Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Datum: sreda, 23. oktober, 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

Ste vedeli, da se ta ponaša kar s 37 kulturnimi spomeniki, ki so uvrščeni na seznam Unescove svetovne dediščine? Poleg tega pa  bodo vaše malčke navdušili zanimivi muzeji, tematski parki in še marsikaj …

3084-3.jpgAvtomobilski muzeji

Če v vaši družini prevladujejo člani moškega spola, jim v Nemčiji zagotovo ne bo dolgčas, saj  so na voljo številni muzeji in atrakcije povezane z avtomobili. Že v južni Nemčiji si lahko ogledate avtomobilske muzeje: BMW muzej v Münchnu, povsem nov muzej Porschejev muzej in Mercedes-Benz v Stuttgartu ali pa Audijev forum in tovarno v Ingolstadtu. Nekoliko dlje proti severu v Wolfsburgu pa je Volkswagen razvil pravo mesto, posvečeno avtomobilom imenovano Autostadt. Poleg osmih paviljonov,  posvečenih znamkam avtomobilov, ki sestavljajo skupino, se tam nahaja tudi Zeit-Heis Museum, ki je najbolj obiskan avtomobilski muzej na svetu. Od otvoritve leta 2000, ga je namreč obiskalo že več kot 26 miljonov obiskovalcev.

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpgPo poteh bratov Grimm

Za vse ljubitelje pravljic, bo idealno popotovanje po nemški Pravljični poti. Ta je posvečena bratoma Grimm, se prične v njunem rojstnem mestu Hanau in je dolga kar 600 km. Na poti si lahko ogledate očarljiva srednjeveška mesta, gradove, pravljične palače, jame in muzeje. V kraju Bad Oeynhausen vas čaka Muzej pravljic, v mestu Polle pa si lahko na odprtem odru v grajskih ruševinah ogledate uprizoritev pravljice o Pepelki.

Europa park 1Tematski parki

Za adrenalinske navdušence tako predlagamo obisk Europa-Parka v Rustu, kjer poleg ustaljenih atrakcij že celo jesen domujejo tudi zombiji, vampirji in čarovnice, ki bodo zagotovo pričarali pravo Halloween vzdušje.

Za obisk Nemčije je - kljub temu, da je blizu – en dan zagotovo premalo, zato vam svetujemo, da si nočitev uredite preko spleta. S pomočjo spletnega portala trivago lahko najdete idealno prenočišče, ki bo ustrezalo vsem vašim kriterijem. Tako boste svoje počitnice lahko kar najbolje izkoristili.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije