Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Kamping združenje podelilo nagrade najboljšim kampom na Hrvaškem

Datum: četrtek, 6. november, 2014

Ob koncu kamping sezone 2014 je Starigrad Paklenica gostil 8. Hrvaški kamping kongres, na katerem se je zbralo 230 predstavnikov hrvaškega kamping turizma.

Na Hrvaškem imajo skupno kar 523 kampov, od katerih je 218 večjih in 305 manjših. V kampih lahko naenkrat prespi do 240.000 turistov, kar pomeni četrtino vseh nastanitvenih kapacitet na Hrvaškem. Strategija razvoja kamping turizma do leta 2020 je, da kampi ob pomoči države vlagajo v kvaliteto, saj le ta prinaša dobre rezultate. Tako bo država v naslednjem letu sofinancirala 13 razvojnih kamping projektov v višini 160.000 evrov.

Kamping sezona 2014 je bila z obilo slabega vremena precejšen izziv za hrvaške kampe. Kjer imajo urejeno dodatno ponudbo niso imeli težav s številom nočitev, saj so kampisti kljub dežju ostali v kampu in niso predčasno zaključili počitnic. Kampi, ki svojo ponudbo gradijo samo na lepi plaži in čistem morju pa so se soočali z odpovedjo rezervacij. Do konca avgusta je hrvaške kampe obiskalo 2,14 milijona kampistov, ki so v povprečju prenočevali 6,8 noči oz. skupno ustvarili 14.4 milijona nočitev. Največ nočitev so ustvarili kampisti iz Nemčije (31%), sledimo Slovenci z 18% nočitev, Nizozemci (11%), Avstrijci (9%) in Italijani (9%).

Na Hrvaškem kamping kongresu sta bila med strokovnimi predavatelji tudi dva predstavnika iz Slovenije, in sicer direktor kampa Menina in predstavnik glamping naselja Garden Village Bled, ki sta poudarila pomembnost dobre ideje, inovativnosti in organizacije dodatnih aktivnosti, ki gostu popestrijo kamping dopust.
 
Podeljeni novi Ecocamping certifikati
Lansko leto je kamp Glavotok kot prvi hrvaški kamp prejel evropsko ekološko oznako Ecocamping. Letos sta bila v to skupino sprejeta tudi kamp Kovačine iz Cresa in kamp Zaton iz Zadra. Gre za posebno ekološko priznanje, ki ga dobijo kampi za kakovost in delovanje v skladu z načeli trajnostnega razvoja ter ekologije. Certifikat podeljuje nemško podjetje Ecocamping. Ta certifikat je Sloveniji do sedaj prejel le kamp Koren iz Kobarida.

Nagrade Croatia’s Best Campsites 2015
Na kamping kongresu so podelili nagrade tudi najboljšim hrvaškim kampom - Croatia’s Best Campsites 2015, letos si jo je prislužilo 48 kampov. Med nagrajenci so trije novi kampi: Park Mareda, Čikat in Kažela. Največ kampov z odlično urejenimi parcelami, sanitarijami in dodatno ponudbo prihaja iz Istre, kjer imajo kar 22 nagrajenih kampov, na območju Kvarnerja in Dalmacije po 12, v notranjosti Hrvaške pa sta še dva lepo urejena kampa. Celoten spisek najboljših hrvaških kampov si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije