Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Datum: sreda, 23. oktober, 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

Ste vedeli, da se ta ponaša kar s 37 kulturnimi spomeniki, ki so uvrščeni na seznam Unescove svetovne dediščine? Poleg tega pa  bodo vaše malčke navdušili zanimivi muzeji, tematski parki in še marsikaj …

3084-3.jpgAvtomobilski muzeji

Če v vaši družini prevladujejo člani moškega spola, jim v Nemčiji zagotovo ne bo dolgčas, saj  so na voljo številni muzeji in atrakcije povezane z avtomobili. Že v južni Nemčiji si lahko ogledate avtomobilske muzeje: BMW muzej v Münchnu, povsem nov muzej Porschejev muzej in Mercedes-Benz v Stuttgartu ali pa Audijev forum in tovarno v Ingolstadtu. Nekoliko dlje proti severu v Wolfsburgu pa je Volkswagen razvil pravo mesto, posvečeno avtomobilom imenovano Autostadt. Poleg osmih paviljonov,  posvečenih znamkam avtomobilov, ki sestavljajo skupino, se tam nahaja tudi Zeit-Heis Museum, ki je najbolj obiskan avtomobilski muzej na svetu. Od otvoritve leta 2000, ga je namreč obiskalo že več kot 26 miljonov obiskovalcev.

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpgPo poteh bratov Grimm

Za vse ljubitelje pravljic, bo idealno popotovanje po nemški Pravljični poti. Ta je posvečena bratoma Grimm, se prične v njunem rojstnem mestu Hanau in je dolga kar 600 km. Na poti si lahko ogledate očarljiva srednjeveška mesta, gradove, pravljične palače, jame in muzeje. V kraju Bad Oeynhausen vas čaka Muzej pravljic, v mestu Polle pa si lahko na odprtem odru v grajskih ruševinah ogledate uprizoritev pravljice o Pepelki.

Europa park 1Tematski parki

Za adrenalinske navdušence tako predlagamo obisk Europa-Parka v Rustu, kjer poleg ustaljenih atrakcij že celo jesen domujejo tudi zombiji, vampirji in čarovnice, ki bodo zagotovo pričarali pravo Halloween vzdušje.

Za obisk Nemčije je - kljub temu, da je blizu – en dan zagotovo premalo, zato vam svetujemo, da si nočitev uredite preko spleta. S pomočjo spletnega portala trivago lahko najdete idealno prenočišče, ki bo ustrezalo vsem vašim kriterijem. Tako boste svoje počitnice lahko kar najbolje izkoristili.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije