Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrija.JPG

Ko so mobilni telefoni, notesnik in podobno na dopustu

Datum: ponedeljek, 17. september, 2012

Vedno več ljudi želi na dopustu ubežati vsakdanjemu hrupu in stresu. Z novim 'Offline dopustom' na avstrijskem Štajerskem si bosta telo in duša lahko nabrala novih moči v naravi. V 13 izbranih namestitvah bodo goste namreč naučili pravega ‚odklopa', saj bodo povzročitelje stresa poslali na dopust.

Ste vedno dosegljivi na mobilnem telefonu, na poti preverjate e-pošto, ste vsak dan na Facebooku – celo na dopustu? Le kako naj bi se potemtakem sploh lahko odpočili?! Na avstrijskem Štajerskem mobilni telefoni, notesniki in podobne naprave ostanejo izključene. 13 namestitvenih objektov se je namreč odločilo, da organizirajo ‚offline dopust' po kriterijih, ki povzročiteljem vsakdanjega stresa ne bodo pustili blizu: območje brez mobilnikov po celotni namestitvi, brez brezžične internetne povezave v namestitvenem objektu, brez internetnega dostopa v sobah, brez televizije, brez radia, brez budilke in telefona.

Offline na avstrijskem Štajerskem (izbrane ponudbe)

Spokojni dnevi v sobi hotela Schmiedberger v naravnem parku - 2 nočitvi, 1 x popoldanska malica s kavo in kolači, piknik košara ali skupni večer z žarom, ribolov v domačem hudourniku, opazovanje divjadi, voden pohod - Cena: od 75 evrov na osebo

Prosti čas in predah od stresnega vsakdanjika v naravnem hotelu - 3 nočitve s polpenzionom, obisk kmetije z zelišči, piknik ob ptičjem petju v grajskem parku, masaža v stolpu - Cena: od 220 evrov na osebo

Seveda pa zaradi tega gostom še zdaleč ne bo dolgčas: vsi ‚offline' namestitveni objekti nudijo dodatne ponudbe, v okviru katerih se bodo gostje učili, kako se odklopiti in dati 'možgane na pašo'. Aktivnosti obsegajo klasično jogo, dihalno terapijo in meditacijo, pa vse do piknika ob ptičjem petju ter prijetnega in udobnega sprehoda. Pri tem je pomembno, da gostje začutijo tla pod nogami in jih ne izgubijo.

Trajnostni odklop – bodisi v planinah, v termalnem hotelu ali na bio kmečkem turizmu

Gostje na avstrijskem Štajerskem lahko najdejo ‚Offline namestitve', ki ustrezajo njihovim zahtevam: povsem idilično in stran od vrveža leži samotna gorska koča Fernerhütte na vrhu Zirbitzkogel, ki nudi offline dopust in termalne toplice Bad Waltersdorf, v katerih so gostom na voljo dodatne ponudbe za preprečevanje izgorelosti. Med 13 namestitvenih objektov sodijo še 150 let star bio kmečki turizem, žlahten jezerski hotel Jägerwirt in slikoviti naravni hotel Schloss Kassegg. V vsakem od teh 13 namestitev dopustniki na nekoliko drugačen način najdejo mir, spokojnost ter povsem spremenijo vsakdanje navade.

Več informacij na: www.steiermark.com/offline-urlaub.


Pregled najpomembnejših jesenskih prireditev

21. do 22. 9. 2012 Odgon živine v dolino v Dachsteinu, Ramsau am Dachstein, www.ramsau.com

21. 9. do 14. 10. 2012 Štajerska jesen – festival sodobne umetnosti v Gradcu, www.steirischerherbst.at

28. do 30. 9. 2012 46. Praznik hmelja in trgatve, Leutschach, www.rebenland.at

14. 10. 2012 Graški maraton, www.grazmarathon.at

6. do 10. 11. 2012 Ice Challenge in Ice Gala, Gradec, www.icegala.at

7. 11. 2012 Štajerska predstavitev junkerja – prva pokušina mladega vina, www.steirischerwein.at

9. do 11. 11. 2012 Horsefeathers Pleasure Jam – deskarska prireditev, Dachstein, www.pleasurejam.com

14. do 17. 11. 2012 24. Mednarodni festival gorskega in adrenalinskega filma, Gradec, www.mountainfilm.com

23. do 24. 11. 2012 Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein, www.ramsau.com 

Vse podrobnosti najdete na www.steiermark.com/events

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije