Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg

Kolesarska tura po vinski deželi avstrijski Štajerski

Datum: sreda, 17. junij, 2015

Kolesarite lahko po novi, skoraj 400 kilometrov dolgi krožni kolesarski progi, kjer v osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo odkrivate okusne kulinarične posebnosti in kulturne zaklade.

Ni le kolesarsko doživetje skozi vinske gorice in po osmih vinskih cestah Južne in Vzhodne avstrijske Štajerske tisto, kar vas bo navdušilo na novi, 399 kilometrov dolgi krožni kolesarski poti. Osem udobnih etap vas vabi k odkrivanju raznolike pokrajine, kulturnih zakladov, kulinaričnih dobrot in štajerskih osebnosti vzdolž poti. Vinski lokali ob poti vabijo z okusnimi, deloma celo vegetarijanskimi in veganskimi malicami. Kolesarska pot po vinski deželi avstrijski Štajerski poteka po že obstoječih poteh, ki bodo do junija 2015 na novo povezane in enotno označene. Vsem kolesarskim dopustnikom so na voljo paketi z nočitvami in prevozom nazaj do izhodiščne točke. Zaradi dobrih povezav z javnim prometnim omrežjem pa je ruto mogoče brez težav razdeliti na več odsekov. Vstop je možen povsod.

Več kot le vino

Glede na zanimanje je vzdolž kolesarke ture po vinski deželi avstrijski Štajerski mogoče poleg vina z jabolki in bučnega olja odkrivati dve nadaljnji štajerski kulinarični posebnosti ter zdravilno termalno vodo in obilo kulture. Pot od St. Ruprechta ob Rabi do Hartberga vodi neposredno skozi Vzhodno avstrijsko Štajersko s svojimi čudovitimi jabolčnimi nasadi. Na poti skozi termalno deželo od Hartberga do Radgone (Bad Radkersburg) termalne toplice kot npr. terme Bad Blumau, ki jih je oblikoval znameniti Friedensreich Hundertwasser, vabijo k užitkov polnem wellness postanku v zdravilni termalni vodi. Pot od Radgone (Bad Radkersburg) do gore Deutschlandsberg vodi skozi deželo slavnega štajerskega bučnega olja, mimo bučnih polj in bučnih mlinov, tako na primer mimo znamenite oljarne Thomasa Hartlieba, čigar bučno olje je postalo pravi ambasador užitka avstrijske Štajerske. Ljubitelji kulture bodo vzdolž poti od Deutschlandberga, mimo Gradca in St. Ruprechta nagrajeni z bogatim kulturnim zakladom gradov, dvorcev in romarskih cerkva ter zgodovinske in moderne arhitekture.

V osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo

399 kilometrov dolga kolesarska pot vinske dežele avstrijske Štajerske je razdeljena na naslednje etape: Leibnitz - Deutschlandberg (54 km), Deutschlandberg - Lieboch (41,6 km), Lieboch - Graz (48,1 km), Graz - St. Ruprecht an der Raab (42,7 km), St. Ruprecht an der Raab - Hartberg (52,4 km), Hartberg - Therme Loipersdorf (50,4 km), Therme Loipersdorf - Bad Radkersburg (59,6 km), Bad Radkersburg - Leibnitz (50,5 km).

Več informacij: www.steiermark.com/sl

Foto: Steiermark Tourismus / Hummer

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Letalo
četrtek, 5. avgust 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije