Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
letalo.jpg

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

Datum: četrtek, 19. avgust, 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

 

Poleg rednih letalskih linij na kratkih in srednjih razdaljah bo Air France v svoj poletni urnik dodal še 81 sezonskih linij, vključno s 23 novimi linijami. Več kot 40 teh poletnih linij bo opravljenih znotraj Francije. Iz Pariza in ostalih francoskih regij bo z Air France mogoče leteti tudi v vse najbolj priljubljene počitniške destinacije po Evropi, kot so Grčija, Portugalska, Španija in Italija. 

S sproščanjem potovalnih omejitev bo Air France povečal svoje kapacitete tudi na čezoceanskih poletih na francoska čezmorska območja. Iz Pariza bo tako mogoče do trikrat na dan poleteti na Guadeloupe, Martinique in Saint-Denis de la Réunion. V poletni letalski floti Air France bo vse skupaj 181 letal.

Podroben poletni urnik je na voljo na Air France spletni strani. Predviden razpored letov se lahko še spremeni, saj je odvisen od trenutno veljavnih predpisov. Air France potnikom svetuje, naj vse morebitne omejitve in pogoje glede Covid testov prav tako preverijo na njihovi spletni strani, in sicer še pred odhodom na potovanje.

Z Air France Protect si lahko popolnoma brez skrbi rezervirate svoje poletne počitnice 

Air France svojim potnikom omogoča brezplačno spremembo letalskih vozovnic, kupljenih za potovanje do 31. decembra 2021. Potniki lahko svoje vozovnice brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo vavčer. Veljavnost vavčerja je 1 leto, povračilo stroškov zanj pa lahko potniki zahtevajo kadarkoli. Če je let odpovedan, pa lahko potniki izbirajo med popolnim povračilom denarja, vavčerjem ali zamenjavo leta.

Nagrada Diamond Award za najvišje higienske in zdravstvene standarde

V letalski družbi Air France postavljajo zdravje in dobro počutje svojih potnikov ter zaposlenih na prvo mesto, zato v vsaki fazi potovanja zagotavljajo najvišje higienske in zdravstvene standarde. Ves čas potovanja je tako obvezno nositi kirurško masko, njihova letala pa so opremljena z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom, ki omogoča, da je zrak v letalu vsake 3 minute popolnoma osvežen. Pri Air France obenem skrbijo tudi za temeljito čiščenje in poostreno dezinfikacijo vseh površin, ki se jih potniki najpogosteje dotikajo. Za dovršene higienske standarde in nadstandardne varnostne ukrepe so si prislužili tudi nagrado Diamond Award, ki jim jo je podelilo združenje APEX (Airline Passenger Experience Association), ki že 42 let bdi nad zadovoljstvom potnikov in njihovimi potovalnimi izkušnjami. Letalske družbe želijo na tak način spodbuditi k aktivni vlogi pri zagotavljanju varnih potovanj in k uskladitvi potovalnih standardov. 


Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Letalo
četrtek, 5. avgust 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije