Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
štajerska_logo

Kulturni užitek v zelenem

Datum: sreda, 6. april, 2016

Od maja do septembra 2016 se bodo štajerske planine, vinogradi, parkirišča in idilična notranja dvorišča spremenila v nenavadna kulturna prizorišča.

Cirkus in gledališče na cesti, glasbene mojstrovine v zelenem okolju UNESCOve svetovne kulturne dediščine ali rokodelski tečaji na zgodovinskih vrtovih – poleti avstrijska Štajerska vse ljubitelje kulture vabi v naravo in na prav posebna mesta za zbiranje nenavadnih vtisov. Kako raznolika je lahko kultura v zelenem, kažejo tri izbrane prireditve.

Dvojni užitek: Izbrana kultura in kulinarika

Uvod v kulturni užitek v zelenem predstavlja Kulinarična kulturna pomlad v Riegersburgu od 5. do 8. maja 2016. Ta ekstravagantna vrsta prireditev predstavlja raznolik kulturni in kulinarični program, kjer se bo za vsak okus nekaj našlo. Namig: cirkuška delavnica in zvoki pianina v čokoladnem gledališču pri Zotterju, zajtrk ob sončnem vzhodu v paviljonu v vinogradu vinogradniškega posestva Eibel ali piknik v vinogradu pod dvorcem Kapfenstein. In še veliko več. Vse informacije in datume tukaj. 

 

Poulična umetnost in lutkovno gledališče

Ko bo v času od 29. julija do 6. avgusta na avstrijskem Štajerskem na poti vsakoletni mednarodni poulični festival 'La Strada', se bodo mesta Gradec, Stainz, Weiz in Leibnitz spremenila v oder poulične umetnosti, lutkovnega gledališča, novega cirkusa in družbene umetnosti. 'La strada' obljublja čarobno srečanje z umetniki iz celega sveta in plešoče, pojoče in smejoče ulice, na katerih bodo artisti letali po zraku in glasbeniki skrbeli za sproščeno razpoloženje. Namig: Rara Woulib – 'Bizangos'. V okviru te prireditve se bo občinstvo 31. julija in 1. avgusta 2016 v objemu mraka in v spremstvu sanjskih podob podalo na sprehod skozi Gradec do skritih mest. Vse informacije in datume najdete tukaj.

 

Štajerski festival

Ljubitelji klasične glasbe jo bodo to poletje v času od 24. junija do 24. julija 2016 doživeli na štajerskem festivalu styriarte. Glasbeni festival je bil osnovan leta 1985 v spomin na svetovno znanega dirigenta Nikolausa Harnoncourta (1929 - 2016) in od takrat vsako leto poteka v Gradcu na zgodovinskih mestih, v znamenitih dvoranah ter na posebnih mestih avstrijske Štajerske. V duhu mota 'Viva la libertà!' bodo ljubitelji starih mojstrov kot Bach, Beethoven, Mozart in Haydn kot tudi sodobnih del v glasbi lahko uživali tudi v zelenem: na pikniku v grajskem parku Eggenberg, v Muzeju na prostem v Stübingu ali na otvoritvi festivala styriarte v graškem mestnem parku.  

1. in 2. julija bo potekalo presenetljivo glasbeno srečanje in sezona ob jezeru od planine Teichalm do glasbenega pohoda na Hochlantsch. Vse informacije in datume najdete na: www.styriarte.com

  

Kultura na prostem

V Muzeju na prostem Stübing bo v času od marca do oktobra mogoče interaktivno doživeti avstrijsko preteklost in dobiti podrobne vpoglede v svet nekoč. Kdor bi želel sam priskočiti na pomoč: na tečajih z obvezno prijavo se boste učili tradicionalnih rokodelskih veščin kot predenje, šivanje čevljev, vezanje košar iz šibja ali pečenje kruha. Leto 2016 bo povsem v znamenju novo odprtega gostišča Zum Göller in podeželske kulture prehranjevanja. Razstava na muzejskem prizorišču bo z aktivnimi postajami postregla z dragocenimi kuharskimi tradicijami, možnostmi kuhanja in proizvodi posameznih zveznih dežel.

7. avgusta bodo glasbeniki med 13. in 17. uro skupaj s G´sang & Klang v Muzeju na prostem poskrbeli za prijetne zvoke. Vse informacije in prireditve na: www.stuebing.at

 

 

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije