Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrija.JPG

Ko so mobilni telefoni, notesnik in podobno na dopustu

Datum: ponedeljek, 17. september, 2012

Vedno več ljudi želi na dopustu ubežati vsakdanjemu hrupu in stresu. Z novim 'Offline dopustom' na avstrijskem Štajerskem si bosta telo in duša lahko nabrala novih moči v naravi. V 13 izbranih namestitvah bodo goste namreč naučili pravega ‚odklopa', saj bodo povzročitelje stresa poslali na dopust.

Ste vedno dosegljivi na mobilnem telefonu, na poti preverjate e-pošto, ste vsak dan na Facebooku – celo na dopustu? Le kako naj bi se potemtakem sploh lahko odpočili?! Na avstrijskem Štajerskem mobilni telefoni, notesniki in podobne naprave ostanejo izključene. 13 namestitvenih objektov se je namreč odločilo, da organizirajo ‚offline dopust' po kriterijih, ki povzročiteljem vsakdanjega stresa ne bodo pustili blizu: območje brez mobilnikov po celotni namestitvi, brez brezžične internetne povezave v namestitvenem objektu, brez internetnega dostopa v sobah, brez televizije, brez radia, brez budilke in telefona.

Offline na avstrijskem Štajerskem (izbrane ponudbe)

Spokojni dnevi v sobi hotela Schmiedberger v naravnem parku - 2 nočitvi, 1 x popoldanska malica s kavo in kolači, piknik košara ali skupni večer z žarom, ribolov v domačem hudourniku, opazovanje divjadi, voden pohod - Cena: od 75 evrov na osebo

Prosti čas in predah od stresnega vsakdanjika v naravnem hotelu - 3 nočitve s polpenzionom, obisk kmetije z zelišči, piknik ob ptičjem petju v grajskem parku, masaža v stolpu - Cena: od 220 evrov na osebo

Seveda pa zaradi tega gostom še zdaleč ne bo dolgčas: vsi ‚offline' namestitveni objekti nudijo dodatne ponudbe, v okviru katerih se bodo gostje učili, kako se odklopiti in dati 'možgane na pašo'. Aktivnosti obsegajo klasično jogo, dihalno terapijo in meditacijo, pa vse do piknika ob ptičjem petju ter prijetnega in udobnega sprehoda. Pri tem je pomembno, da gostje začutijo tla pod nogami in jih ne izgubijo.

Trajnostni odklop – bodisi v planinah, v termalnem hotelu ali na bio kmečkem turizmu

Gostje na avstrijskem Štajerskem lahko najdejo ‚Offline namestitve', ki ustrezajo njihovim zahtevam: povsem idilično in stran od vrveža leži samotna gorska koča Fernerhütte na vrhu Zirbitzkogel, ki nudi offline dopust in termalne toplice Bad Waltersdorf, v katerih so gostom na voljo dodatne ponudbe za preprečevanje izgorelosti. Med 13 namestitvenih objektov sodijo še 150 let star bio kmečki turizem, žlahten jezerski hotel Jägerwirt in slikoviti naravni hotel Schloss Kassegg. V vsakem od teh 13 namestitev dopustniki na nekoliko drugačen način najdejo mir, spokojnost ter povsem spremenijo vsakdanje navade.

Več informacij na: www.steiermark.com/offline-urlaub.


Pregled najpomembnejših jesenskih prireditev

21. do 22. 9. 2012 Odgon živine v dolino v Dachsteinu, Ramsau am Dachstein, www.ramsau.com

21. 9. do 14. 10. 2012 Štajerska jesen – festival sodobne umetnosti v Gradcu, www.steirischerherbst.at

28. do 30. 9. 2012 46. Praznik hmelja in trgatve, Leutschach, www.rebenland.at

14. 10. 2012 Graški maraton, www.grazmarathon.at

6. do 10. 11. 2012 Ice Challenge in Ice Gala, Gradec, www.icegala.at

7. 11. 2012 Štajerska predstavitev junkerja – prva pokušina mladega vina, www.steirischerwein.at

9. do 11. 11. 2012 Horsefeathers Pleasure Jam – deskarska prireditev, Dachstein, www.pleasurejam.com

14. do 17. 11. 2012 24. Mednarodni festival gorskega in adrenalinskega filma, Gradec, www.mountainfilm.com

23. do 24. 11. 2012 Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein, www.ramsau.com 

Vse podrobnosti najdete na www.steiermark.com/events

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije