Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg

Kolesarska tura po vinski deželi avstrijski Štajerski

Datum: sreda, 17. junij, 2015

Kolesarite lahko po novi, skoraj 400 kilometrov dolgi krožni kolesarski progi, kjer v osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo odkrivate okusne kulinarične posebnosti in kulturne zaklade.

Ni le kolesarsko doživetje skozi vinske gorice in po osmih vinskih cestah Južne in Vzhodne avstrijske Štajerske tisto, kar vas bo navdušilo na novi, 399 kilometrov dolgi krožni kolesarski poti. Osem udobnih etap vas vabi k odkrivanju raznolike pokrajine, kulturnih zakladov, kulinaričnih dobrot in štajerskih osebnosti vzdolž poti. Vinski lokali ob poti vabijo z okusnimi, deloma celo vegetarijanskimi in veganskimi malicami. Kolesarska pot po vinski deželi avstrijski Štajerski poteka po že obstoječih poteh, ki bodo do junija 2015 na novo povezane in enotno označene. Vsem kolesarskim dopustnikom so na voljo paketi z nočitvami in prevozom nazaj do izhodiščne točke. Zaradi dobrih povezav z javnim prometnim omrežjem pa je ruto mogoče brez težav razdeliti na več odsekov. Vstop je možen povsod.

Več kot le vino

Glede na zanimanje je vzdolž kolesarke ture po vinski deželi avstrijski Štajerski mogoče poleg vina z jabolki in bučnega olja odkrivati dve nadaljnji štajerski kulinarični posebnosti ter zdravilno termalno vodo in obilo kulture. Pot od St. Ruprechta ob Rabi do Hartberga vodi neposredno skozi Vzhodno avstrijsko Štajersko s svojimi čudovitimi jabolčnimi nasadi. Na poti skozi termalno deželo od Hartberga do Radgone (Bad Radkersburg) termalne toplice kot npr. terme Bad Blumau, ki jih je oblikoval znameniti Friedensreich Hundertwasser, vabijo k užitkov polnem wellness postanku v zdravilni termalni vodi. Pot od Radgone (Bad Radkersburg) do gore Deutschlandsberg vodi skozi deželo slavnega štajerskega bučnega olja, mimo bučnih polj in bučnih mlinov, tako na primer mimo znamenite oljarne Thomasa Hartlieba, čigar bučno olje je postalo pravi ambasador užitka avstrijske Štajerske. Ljubitelji kulture bodo vzdolž poti od Deutschlandberga, mimo Gradca in St. Ruprechta nagrajeni z bogatim kulturnim zakladom gradov, dvorcev in romarskih cerkva ter zgodovinske in moderne arhitekture.

V osmih etapah skozi štajersko vinsko deželo

399 kilometrov dolga kolesarska pot vinske dežele avstrijske Štajerske je razdeljena na naslednje etape: Leibnitz - Deutschlandberg (54 km), Deutschlandberg - Lieboch (41,6 km), Lieboch - Graz (48,1 km), Graz - St. Ruprecht an der Raab (42,7 km), St. Ruprecht an der Raab - Hartberg (52,4 km), Hartberg - Therme Loipersdorf (50,4 km), Therme Loipersdorf - Bad Radkersburg (59,6 km), Bad Radkersburg - Leibnitz (50,5 km).

Več informacij: www.steiermark.com/sl

Foto: Steiermark Tourismus / Hummer

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije