prav do zadnjega trenutka. Za krajši predah je za lačne obiskovalce na voljo pestra izbira okusnih priboljškov. Ena od vročih stalnic je z angelskimi krili okrašen "nebesni oder" sredi tržnice, ki je postal priljubljena točka za ljubitelje selfijev. Od ponedeljka do četrtka znane osebnosti tam pripovedujejo zgodbe, pesmi in anekdote in tako še bolj prispevajo k predbožičnemu vzdušju.

Spremljajoča publikacija Čara adventa na Dunaju je brezplačno na voljo pri izpostavah Österreich Werbung ali pri WienTourismus na telefonski številki: +43-1-24 555, Fax: +43-1-24 555-666.

Več informacij na voljo na: www.christkindlmarkt.at.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije