Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Kamping združenje podelilo nagrade najboljšim kampom na Hrvaškem

Datum: četrtek, 6. november, 2014

Ob koncu kamping sezone 2014 je Starigrad Paklenica gostil 8. Hrvaški kamping kongres, na katerem se je zbralo 230 predstavnikov hrvaškega kamping turizma.

Na Hrvaškem imajo skupno kar 523 kampov, od katerih je 218 večjih in 305 manjših. V kampih lahko naenkrat prespi do 240.000 turistov, kar pomeni četrtino vseh nastanitvenih kapacitet na Hrvaškem. Strategija razvoja kamping turizma do leta 2020 je, da kampi ob pomoči države vlagajo v kvaliteto, saj le ta prinaša dobre rezultate. Tako bo država v naslednjem letu sofinancirala 13 razvojnih kamping projektov v višini 160.000 evrov.

Kamping sezona 2014 je bila z obilo slabega vremena precejšen izziv za hrvaške kampe. Kjer imajo urejeno dodatno ponudbo niso imeli težav s številom nočitev, saj so kampisti kljub dežju ostali v kampu in niso predčasno zaključili počitnic. Kampi, ki svojo ponudbo gradijo samo na lepi plaži in čistem morju pa so se soočali z odpovedjo rezervacij. Do konca avgusta je hrvaške kampe obiskalo 2,14 milijona kampistov, ki so v povprečju prenočevali 6,8 noči oz. skupno ustvarili 14.4 milijona nočitev. Največ nočitev so ustvarili kampisti iz Nemčije (31%), sledimo Slovenci z 18% nočitev, Nizozemci (11%), Avstrijci (9%) in Italijani (9%).

Na Hrvaškem kamping kongresu sta bila med strokovnimi predavatelji tudi dva predstavnika iz Slovenije, in sicer direktor kampa Menina in predstavnik glamping naselja Garden Village Bled, ki sta poudarila pomembnost dobre ideje, inovativnosti in organizacije dodatnih aktivnosti, ki gostu popestrijo kamping dopust.
 
Podeljeni novi Ecocamping certifikati
Lansko leto je kamp Glavotok kot prvi hrvaški kamp prejel evropsko ekološko oznako Ecocamping. Letos sta bila v to skupino sprejeta tudi kamp Kovačine iz Cresa in kamp Zaton iz Zadra. Gre za posebno ekološko priznanje, ki ga dobijo kampi za kakovost in delovanje v skladu z načeli trajnostnega razvoja ter ekologije. Certifikat podeljuje nemško podjetje Ecocamping. Ta certifikat je Sloveniji do sedaj prejel le kamp Koren iz Kobarida.

Nagrade Croatia’s Best Campsites 2015
Na kamping kongresu so podelili nagrade tudi najboljšim hrvaškim kampom - Croatia’s Best Campsites 2015, letos si jo je prislužilo 48 kampov. Med nagrajenci so trije novi kampi: Park Mareda, Čikat in Kažela. Največ kampov z odlično urejenimi parcelami, sanitarijami in dodatno ponudbo prihaja iz Istre, kjer imajo kar 22 nagrajenih kampov, na območju Kvarnerja in Dalmacije po 12, v notranjosti Hrvaške pa sta še dva lepo urejena kampa. Celoten spisek najboljših hrvaških kampov si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije