Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg

Kolesarska tura po vinski deželi avstrijski Štajerski

Datum: sreda, 17. junij, 2015

Kolesarite lahko po novi, skoraj 400 kilometrov dolgi krožni kolesarski progi, kjer v osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo odkrivate okusne kulinarične posebnosti in kulturne zaklade.

Ni le kolesarsko doživetje skozi vinske gorice in po osmih vinskih cestah Južne in Vzhodne avstrijske Štajerske tisto, kar vas bo navdušilo na novi, 399 kilometrov dolgi krožni kolesarski poti. Osem udobnih etap vas vabi k odkrivanju raznolike pokrajine, kulturnih zakladov, kulinaričnih dobrot in štajerskih osebnosti vzdolž poti. Vinski lokali ob poti vabijo z okusnimi, deloma celo vegetarijanskimi in veganskimi malicami. Kolesarska pot po vinski deželi avstrijski Štajerski poteka po že obstoječih poteh, ki bodo do junija 2015 na novo povezane in enotno označene. Vsem kolesarskim dopustnikom so na voljo paketi z nočitvami in prevozom nazaj do izhodiščne točke. Zaradi dobrih povezav z javnim prometnim omrežjem pa je ruto mogoče brez težav razdeliti na več odsekov. Vstop je možen povsod.

Več kot le vino

Glede na zanimanje je vzdolž kolesarke ture po vinski deželi avstrijski Štajerski mogoče poleg vina z jabolki in bučnega olja odkrivati dve nadaljnji štajerski kulinarični posebnosti ter zdravilno termalno vodo in obilo kulture. Pot od St. Ruprechta ob Rabi do Hartberga vodi neposredno skozi Vzhodno avstrijsko Štajersko s svojimi čudovitimi jabolčnimi nasadi. Na poti skozi termalno deželo od Hartberga do Radgone (Bad Radkersburg) termalne toplice kot npr. terme Bad Blumau, ki jih je oblikoval znameniti Friedensreich Hundertwasser, vabijo k užitkov polnem wellness postanku v zdravilni termalni vodi. Pot od Radgone (Bad Radkersburg) do gore Deutschlandsberg vodi skozi deželo slavnega štajerskega bučnega olja, mimo bučnih polj in bučnih mlinov, tako na primer mimo znamenite oljarne Thomasa Hartlieba, čigar bučno olje je postalo pravi ambasador užitka avstrijske Štajerske. Ljubitelji kulture bodo vzdolž poti od Deutschlandberga, mimo Gradca in St. Ruprechta nagrajeni z bogatim kulturnim zakladom gradov, dvorcev in romarskih cerkva ter zgodovinske in moderne arhitekture.

V osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo

399 kilometrov dolga kolesarska pot vinske dežele avstrijske Štajerske je razdeljena na naslednje etape: Leibnitz - Deutschlandberg (54 km), Deutschlandberg - Lieboch (41,6 km), Lieboch - Graz (48,1 km), Graz - St. Ruprecht an der Raab (42,7 km), St. Ruprecht an der Raab - Hartberg (52,4 km), Hartberg - Therme Loipersdorf (50,4 km), Therme Loipersdorf - Bad Radkersburg (59,6 km), Bad Radkersburg - Leibnitz (50,5 km).

Več informacij: www.steiermark.com/sl

Foto: Steiermark Tourismus / Hummer

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije