Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
losinj1.jpg

Lošinj - destinacija doživetij

Datum: torek, 16. april, 2013

Visoka kakovost zraka, več kot 200 sončnih dni letno, 250 km sprehajališč na 5 otokih lošinjskega arhipelaga, več kot 1200 rastlin, zaradi katerih je Lošinj center za aromaterapijo, visoka kakovost morja, več kot 150 delfinov in Center za raziskovanje morja, številne lagune in plaže, okoli 250 dogodkov letno

– to so samo nekateri od številnih atributov, s katerimi se ponašajo otoki Lošinjskega arhipelaga. Zaradi tega domači in tuji obiskovalci na Lošinju najdejo nekaj zase v vseh letnih časih, od aktivnega preživljanja prostega časa do počivanja v skritih in še neodkritih kotičkih tega zelenega otoka.

losinj2.jpgResnično raznovrstna ponudba, ki je plod odličnega sodelovanja med turistično organizacijo in njenimi lokalnimi članicami, bo vsakemu obiskovalcu zagotovila bogato zastavljen program počitnic in drugačno doživetje, ki jim bo ostalo v spominu za vekomaj.

V pred kratkim obnovljenih hotelih iz skupine LoŠinj Hotel & Villas, tik ob morju, lahko izbirate med naslednjimi programi: Romansa za dva, Odkrij Lošinj, Šparglji na Lošinju; Wellness doživetje; Vonji in okusi Lošinja; planinarjenje na otoku Lošinju; Pinov teden na najmlajše; Spoznajte delfina na Lošinju;  Programi vitalnosti; Pino dnevi z babico in dedkom; Obiranje oljk  na Lošinju in še in še …. (www.losinj-hotels.com)

Hotel Apoksiomen –  v simpatičnem in šarmantnem hotel u v centru mesta Mali Lošinj so za vas pripravili zanimive programe skozi katere boste lahko spoznali in se naučili vse zanimivosti povezane z bronastim kipom grškega atlete, ki so ga našli l. 1999, datira pa iz leta 2.st.p.št..  Ponujajo še avanturistično ruto – Doživite lošinjsko nebo ali Športno avanturo na Lošinju, ali pa gastronomsko kulinarični užitek – Svečanost okusov in vonjev … (več na: www.apoksiomen.com)

losinj3.jpgNajboljši način, da na enem mestu poskusite spoj tradicije in gostoljubnosti je prenovljen prvi  lošinjski hotel, ki je bil zgrajen na koncu 19. stoletja,  in sicer Vindobona. Današnji Mare mare suites za vas pripravlja dejansko bogat program : od majhnih družinskih letal Jet steam; za romantike Od srca za dva, za ljubitelje morja Mrak ribičija, za ljubitelje aktivnih počitnic pa so na voljo Active Trekking in Skrite čari.

V  mestecu Nerezine v hotelu Televrin imate možnost raziskovati lastno orientacijo v naravi Cresa in Lošinja, saj so za vas pripravili program Lošinjski surviver (www.televrin.hr)

Turistična agencija Cappelli vam ponuja paket aranžma Zdravje na dlani in Spoznajte čari aromaterapije na Lošinju. Romantični ljubitelji adrenalina lahko uživajo v panoramskem letu iz programa Love is in the air ( www.capelli-tourist.hr).

Bogata ponudba pričakuje tudi vse tiste, ki bi se radi izobrazili o živalskem svetu, spoznali tradicionalne jedi, se naučili surfati ali pa s kolesom spoznati cresko Tramuntano …  več na: www.losinia.hr

losinj4.jpgV Velem Lošinju  agencija Turist ponuja najrazličnejša doživetja.  Tako  tiste športnega duha čakajo programi: Pridi na Lošinj in s sabo vzemi lopar.. za kreativne pa je tukaj program Lošinjska šola dizajna interiera.  Če bi mogoče poročni JA izrekli v veličastnem kotičku narave – to tukaj lahko naredite! Obrnite se na agencijo Turist in si izberite aranžma SAVRŠEN OTOK ZA SAVRŠEN DAN.

Če želite spoznati jadranske delfine, to tukaj prav tako lahko naredite:  obiščite  Lošinjsko-plani svijet

Če pa želite spoznati opus osebe, ki je zaslužna da je Lošinj danes obkrožen z gostim borovim gozdom– potem obvezno izberite paket Ambroz Haračić.

Pozdrav kapetanu je doživetje, ki vas bo vrnilo v zlato dobo lošinjskega pomorstva ter vas spoznalo s tradicijo tega obdobja in vam odkrilo skrivnost, zakaj je cerkvica Annunziata na Čikatu prekrita s slikami jadrnic.

losinj5.jpgTuristična agencija Val iz Velega lošinja je za ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa pripravila naslednje programe: Geochaching in Nordijska hoja (www.val-losinj.hr).

Novost letošnje ponudbe je ta, da lahko izbirate med paketi in aranžmaji, ki temeljijo na zdravju in vitalnosti. V Jadranka kampih lahko izbirate med aranžmaji kot so: Jutranji sprehod »Sprehajališče vitalnosti« z vajami dihanja; Refleksoterapija stopal; Vibracijska masaža prstnega koša; Solarna Yoga; Aqua aerobic in Psamoterapija ( www.cams-cres-losinj.com).

V kampu Poljana lahko poskusite različne zvrsti masaž in pilingov z eteričnimi olji otoka Lošinja, v agenciji Turist boste našli tudi paket Otok Lošinj – idealno naravno zdravilo za poškodovana pljula.

Skupina hotelov Lošinj hotels &Villas so za vas pripravili prav tako različne programe – delavnice, na katerih se lahko naučite samostojno pripravljati aromaterapeutske eliksirje in naravno kozmetiko.

losinj6.jpgWellness hotel Aurora lahko najdete delavnice: Lošinjska aromaterapija za začetnike in Kozmetika iz kuhinje – Eco friendly kozmetika in masaža; Dišavne masaže; Susak stress relif; Unijie rejuvenation; Ilovik flower expirience; There is something about Apoxyomenos in Lošinj spa D-tox.

Vitality hotel Punta ponuja: Medical spa program – zdravje s pomočjo narave: Medicinska masaža in limfna drenaža

V PBS Lošinj Studiu – center športne izvrstnosti znotraj Vitality cone lahko izbirate med programi: Green talk, Green energy; Acquy fit, ki vas bodo zbudili in vam pomagali pri odklanjanju vseprisotnega stresa, revilitalizirali bodo vaš zdravstveni sistem ter vas pripravili na nove izzive.

Vdahni, poglej, poskusi, dotakni se, poslušaj …. Občuti Lošinj! Naj vsa čutila uživajo!

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije