Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Datum: sreda, 23. oktober, 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

Ste vedeli, da se ta ponaša kar s 37 kulturnimi spomeniki, ki so uvrščeni na seznam Unescove svetovne dediščine? Poleg tega pa  bodo vaše malčke navdušili zanimivi muzeji, tematski parki in še marsikaj …

3084-3.jpgAvtomobilski muzeji

Če v vaši družini prevladujejo člani moškega spola, jim v Nemčiji zagotovo ne bo dolgčas, saj  so na voljo številni muzeji in atrakcije povezane z avtomobili. Že v južni Nemčiji si lahko ogledate avtomobilske muzeje: BMW muzej v Münchnu, povsem nov muzej Porschejev muzej in Mercedes-Benz v Stuttgartu ali pa Audijev forum in tovarno v Ingolstadtu. Nekoliko dlje proti severu v Wolfsburgu pa je Volkswagen razvil pravo mesto, posvečeno avtomobilom imenovano Autostadt. Poleg osmih paviljonov,  posvečenih znamkam avtomobilov, ki sestavljajo skupino, se tam nahaja tudi Zeit-Heis Museum, ki je najbolj obiskan avtomobilski muzej na svetu. Od otvoritve leta 2000, ga je namreč obiskalo že več kot 26 miljonov obiskovalcev.

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpgPo poteh bratov Grimm

Za vse ljubitelje pravljic, bo idealno popotovanje po nemški Pravljični poti. Ta je posvečena bratoma Grimm, se prične v njunem rojstnem mestu Hanau in je dolga kar 600 km. Na poti si lahko ogledate očarljiva srednjeveška mesta, gradove, pravljične palače, jame in muzeje. V kraju Bad Oeynhausen vas čaka Muzej pravljic, v mestu Polle pa si lahko na odprtem odru v grajskih ruševinah ogledate uprizoritev pravljice o Pepelki.

Europa park 1Tematski parki

Za adrenalinske navdušence tako predlagamo obisk Europa-Parka v Rustu, kjer poleg ustaljenih atrakcij že celo jesen domujejo tudi zombiji, vampirji in čarovnice, ki bodo zagotovo pričarali pravo Halloween vzdušje.

Za obisk Nemčije je - kljub temu, da je blizu – en dan zagotovo premalo, zato vam svetujemo, da si nočitev uredite preko spleta. S pomočjo spletnega portala trivago lahko najdete idealno prenočišče, ki bo ustrezalo vsem vašim kriterijem. Tako boste svoje počitnice lahko kar najbolje izkoristili.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije