Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
losinj1.jpg

Lošinj - destinacija doživetij

Datum: torek, 16. april, 2013

Visoka kakovost zraka, več kot 200 sončnih dni letno, 250 km sprehajališč na 5 otokih lošinjskega arhipelaga, več kot 1200 rastlin, zaradi katerih je Lošinj center za aromaterapijo, visoka kakovost morja, več kot 150 delfinov in Center za raziskovanje morja, številne lagune in plaže, okoli 250 dogodkov letno

– to so samo nekateri od številnih atributov, s katerimi se ponašajo otoki Lošinjskega arhipelaga. Zaradi tega domači in tuji obiskovalci na Lošinju najdejo nekaj zase v vseh letnih časih, od aktivnega preživljanja prostega časa do počivanja v skritih in še neodkritih kotičkih tega zelenega otoka.

losinj2.jpgResnično raznovrstna ponudba, ki je plod odličnega sodelovanja med turistično organizacijo in njenimi lokalnimi članicami, bo vsakemu obiskovalcu zagotovila bogato zastavljen program počitnic in drugačno doživetje, ki jim bo ostalo v spominu za vekomaj.

V pred kratkim obnovljenih hotelih iz skupine LoŠinj Hotel & Villas, tik ob morju, lahko izbirate med naslednjimi programi: Romansa za dva, Odkrij Lošinj, Šparglji na Lošinju; Wellness doživetje; Vonji in okusi Lošinja; planinarjenje na otoku Lošinju; Pinov teden na najmlajše; Spoznajte delfina na Lošinju;  Programi vitalnosti; Pino dnevi z babico in dedkom; Obiranje oljk  na Lošinju in še in še …. (www.losinj-hotels.com)

Hotel Apoksiomen –  v simpatičnem in šarmantnem hotel u v centru mesta Mali Lošinj so za vas pripravili zanimive programe skozi katere boste lahko spoznali in se naučili vse zanimivosti povezane z bronastim kipom grškega atlete, ki so ga našli l. 1999, datira pa iz leta 2.st.p.št..  Ponujajo še avanturistično ruto – Doživite lošinjsko nebo ali Športno avanturo na Lošinju, ali pa gastronomsko kulinarični užitek – Svečanost okusov in vonjev … (več na: www.apoksiomen.com)

losinj3.jpgNajboljši način, da na enem mestu poskusite spoj tradicije in gostoljubnosti je prenovljen prvi  lošinjski hotel, ki je bil zgrajen na koncu 19. stoletja,  in sicer Vindobona. Današnji Mare mare suites za vas pripravlja dejansko bogat program : od majhnih družinskih letal Jet steam; za romantike Od srca za dva, za ljubitelje morja Mrak ribičija, za ljubitelje aktivnih počitnic pa so na voljo Active Trekking in Skrite čari.

V  mestecu Nerezine v hotelu Televrin imate možnost raziskovati lastno orientacijo v naravi Cresa in Lošinja, saj so za vas pripravili program Lošinjski surviver (www.televrin.hr)

Turistična agencija Cappelli vam ponuja paket aranžma Zdravje na dlani in Spoznajte čari aromaterapije na Lošinju. Romantični ljubitelji adrenalina lahko uživajo v panoramskem letu iz programa Love is in the air ( www.capelli-tourist.hr).

Bogata ponudba pričakuje tudi vse tiste, ki bi se radi izobrazili o živalskem svetu, spoznali tradicionalne jedi, se naučili surfati ali pa s kolesom spoznati cresko Tramuntano …  več na: www.losinia.hr

losinj4.jpgV Velem Lošinju  agencija Turist ponuja najrazličnejša doživetja.  Tako  tiste športnega duha čakajo programi: Pridi na Lošinj in s sabo vzemi lopar.. za kreativne pa je tukaj program Lošinjska šola dizajna interiera.  Če bi mogoče poročni JA izrekli v veličastnem kotičku narave – to tukaj lahko naredite! Obrnite se na agencijo Turist in si izberite aranžma SAVRŠEN OTOK ZA SAVRŠEN DAN.

Če želite spoznati jadranske delfine, to tukaj prav tako lahko naredite:  obiščite  Lošinjsko-plani svijet

Če pa želite spoznati opus osebe, ki je zaslužna da je Lošinj danes obkrožen z gostim borovim gozdom– potem obvezno izberite paket Ambroz Haračić.

Pozdrav kapetanu je doživetje, ki vas bo vrnilo v zlato dobo lošinjskega pomorstva ter vas spoznalo s tradicijo tega obdobja in vam odkrilo skrivnost, zakaj je cerkvica Annunziata na Čikatu prekrita s slikami jadrnic.

losinj5.jpgTuristična agencija Val iz Velega lošinja je za ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa pripravila naslednje programe: Geochaching in Nordijska hoja (www.val-losinj.hr).

Novost letošnje ponudbe je ta, da lahko izbirate med paketi in aranžmaji, ki temeljijo na zdravju in vitalnosti. V Jadranka kampih lahko izbirate med aranžmaji kot so: Jutranji sprehod »Sprehajališče vitalnosti« z vajami dihanja; Refleksoterapija stopal; Vibracijska masaža prstnega koša; Solarna Yoga; Aqua aerobic in Psamoterapija ( www.cams-cres-losinj.com).

V kampu Poljana lahko poskusite različne zvrsti masaž in pilingov z eteričnimi olji otoka Lošinja, v agenciji Turist boste našli tudi paket Otok Lošinj – idealno naravno zdravilo za poškodovana pljula.

Skupina hotelov Lošinj hotels &Villas so za vas pripravili prav tako različne programe – delavnice, na katerih se lahko naučite samostojno pripravljati aromaterapeutske eliksirje in naravno kozmetiko.

losinj6.jpgWellness hotel Aurora lahko najdete delavnice: Lošinjska aromaterapija za začetnike in Kozmetika iz kuhinje – Eco friendly kozmetika in masaža; Dišavne masaže; Susak stress relif; Unijie rejuvenation; Ilovik flower expirience; There is something about Apoxyomenos in Lošinj spa D-tox.

Vitality hotel Punta ponuja: Medical spa program – zdravje s pomočjo narave: Medicinska masaža in limfna drenaža

V PBS Lošinj Studiu – center športne izvrstnosti znotraj Vitality cone lahko izbirate med programi: Green talk, Green energy; Acquy fit, ki vas bodo zbudili in vam pomagali pri odklanjanju vseprisotnega stresa, revilitalizirali bodo vaš zdravstveni sistem ter vas pripravili na nove izzive.

Vdahni, poglej, poskusi, dotakni se, poslušaj …. Občuti Lošinj! Naj vsa čutila uživajo!

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije