Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Kamping združenje podelilo nagrade najboljšim kampom na Hrvaškem

Datum: četrtek, 6. november, 2014

Ob koncu kamping sezone 2014 je Starigrad Paklenica gostil 8. Hrvaški kamping kongres, na katerem se je zbralo 230 predstavnikov hrvaškega kamping turizma.

Na Hrvaškem imajo skupno kar 523 kampov, od katerih je 218 večjih in 305 manjših. V kampih lahko naenkrat prespi do 240.000 turistov, kar pomeni četrtino vseh nastanitvenih kapacitet na Hrvaškem. Strategija razvoja kamping turizma do leta 2020 je, da kampi ob pomoči države vlagajo v kvaliteto, saj le ta prinaša dobre rezultate. Tako bo država v naslednjem letu sofinancirala 13 razvojnih kamping projektov v višini 160.000 evrov.

Kamping sezona 2014 je bila z obilo slabega vremena precejšen izziv za hrvaške kampe. Kjer imajo urejeno dodatno ponudbo niso imeli težav s številom nočitev, saj so kampisti kljub dežju ostali v kampu in niso predčasno zaključili počitnic. Kampi, ki svojo ponudbo gradijo samo na lepi plaži in čistem morju pa so se soočali z odpovedjo rezervacij. Do konca avgusta je hrvaške kampe obiskalo 2,14 milijona kampistov, ki so v povprečju prenočevali 6,8 noči oz. skupno ustvarili 14.4 milijona nočitev. Največ nočitev so ustvarili kampisti iz Nemčije (31%), sledimo Slovenci z 18% nočitev, Nizozemci (11%), Avstrijci (9%) in Italijani (9%).

Na Hrvaškem kamping kongresu sta bila med strokovnimi predavatelji tudi dva predstavnika iz Slovenije, in sicer direktor kampa Menina in predstavnik glamping naselja Garden Village Bled, ki sta poudarila pomembnost dobre ideje, inovativnosti in organizacije dodatnih aktivnosti, ki gostu popestrijo kamping dopust.
 
Podeljeni novi Ecocamping certifikati
Lansko leto je kamp Glavotok kot prvi hrvaški kamp prejel evropsko ekološko oznako Ecocamping. Letos sta bila v to skupino sprejeta tudi kamp Kovačine iz Cresa in kamp Zaton iz Zadra. Gre za posebno ekološko priznanje, ki ga dobijo kampi za kakovost in delovanje v skladu z načeli trajnostnega razvoja ter ekologije. Certifikat podeljuje nemško podjetje Ecocamping. Ta certifikat je Sloveniji do sedaj prejel le kamp Koren iz Kobarida.

Nagrade Croatia’s Best Campsites 2015
Na kamping kongresu so podelili nagrade tudi najboljšim hrvaškim kampom - Croatia’s Best Campsites 2015, letos si jo je prislužilo 48 kampov. Med nagrajenci so trije novi kampi: Park Mareda, Čikat in Kažela. Največ kampov z odlično urejenimi parcelami, sanitarijami in dodatno ponudbo prihaja iz Istre, kjer imajo kar 22 nagrajenih kampov, na območju Kvarnerja in Dalmacije po 12, v notranjosti Hrvaške pa sta še dva lepo urejena kampa. Celoten spisek najboljših hrvaških kampov si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije